Фан Клуб: Јувентус

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.641
Друга работа. Кој клуб има направено голем трансфер? Се чека крајот на СП, и после стапува потрагата по засилувања.
Не сум видел дека си ме цитирал :icon_mrgr:

Манчестер Јунајтед - Херера, Шо
Челзи - Фабрегас, Коста
Ливерпул - Лалана, Ламберт и уште еден не ми текнуваше кој
Барса - Ракитиќ, Суарез (99% е нивни играч)
Баерн - Бернат
Дортмунд - Имобиле + уште некој мислам купија
Рома - Ешли Кол, Ујчан
Јувентус - Млада надеж од Пржино, Добар потенцијал со две леви нозе, Нит го знам нит го познавам, Ештон :cuc:

Како тоа никој не пазарел среде СП? Мислам дај не ме јеби, си играат курташак нашиве, чекаат да се испразни трансвер пазарот, па да го земат последното ѓубре што нитуеден клуб не го сака.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751

Челзи - Фабрегас, Коста
Ливерпул - Лалана, :icon_lol:
Баерн - Бернат :icon_lol:
Дортмунд
- Имобиле :icon_lol:
Рома - Ешли Кол, Ујчан :icon_lol:
Јувентус
- Млада надеж од Пржино, Добар потенцијал со две леви нозе, Нит го знам нит го познавам, Ештон :cuc:

Како тоа никој не пазарел среде СП? Мислам дај не ме јеби, си играат курташак нашиве, чекаат да се испразни трансвер пазарот, па да го земат последното ѓубре што нитуеден клуб не го сака.
Сите светска класа ги напрај да го е**м

Ај да напрајем една камшања ко неписмените сограѓани мој само оваа нека гласи : ' Сакаме класа играчи во Јувентус ', ' И Јувентус заслужува класа играчи' .

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.641
Сите светска класа ги напрај да го е**м

Ај да напрајем една камшања ко неписмените сограѓани мој само оваа нека гласи : ' Сакаме класа играчи во Јувентус ', ' И Јувентус заслужува класа играчи' .
Не ми беше тоа зборот за класа играчи, туку финтата е сите овие играчи што ги набројав погоре ќе играат во првиот тим за матичните клубови, или во најлош случај ќе бидат бесна замена. Додека ние овие децава што ги купивме, дојдоа да се сликаат со Марота, и одма ќе бидат пратени во некој заборавен клуб од подолните лиги. Јас овие што ги земаа децава ко засилувања ќе ги гледам во црно-белиот дрес после 2-3 години... а можеби некои никогаш нема да ги видиме во Торино. Е тоа е разликата, вака-така и ние направивме трансвери, ама останавме на истите играчи од предходната сезона

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016

Челзи - Фабрегас, Коста
Ливерпул - Лалана, Ламберт и уште еден не ми текнуваше кој
Баерн - Бернат
Дортмунд - Имобиле + уште некој мислам купија
Рома - Ешли Кол, Ујчан
Јувентус - Млада надеж од Пржино, Добар потенцијал со две леви нозе, Нит го знам нит го познавам, Ештон
Од горенабројаниве класа може да бидат само Коста и Фабрегас (Ешли, поради годините не го вметнувам во оваа група). Другиве се ДОБРИ играчи, ама класа НЕ се. Суарез 99%-98,9% сеуште не е играч на Барса така да не го сметам за трансфер.

Значи, дали трансфер летото Е ДОБРО ИЛИ ЛОШО ќе се знае на крајот од сезоната, кога ќе ги сумираме резултатите. Мое ЛИЧНО мислење, кое го имам споделено едно 20тина пати тука е дека поважно е ПАМЕТНО да се игра на пазарот, отколку само фрлај пари. Имам комплетна доверба во Конте,Марота,Ањели и Паратичи, и убеден сум дека знаат што прават, си знаат кои играчи им требаат.

