Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.567
Поени од реакции
9.227
Така кажете бе Пуно. Нам не не интересира кој ги убил овие, ние протестираме против владеењето на Груевски. И никој нема да се буни. Вака за џабе создавате меѓуетнички тензии.
Што те замајува? Ако протестира против Владата, што не излезе да протестира против поскапувањата на патарините и патната такса?
Што не излезе да протестира кога до пред некој ден Черкезе две недели немаше вода?
Што не излезе да протестира зашто Радуша, Патишка Река, Црн Врв и многу други села населени со Албанци немаат автобуски превоз?
Што не излезе да протестира зашто депонијата во Тетово веќе им дојде до куќите?
Што не излезе да протестира што Чаир личи на гето, што нема паркиралишта,тротоари, паркови, културни објекти?
Што не излезе да протестира за Албанецот кој работи прекувремено со две врзани смени, или ако е денеска трета смена, утре е втора ,а другден прва, на +40 во лето и на -20 во зима?
Што не излезе да протестира за очајната хигиена во средините кадешто живеат Албанци?
Што не излезе да протестира што нема тротоари во селата населени со Албанци кои се наоѓаат на регионалните патишта и што често им газат деца со автомобили?

Или не протестира зашто тоа не му е битно?

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Лже бе кој знае од кое село е не кажуе куде живи можда мисли атентат ке му правимо .

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Да дозволиш некој да ти убие деца и притоа да покажеш ваква смиреност не е европски менталитет, туку космополитски, нешто што вие може да сањате да го имате.
jas bez nikakvi provokacii ja prasav.
Deca ubile ubijci a ne jas ili nekoj drug. I nemoj ti mene da mi zboruvas za kosmopolitsko razmisluvanje, oti osven omraza nisto pametno ne siris u ovoj forum, zatoa ne prodavaj muda za bubrezi.[DOUBLEPOST=1405206864][/DOUBLEPOST]
Што те замајува? Ако протестира против Владата, што не излезе да протестира против поскапувањата на патарините и патната такса?
Што не излезе да протестира кога до пред некој ден Черкезе две недели немаше вода?
Што не излезе да протестира зашто Радуша, Патишка Река, Црн Врв и многу други села населени со Албанци немаат автобуски превоз?
Што не излезе да протестира што Чаир личи на гето, што нема паркиралишта,тротоари, паркови, културни објекти?
Што не излезе да протестира за Албанецот кој работи прекувремено со две врзани смени, или ако е денеска трета смена, утре е втора ,а другден прва, на +40 во лето и на -20 во зима?
Што не излезе да протестира за очајната хигиена во средините кадешто живеат Албанци?
Што не излезе да протестира што нема тротоари во селата населени со Албанци кои се наоѓаат на регионалните патишта и што често им газат деца со автомобили?

za ova treba site ne samo albancite, ali ovde se vika deli pa vladej.
na vakvi protesti i jas bi izlegol. :D

Член од
21 септември 2011
Мислења
710
Поени од реакции
2.164
Deca ubile ubijci a ne jas ili nekoj drug. I nemoj ti mene da mi zboruvas za kosmopolitsko razmisluvanje, oti osven omraza nisto pametno ne siris u ovoj forum, zatoa ne prodavaj muda za bubrezi.[DOUBLEPOST=1405206864][/DOUBLEPOST]
za ova treba site ne samo albancite, ali ovde se vika deli pa vladej.
na vakvi protesti i jas bi izlegol. :D
Би излегол да, ама со албанското знаме во раце...колку да има со што да мафташ.

