Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
И уште нешто... рамковниот договор нема да важи доколку станете Голема Албанија, тогаш ќе бидете исти со другите ваши сограѓани Албанци и нема да бидете привилегираната и заштитена бела мечка на која сите и служат, е неееее нема веќе тоа... тогаш тикви вработување нема ашшш... нема седење дома и зимање плата, а и ако си направите криминал мислите државата Голема Албанија ќе ве толерира? Ц! нема бре. ќе си одговарате како и сите ваши. Вие имате многу повластици и многу права кој што ниту постоеле кај некој народ ниту ќе постојат, а пази молимте вие сте малцинство и уживате такви повластици какви што нит се видело нит ќе ги има..... ама на се има крај па така и на нас македонците ќе ни дојде крајот, ќе ни се скратат маките, ама и на вас ќе ви дојде крајот на удобниот живот кој што го живеете целосно на наш грб, и на сите повластици кој ги уживате во оваа држава. само почекајте... тражили сте гледајте, како што викаат Србите,
памтете ми го зборот, ќе не барате, ама ќе не нема, ќе се сеќавате на ова време кога сте живееле во МАкедонија како на ЗЛАТНОТО ДОБА која што било некад одавно и никад више...

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
И уште нешто... рамковниот договор нема да важи доколку станете Голема Албанија, тогаш ќе бидете исти со другите ваши сограѓани Албанци и нема да бидете привилегираната и заштитена бела мечка на која сите и служат, е неееее нема веќе тоа... тогаш тикви вработување нема ашшш... нема седење дома и зимање плата, а и ако си направите криминал мислите државата Голема Албанија ќе ве толерира? Ц! нема бре. ќе си одговарате како и сите ваши. Вие имате многу повластици и многу права кој што ниту постоеле кај некој народ ниту ќе постојат, а пази молимте вие сте малцинство и уживате такви повластици какви што нит се видело нит ќе ги има..... ама на се има крај па така и на нас македонците ќе ни дојде крајот, ќе ни се скратат маките, ама и на вас ќе ви дојде крајот на удобниот живот кој што го живеете целосно на наш грб, и на сите повластици кој ги уживате во оваа држава. само почекајте... тражили сте гледајте, како што викаат Србите,
памтете ми го зборот, ќе не барате, ама ќе не нема, ќе се сеќавате на ова време кога сте живееле во МАкедонија како на ЗЛАТНОТО ДОБА која што било некад одавно и никад више...
:) , ете го прошталното писмо на Македонија.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Секогаш постои заговор, барем ти треба да занеш.
Кажи твое мислење, дали оваа владеење заслужува вакви протести?
Еве отстрани ги тие кои носат мапи и извикуваат нацистички пароли.
Дали судството залужува протести?
Од каде сега дека јас сум требал да знам...? Што сакаш да кажеш со тоа?
За вториот болд. Еднаш веќе поставив прашање - Ако постојат сознанија дека судската одлука е погрешна, дека имало пропусти и слично, зошто тиа сознанија или докази не се презентираа пред меѓународни институции? Пред стразбур, хаг или слично? Зошто наместо тоа, летаа камења, маси и столици кон полицајци што ни криви ни должни дошле да си ја вршат должноста за која си земаат плата?! Како може било кој да оправда таков протест?
Алтернативата да се бара на улица со боксови? Тоа е решението?
Голема Албанија не е во мисла на албанецот, колку што му е на македонецот, не се бомбардира албанецот од медиуми со такви наслови како што се бомбардира македонецот. Скоро секој ден се бомбардира со скандалозни наслови каде наталитетот на албанците се претставува како апокалиптичен, или секое рамковно вработување се најавува неколку пати...

Ми личиш како овие од власта, на секои протести се обидуваа, бараа низ протестантите и кога ќе најдат некој бивш сдс, или тетка или тетин на некој член на сдс одма протестите ги кваливикуваа како партиски.
Ама јас не дискутирам за Албанецот како генерален поим, туку за конкретниве протести! Зошто ја префрлаш топката обидувајќи се да ја генерализираш поентата? Многу добро знаеш дека ги сметам за погрешни генерализациите, посебно оние од национален карактер.
Па што ако во Брисел некој промовирал мапа на некоја голема Албанија, не се тие народни избраници, сега да ги бркаме сите забегани и да ги контролираме што ќе носат?
Искрено, по застрашувачки е тремата и паранојата што ја имате. Тоа е последица на бомбардирањата на медиумите и на власта.

Албанците протестираат, одма ете, бараат голема Албанија, затоа што промовираат мапа. Смешно.
Искрено само затоа што промовираат мапа те убедувало? Или самиот протест?

Не викам дека повеќето албанци не го имаат тој сон, го имаат, но тоа е само сон. Можеш да негираш дека македонците имаат сличен? Особено македонските иселеници?

