Бразил - Германија | 1/2 финале | 08.07.2014 | 22:00 | Стадион Минеирао

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување

Која репрезентација ќе игра финале?

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Уште на самиот старт на првенството реков дека Бразил нема теоретска шанса да биде шампион,иако е домаќин на ова првенство со огромна маса народ позади нив како фанатици на фудбалот.

Не може бе шампиони да бидат циркузанти како Давид Луиз,Марсело,Бернард,Фред,Паулињо,Жо,тренер како Сколари со молерскиот брк.
Едноставно се беше против нив уште на самиот старт,освен судиите секако.
Против Хрватска не покажаа ништо,судиите ги повлекоа кон победата.
Против распаднат Камерун исто така не покажаа ништо.
Против Мексико заиграа нешто,недоволно да ги исчистат гомната од нив и да покажат дека заслужуваат да бидат светски шампиони,дека заслужуваат да го носат дресот кој пред нив го носеа легенди како Тафарел,како Роберто Карлос,Кафу,Ривалдо,Роналдо,Роналдињо,Жилберто Силва,Ромарио и останати играчишта.
Против Чиле веќе беа изгубени во свемир,не знаеја кај тераат,па тука на сцена мораше да стапува Цезар и да ги спасува од бламот на сред Бразил.
Против Колумбија само едно полувреме играа и тоа понесени од преполниот стадион и емоциите во нив.Колумбија да имаше малку поише среќа и знаење ќе ги поминеа лесно.

Е против фашистите вчера уште пред сам старт кога го видов составот му реков на татко ми дека ова ќе биде тежок блам за кариоките и дека ќе го сркаат јако.Татко ми ми се изнасмеа и ми рече дека Бразил мора да отиде во финале.Ок,така нека е.
Почна машинеријата да гази,стигнаа набрзинка четирите гола и почна да ме пцуе како сум имал клета уста :ROFLMAO:

Абе му викам во тим се со циркузантот Давид Луиз и бавниот Данте,со никаквиот Марсело,преценетиот Бернард и играчот што ја утнал кариерата,Фред.

Во споредба со германскиот состав кој на секоја позиција е тип топ,бразилскиот изгледа на Сан Марино.
Нема веќе да се роди состав како оној на Роналдо што се прошета на светското првенство и рутински ја урна Германија на Оливер Кан.
Таква репрезентација,такви легенди се гледаат само еднаш.Тогаш и никогаш повеќе.

Пак ќе пишам,единствено ми е жал за Цезар,таа бламажа не ја заслужи вчера иако најмалку беше крив за тоа.

Не бев во можност синоќа, еве сега да се изјаснам. Најголемиот срам кој Бразил го јадел на СП/Копа Америка е дефинитивно ова, германцит воскреснаа ебаго. Ова повеќе никогаш не може да се случи, 8 гола на полуфинале од СП каде што играат Бразил и Германија и тоа од тие 8, 7 прима актуелниот шампион на купот на конфедерации и според многумина најголемиот фаворит за ова СП. Ова беше најголемата шанса Бразил да освои СП, и веќе беше редно но Германците ја покажаа својата сила и им удрија шамар на домаќините. Секоја чест шваби, го имаме идниот шампион на светот!
Како мислиш најголема шанса бразил да освои? Полош тим никад немале. Фаворити беа само ради што беа преисфорсирани од медиумите. По квалитет на играчите никако не беа фаворити. Башка зашто редно време да освојат они? Па освоија пред 3 првенства. Не е поминато премногу време. Пре редно е другиве да освојат него ли бразил.

Sent from my ONE TOUCH 4015X using Tapatalk

На светсково немаше послаб напаѓач од Фред :D

Немој некако ова Баварците да ги пофалат Кедира, Крос и Шурле... :icon_lol:

Лам го ставил Хулк у џеб, лол. Не ја ставам во прашање јачината на Лам, скраја да е, ама Хулк сиротиот беше изгубен цело првенство. Ако има најголем флоп на првенството, тоа е тој.

Фред и онака е дрво и никој не очекува чуда од него, ама од коњов нема поголемо разочарување.

Стварно не разбирам зошто вчера толку му свиреа од публика на Фред.

Да беше некој екстра јак играч па да се посере ок, али овој дрво си е , толку знае, незнам што очекуваа од него. Толку му е квалитетот.

Лам го ставил Хулк у џеб, лол. Не ја ставам во прашање јачината на Лам, скраја да е, ама Хулк сиротиот беше изгубен цело првенство. Ако има најголем флоп на првенството, тоа е тој.

Фред и онака е дрво и никој не очекува чуда од него, ама од коњов нема поголемо разочарување.

Кедира и Крос беа страшни вчера, ја диктираа и контролираа цела утакмица.

p9ronaldoAFPGETTY.jpg
Не дека не знаеше што те чека во спојлер :icon_lol:

Ова синоќа што им се случи на Бразил на домашен терен беше тотален дебакл, или незнам како да го наречам. Затоа си навивам за Швабите на последните 3 светски првенства откако гледам фудбал активно. Играат страшен фудбал.

Deutchland Uber Alles!

Педер :D

Кедира и Швајни беа кључот за мене вчера,команданти на средината,феноменално партнерство имаат,тоа и требаше на Германија...

Крос и Озил исто маестрални.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom