Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
ako dobro te razbrav makedoncite imaat evropski mentalitet oti natalitetot e nizok, ili za nesto drugo?
Да нашиот менталитет е типично европски, проблемот е што каде и да оди човек од сопствената кожа во друга кожа никогаш неможе да може да влезе.... поентата ми е дека каде и да одите, колку и народи да масакрирате, од таа важа погана кожа нема да можете во друга,.... кога никој не ви чини значи проблемот е до ВАС а не до Македонци, Срби, Бугари, Грци, Хрвати........итн..итн...

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Ако на тебе ти изгорела куќа до темел, искрено жалам и ти што не си изгорел со неа. А да, можда живееш подолго од мене у некоја планина.
Иначе пред некој месец имаше етнички инцидент во Хрватска, ве мразат, само тоа да си знаеш. Имам пријатели и таму, бетер ве колнат него ние.
Бугариве на форумов исто го мислат за вас. За Грците си знаеш, они пак и ви убија по некој. Србите хех, да не ти праќам слика што мислат србите за вас. Гнаса си, признај си... оние вашите кои што имаат македонци пријатели ги имаат само затоа што добро им го лижат гзот и се осеќаат привилегирано :)... прочитана стока сте.
pa ajde so ne probas ti da me izgoris picko edna!
nemoj ti mene da mi kazuvas kolku ne sakaat i kolku ne nejcat hrvatite. ajde goog-laj Agim Ceku i 100-tina drugi.
Dobro sto si imal drugari,i jas imam i znam kakvo mislenje imaat hrvatite i crnogorcite za nas.
gnasa si ti picko sto se pravis fraer pozadi tastatura. leci se na forumot, izvadi go besot ovde, inaku na drugo mesto znam deka ne mozes.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Што те замајува? Ако протестира против Владата, што не излезе да протестира против поскапувањата на патарините и патната такса?
Што не излезе да протестира кога до пред некој ден Черкезе две недели немаше вода?
Што не излезе да протестира зашто Радуша, Патишка Река, Црн Врв и многу други села населени со Албанци немаат автобуски превоз?
Што не излезе да протестира зашто депонијата во Тетово веќе им дојде до куќите?
Што не излезе да протестира што Чаир личи на гето, што нема паркиралишта,тротоари, паркови, културни објекти?
Што не излезе да протестира за Албанецот кој работи прекувремено со две врзани смени, или ако е денеска трета смена, утре е втора ,а другден прва, на +40 во лето и на -20 во зима?
Што не излезе да протестира за очајната хигиена во средините кадешто живеат Албанци?
Што не излезе да протестира што нема тротоари во селата населени со Албанци кои се наоѓаат на регионалните патишта и што често им газат деца со автомобили?

Или не протестира зашто тоа не му е битно?
Кога се протестира за крупни работи , тие помалите се подразбираат. Секој албанец ги знае тие недостатоци , гневот е присутен , и затоа на протести можеш да сретнеш луѓе кои излегле на протест за нешто, а зборуваат за сосем друго , а пцујат нешто трето.

Планирање на семејството е цивилизациска продобивка.
Епа македонците не знаат да планираат семејства , Владата им кажува по колку да раѓаат.
Владата им отвара работни места на тие од ФЕИТ , за 9 илјадарки.
Владата им измислила партиски книшки.
Владата им снима субвенционирани песни.
Владата им преведува книги.

Така ли е @Филозофка

Иначе еден европски пратеник или дипломат , рекол дека Македонија со вакви проблеми ќе се устрои позади БиХ на патот кон ЕУ.
Среќна вест за подржувачите на Путин во Македонија.

Да, да, не можам на друго место, признавам. Прашај си ги роднините у Слупчане колку кундаци у глава изедоа кога го напуштаа селото хахах. Да ме видат глава ке ги заболи одма...
Доста бе , разбравме дека си мангупче, нели лани си продал куќа од македонска населба и си се преселил на Дижонска во Чаир , и сега цел Чаир го боли глава од тебе.

Последно уредено:
T

templar55

Гостин
pa ajde so ne probas ti da me izgoris picko edna!
nemoj ti mene da mi kazuvas kolku ne sakaat i kolku ne nejcat hrvatite. ajde goog-laj Agim Ceku i 100-tina drugi.
Dobro sto si imal drugari,i jas imam i znam kakvo mislenje imaat hrvatite i crnogorcite za nas.
gnasa si ti picko sto se pravis fraer pozadi tastatura. leci se na forumot, izvadi go besot ovde, inaku na drugo mesto znam deka ne mozes.
Да, да, не можам на друго место, признавам. Прашај си ги роднините у Слупчане колку кундаци у глава изедоа кога го напуштаа селото хахах. Да ме видат глава ке ги заболи одма...

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Планирање на семејството е цивилизациска продобивка.
da bi imal ekonomski moznosti veruvaj 7 bi imal, ali jbg dobro sum isplaniral i jas.
sto e neli vladata vika imaj 3 dete![DOUBLEPOST=1405209034][/DOUBLEPOST]
uuuuu, eve drug ratni heroj, koj gi pokazuva svoite istoriski bitki. Pa odnesuvaj se vaka, pa ke vidime dali ke gi zaboli glava ili ne. cesto idam za kumanovo, znaci drug pat da se pazam, opasni decata denesni.

T

templar55

Гостин
da bi imal ekonomski moznosti veruvaj 7 bi imal, ali jbg dobro sum isplaniral i jas.
sto e neli vladata vika imaj 3 dete!
Ти ги планираш вака:
Едно иде за Сирија ( инаку да даде Господ да не се врати )
Друго го планираш за тероризам овдека.
Трето го праќаш да продава оружје
Четврто да сади марихуана
На петото ке му правиш свадба со шестото
А седмото, седмото кој го ебе...

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
idiotce, koj drug osven srbite ne mrazat. U koj svet zivees ti na Romeo i Julieta pa koj so koj se saka. Sve e interes dete malo, nauci inaku da bi bil ko so vikas ti Grcija i Bugarija odamna bi mu stavale veto na Albanija za NATO i EU. pa od kade Hrvatite ne mrazele, ovde daj mi eden primer pa mozda i ke smenam mislenje.
.
Не само Хрватите и Грците, туку и цела Европа знае за познатите албански исламистички терористи во Сирија и Ирак, за познатите албански платени убијци, крадци, насилници и трговци на бело робје.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Ти ги планираш вака:
Едно иде за Сирија ( инаку да даде Господ да не се врати )
Друго го планираш за тероризам овдека.
Трето го праќаш да продава оружје
Четврто да сади марихуана
На петото ке му правиш свадба со шестото
А седмото, седмото кој го ебе...
e ova e ocaj, zadovolstvo mi e da gledam custvo na omraza, a otsustvo na moc.

V

viktora

Гостин
a koj so koj ne se mrazi vo balkanot, spomni mi eden narod, i kraj krajista od koga pocna da se prasuva obicniot narod.
Види, едно е да мразиш а друго е да истребуваш еден цел народ од неговите огништа. Нај искрајно ама курот ме заболе дали гркот ќе ми ја признае државата, или бугарот нацијата или србинот црквата. Но кога гледам еден друг народ кој ми ја убива младината, ми ги брка сограѓаните од нивните вековни огништа и ми величи туѓа држава, е богами ми врие крвта.Е сега да прашаш србин, бугар, грк, или црногорец кого повеќе мрази и ти самиот си знаеш што одговор ќе добиеш. Досега грк нема убиено македонец, барем задниве 50 год, а албанците на граница ги тепаа како кучина. А имаше и случка кога албанци имаа застрелано грчки полицајци. И ако си заборавил грчките специјали пееа како ќе дерат македонци и албанци.Колку што памтам во 2001 г грците ни имаа поклонето хеликоптер, не дека не сакаат него вас повеќе ве мразат. Пошто преку кур на сите им е од таа голема албанија.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Не само Хрватите и Грците, туку и цела Европа знае за познатите албански исламистички терористи во Сирија и Ирак, за познатите албански платени убијци, крадци, насилници и трговци на бело робје.

i na kraj, se gleda ova i red drugi raboti koj ne planiram da ti gi nabrojam.
Pink Panther (Serbia)
crnogorecot sto zatvorija sega, najgolem narkodiler vo evropa.
sfakajte cel balkan e korumpiran, kradci, i drugo.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Види, едно е да мразиш а друго е да истребуваш еден цел народ од неговите огништа. Нај искрајно ама курот ме заболе дали гркот ќе ми ја признае државата, или бугарот нацијата или србинот црквата. Но кога гледам еден друг народ кој ми ја убива младината, ми ги брка сограѓаните од нивните вековни огништа и ми величи туѓа држава, е богами ми врие крвта.Е сега да прашаш србин, бугар, грк, или црногорец кого повеќе мрази и ти самиот си знаеш што одговор ќе добиеш. Досега грк нема убиено македонец, барем задниве 50 год, а албанците на граница ги тепаа како кучина. А имаше и случка кога албанци имаа застрелано грчки полицајци. И ако си заборавил грчките специјали пееа како ќе дерат македонци и албанци.Колку што памтам во 2001 г грците ни имаа поклонето хеликоптер, не дека не сакаат него вас повеќе ве мразат. Пошто преку кур на сите им е од таа голема албанија.
i kako sto rece ti, me zabole dali me mrazi grkot, srbinot, anglicanecot ili kubanecot.[DOUBLEPOST=1405209882][/DOUBLEPOST]
А оџата колку деца ви вика да имате?
poveke grujo go slusam nego odzata.

V

viktora

Гостин
i kako sto rece ti, me zabole dali me mrazi grkot, srbinot, anglicanecot ili kubanecot.
Хаха па чекај бе не така, нели нас сите не мразат. Јас ти кажувам дека и нас не мразат, но недај боже утре нешто да се деси пак ќе бидат на наша страна. Не дека не сакаат него вас повеќе ве мразат. Па со кој памет бре им се заканувате на сите соседи? Едно е да идеш на ниво на дискусија али другое да им се закануваш дека утре дома со калаш ќе им отифиш.

Kajgana Shop

На врв Bottom