T

templar55

Гостин
Deca ubile ubijci a ne jas ili nekoj drug. I nemoj ti mene da mi zboruvas za kosmopolitsko razmisluvanje, oti osven omraza nisto pametno ne siris u ovoj forum, zatoa ne prodavaj muda za bubrezi.
Ок ај вака... морам со вас како со ретардирано дете ( мислам дека полесно ке сфатите ).
Зашто ве мразат Србите ? Зашто ве мразат Црногорците? Зашто ве мразат Македонците? Зашто ве мразат Бугарите? Зашто ве мразат Грците? Зашто ве мразат Хрватите?
Зашто ве мрази секој кој што сте му стапнале на земја ? Абе морону, јас ширам омраза а? Па у оваа земја само вие ли живеете?
У оваа земја има и роми што гледам да им помогнам кога можам ( парично не, ама со облека или било што друго.)
У оваа земја има и турци, имам пријатели и се сосема нормални за разлика од вас.
У оваа земја има и власи, срби и што уште не и никој од нив не мразам освен вас.
И ти мочко викаш дека у мене е проблемот.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Би излегол да, ама со албанското знаме во раце...колку да има со што да мафташ.
ehhhhhhh.......ba zavisi kako sum raspolozen!. mozda makedonskoto zname sum go nosel i pretstavil poveke od 99% od vas ''patriotite'', nacistite, fasistite, i dr i dr.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261

И да не протестира за тоа што не му е битно, пак е легитимно. Ако не сака да протестира за тоа што го наброја, не мора. Може и вака, општо да протестира против нечиво владеење. Само нека кажат дека протестираат за тоа. Нека не создаваат непотребни заблуди.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
ehhhhhhh.......ba zavisi kako sum raspolozen!. mozda makedonskoto zname sum go nosel i pretstavil poveke od 99% od vas ''patriotite'', nacistite, fasistite, i dr i dr.
Ај ај признај си дека орле ти е помило од слнце наши смо си овде знаемо се.

Член од
21 септември 2011
Мислења
710
Поени од реакции
2.164
Си го носел од што си морал, а не од што си сакал...и не вреѓај во множина.

T

templar55

Гостин
Израелците викаат за палестинците: Кога нивните деца ке почат да ги сакаат повеќе од што ги мразат нашите, тогаш ке престане ова лудило.
Исто важи и за нашиве палестинци/планинци.

Knoppix

El Patrón
Член од
16 април 2012
Мислења
723
Поени од реакции
1.908
А чекај сега незнам која е таа ш.... логика да вадиш знаме на Ал Каеда, а од друга страна да им пушиш к.... на американците?

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
Ок ај вака... морам со вас како со ретардирано дете ( мислам дека полесно ке сфатите ).
Зашто ве мразат Србите ? Зашто ве мразат Црногорците? Зашто ве мразат Македонците? Зашто ве мразат Бугарите? Зашто ве мразат Грците? Зашто ве мразат Хрватите?
Зашто ве мрази секој кој што сте му стапнале на земја ? Абе морону, јас ширам омраза а? Па у оваа земја само вие ли живеете?
У оваа земја има и роми што гледам да им помогнам кога можам ( парично не, ама со облека или било што друго.)
У оваа земја има и турци, имам пријатели и се сосема нормални за разлика од вас.
У оваа земја има и власи, срби и што уште не и никој од нив не мразам освен вас.
idiotce, koj drug osven srbite ne mrazat. U koj svet zivees ti na Romeo i Julieta pa koj so koj se saka. Sve e interes dete malo, nauci inaku da bi bil ko so vikas ti Grcija i Bugarija odamna bi mu stavale veto na Albanija za NATO i EU. pa od kade Hrvatite ne mrazele, ovde daj mi eden primer pa mozda i ke smenam mislenje.
na nikoj ne sum mu stapnal ja na zemja izgoreno dete, jas cisto si ziveam tuka mozda i podolgo od tebe.
pa zatoa sto ne zivees sam, vidi raboti nesto za utre na tvoite deca da ziveat podobro. Ti i mnogu drugi maloumnici povikuvate na vojna, pa vi izgleda ko na Call of Duty, interesno, pa ne ti se desilo da ti izgore kuka do temel i da ne znaes kaj ti e semejstvoto, pa mozda togas ke povikuvas cista makedonija ajde brakja da gi zakolime s iptarite.[DOUBLEPOST=1405207856][/DOUBLEPOST]
Израелците викаат за палестинците: Кога нивните деца ке почат да ги сакаат повеќе од што ги мразат нашите, тогаш ке престане ова лудило.
Исто важи и за нашиве палестинци/планинци.
palestincite imaat pravo da ne gi sakat i da gi sakaat niven izbor, nivnata zemja e okupirana pred 50 god, inaku uci malku istorija ne samo trubaj po forumi,[DOUBLEPOST=1405208179][/DOUBLEPOST]
Си го носел од што си морал, а не од што си сакал...и не вреѓај во множина.
uf, za sve imate odgovor.....da ne lazam nesto, kogo vregam, neli gledas deka cela tema e vreganje.