Сакаш примери каде судството се избламира?
Дали сите албанци што некогаш протестирале барале голема албанија или не незнам, јас зборувам за овие конкретниве, а тие бараа! Значи повторно обид да се генерализира.....
Искрено имав поинакво мислење за тебе....но со овој пост ги урна моите очекувања. Доволно си интелегентен за да не веруваш во ова што го напиша, исто како што и јас сум доволно за да знам дека друга ситуација е во прашање кај тебе.
Да ги сметаш овие протести како нешто нормално и револтот кон нив да го сметаш за параноја е благо речено лицемерие......

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.567
Поени од реакции
9.227
И на Либијците не им чинеше Гадафи што им ја направи Либија една од најбогатите земји во Африка, а сега се во граѓанска војна и набргу ќе станат како нивните соседи Чад и Судан каде се умира од глад.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Да да ете го и шо сеа? ќе процветаш кога ќе не снема од картата? Ќе се вратите во средновековие со вашиот ментален капацитет, и многу џанам ќе напреднете, 5 чекора назад, пола чекор напред, ма дај молим те, знаете колку ве бива вас, ради нас сте волку напредни, понапредни у историјата на албанизмот нема да сте никогаш.
Кажи ми еден албанец што студира на ФЕИТ или еден албанец доктор кој има ред у ходник на својата приватна ординација.... 0, кромпир, зеро, не постои таков.
Работава е дека сте болно љубоморни на нас зашто ние знаеме да живееме и да уживаме во животот, знаеме да се дотераме, убави сме,. све е ова од љубомора...зад добриот коњ прашина се крева:cool:

Член од
28 август 2013
Мислења
4.472
Поени од реакции
13.647
Еден куп срања имаме поминато... Вие сте една нула спрема тоа :) Со оглед на тоа, големи се шансите дури и да не бидете спомнати во историјата...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Кажи твое мислење, дали оваа владеење заслужува вакви протести?
Така кажете бе Пуно. Нам не не интересира кој ги убил овие, ние протестираме против владеењето на Груевски. И никој нема да се буни. Вака за џабе создавате меѓуетнички тензии.

Член од
13 јули 2014
Мислења
2
Поени од реакции
0
Да да ете го и шо сеа? ќе процветаш кога ќе не снема од картата? Ќе се вратите во средновековие со вашиот ментален капацитет, и многу џанам ќе напреднете, 5 чекора назад, пола чекор напред, ма дај молим те, знаете колку ве бива вас, ради нас сте волку напредни, понапредни у историјата на албанизмот нема да сте никогаш.
Кажи ми еден албанец што студира на ФЕИТ или еден албанец доктор кој има ред у ходник на својата приватна ординација.... 0, кромпир, зеро, не постои таков.
Работава е дека сте болно љубоморни на нас зашто ние знаеме да живееме и да уживаме во животот, знаеме да се дотераме, убави сме,. све е ова од љубомора...зад добриот коњ прашина се крева:cool:
,, za zal,, vo edinstvoto e silata.. jes da e plemenski,,ali samo tolpata go jade poedinecot

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
,, za zal,, vo edinstvoto e silata.. jes da e plemenski,,ali samo tolpata go jade poedinecot
не сме ние криви што имаме европски менталитет, и ради тоа наталитетот ни паѓа, во тоа е целата работа, дали биле или не албанците нас секако ќе не снема со ова темпо на наталитет. само овој проблем го имаат сите европски држави не само ние.

T

templar55

Гостин
Овој @puno ти е од Тачи и Ахмети (заедно) 3 пати по паметен. Паметен, ама злобен.
Он ти е тип на човек што никогаш нема директно да нанесе бол на друг човек ама затоа ке испровоцира други да го направат тоа што он не го може. Итро човече, али злобно ( злобно е да се подржи масакр врз деца, да )
Абе @puno гледам нешто збориш велика албанија, еве чисто одговори каде ти би посакал повише да живееш?
Велика Албанија или Македонија ?
Не ми одговарај "тоа е сон на сите албанци", ја вчера сонував како ја плескам Моника Белучи. Чисто кажи ми дали сте спремни живот да дадете за да вашите идни генерации живеат у голема албанија ? Сакаш ли ти во голема албанија ? Да си бидеме на јасно веќе...затоа што овдека прокламираш "соживот" а идејата ти е изгледа нешто друго.

Член од
5 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
11
не сме ние криви што имаме европски менталитет, и ради тоа наталитетот ни паѓа, во тоа е целата работа, дали биле или не албанците нас секако ќе не снема со ова темпо на наталитет. само овој проблем го имаат сите европски држави не само ние.
ako dobro te razbrav makedoncite imaat evropski mentalitet oti natalitetot e nizok, ili za nesto drugo?

T

templar55

Гостин
ako dobro te razbrav makedoncite imaat evropski mentalitet oti natalitetot e nizok, ili za nesto drugo?
Да дозволиш некој да ти убие деца и притоа да покажеш ваква смиреност не е европски менталитет, туку космополитски, нешто што вие може да сањате да го имате.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Овија како фабрички да ги штанцав сви удрени се правив и лжев.

Kajgana Shop

На врв Bottom