Последно уредено:

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Да направиме анализа на албанските исламистички протести.
1. Почнуваат од џамија.
2. Се извикува парола: Алах екбер
3. Се извикува парола: УЧК
4. Се извикува парола: Етничка Албанија
5. Се носат мапи на голема Албанија

Од сиве горенаведени елементи на протестите, би можело да се поврзе дека преку радикален ислам и УЧК се бара создавање на голема етничка Албанија, а таква една Албанија би настанала со етничко и верско чистење на мнозинскиот македонски народ. Наместо нашите македонски политичари да спијат, подобро нека се растрчаат по светот (истокот и западот) за да ја алармираат светската заедница за опасноста од албанскиот радикален исламизам и национал-шовинизам.

Член од
8 јуни 2013
Мислења
299
Поени од реакции
198
idiotce, koj drug osven srbite ne mrazat. U koj svet zivees ti na Romeo i Julieta pa koj so koj se saka. Sve e interes dete malo, nauci inaku da bi bil ko so vikas ti Grcija i Bugarija odamna bi mu stavale veto na Albanija za NATO i EU. pa od kade Hrvatite ne mrazele, ovde daj mi eden primer pa mozda i ke smenam mislenje.
na nikoj ne sum mu stapnal ja na zemja izgoreno dete, jas cisto si ziveam tuka mozda i podolgo od tebe.
pa zatoa sto ne zivees sam, vidi raboti nesto za utre na tvoite deca da ziveat podobro. Ti i mnogu drugi maloumnici povikuvate na vojna, pa vi izgleda ko na Call of Duty, interesno, pa ne ti se desilo da ti izgore kuka do temel i da ne znaes kaj ti e semejstvoto, pa mozda togas ke povikuvas cista makedonija ajde brakja da gi zakolime s iptarite.[DOUBLEPOST=1405207856][/DOUBLEPOST]
palestincite imaat pravo da ne gi sakat i da gi sakaat niven izbor, nivnata zemja e okupirana pred 50 god, inaku uci malku istorija ne samo trubaj po forumi,
On zbori za obicnite luge , ne za drzava, prasaj bilo koj od gorenavedenite narodi kakvo mislenje ima za vas pa ke vidis.

T

templar55

Гостин
palestincite imaat pravo da ne gi sakat i da gi sakaat niven izbor, nivnata zemja e okupirana pred 50 god, inaku uci malku istorija ne samo trubaj po forumi,
Ако на тебе ти изгорела куќа до темел, искрено жалам и ти што не си изгорел со неа. А да, можда живееш подолго од мене у некоја планина.
Иначе пред некој месец имаше етнички инцидент во Хрватска, ве мразат, само тоа да си знаеш. Имам пријатели и таму, бетер ве колнат него ние.
Бугариве на форумов исто го мислат за вас. За Грците си знаеш, они пак и ви убија по некој. Србите хех, да не ти праќам слика што мислат србите за вас. Гнаса си, признај си... оние вашите кои што имаат македонци пријатели ги имаат само затоа што добро им го лижат гзот и се осеќаат привилегирано :)... прочитана стока сте.

Kajgana Shop

На врв Bottom