Пролистај поназад, побарај постови, пролистај малку, да видиш колку фанови на Јуве пишуваа додека другите клубови купуваат јаки имиња,а ние се потпираме на пензионер кој го избркаа на клоци од Милан(Пирло), недокажан играч кој си играл мајтап со Фергусон, а не пак со Конте (Погба), итн. Така да, трпение. На Коман му дадоа ГОЛЕМА плата, па можеби планираат да го зачуваат, или битно мора прво да се плука по Управата, па после отом потом.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
Абе од таа паметна политика не можеме групи Лига на Шампиони да поминеме ...
Од таа паметна политика, од клуб кој го решетеа дома Удинезе и Палермо со по 3-0, и две последователни 7-ми места, и многу Италијански експерти кои после Сериа Б, предвидуваа Италијански Ливерпул, станавме тим кој освои 3 Скудета по ред во Италија, и во засега нема конкурент кој би го сменил тоа.

Дали конкуренцијата била слаба, слаба лига, дали немале пари итн, тоа се оправдувања за мали деца. Скудето си е скудето! Не е едно, три се!

Реал фрлаше 10 години по 200 милиони годишно за освојување на ЛШ, па по 10 години освои ЛШ! Нема некој навивач што не сака да освои ЛШ Јувентус, ама треба малце и реалност, пред 3 години каде беше Јуве, каде е сега, особено во Европа што има нафтени финансиски тешкаши, арапи со милијарди на сметки, итн.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
DeviAngel напиша:
Report: Juve close to sealing trio

It is reported that Juventus are moving closer to completing a triple signing of Alvaro Morata, Patrice Evra and Juan Iturbe.

It is said that Old Lady officials are currently in Madrid for talks over the Spanish forward, with the club prepared to raise their bid for the player to €18m.

According to Tuttomercatoweb.com, Turin is Morata’s preferred destination and he would turn down offers from Monaco and Wolfsburg, among others, to join the Bianconeri.

With regards to Evra, it was reported earlier today that the Manchester United full-back had already agreed personal terms with the Serie A champions. However, it is said a fee for the player is still to be agreed, with the Red Devils apparently holding out for €2m.

Attempts to bring in Iturbe from Verona have long since been ongoing, but it is believed Juve still hold the advantage. With Milan seemingly out of contention to secure the Argentine’s signature, the Old Lady’s main rival suitors now appear to be Atletico Madrid and Roma.

However, Juve Coach Antonio Conte has reportedly held personal talks with Iturbe and the club remain confident of landing their target.

Иначе Коман е купен за да игра во првиот тим тој бил одлучувачкиот фактор да добие повеќе време во прв тим и повеќе утамици иначе ќе останел во ПСЖ

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.493
Поени од реакции
5.586
Готов бил трансферот на Евра, добра зделка за 2М колку да закрпиме 2 сезони за 4-3-3 формација.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ако Евра толку сакаше да дојде кој .!. потпиша нов договор? Или си направи меѓусебен договор со Ман Утд, за овие да земат некој денар?

МислИм 'елоу!

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Ако Евра толку сакаше да дојде кој .!. потпиша нов договор? Или си направи меѓусебен договор со Ман Утд, за овие да земат некој денар?

МислИм 'елоу!
Евра не потпиша договор новдоговор, туку има клаузула во предходниот дека автоматски му се продолжува на +1 година.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.684
Поени од реакции
88.641
ke go rasipe vremevo Marota... Za 2 milioni sosema solidno zasiluvanje. Fala bogu im tekna na nasive da zemat nesto asalno

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Од горенабројаниве класа може да бидат само Коста и Фабрегас (Ешли, поради годините не го вметнувам во оваа група). Другиве се ДОБРИ играчи, ама класа НЕ се. Суарез 99%-98,9% сеуште не е играч на Барса така да не го сметам за трансфер.

Значи, дали трансфер летото Е ДОБРО ИЛИ ЛОШО ќе се знае на крајот од сезоната, кога ќе ги сумираме резултатите. Мое ЛИЧНО мислење, кое го имам споделено едно 20тина пати тука е дека поважно е ПАМЕТНО да се игра на пазарот, отколку само фрлај пари. Имам комплетна доверба во Конте,Марота,Ањели и Паратичи, и убеден сум дека знаат што прават, си знаат кои играчи им требаат.

Пролистај поназад, побарај постови, пролистај малку, да видиш колку фанови на Јуве пишуваа додека другите клубови купуваат јаки имиња,а ние се потпираме на пензионер кој го избркаа на клоци од Милан(Пирло), недокажан играч кој си играл мајтап со Фергусон, а не пак со Конте (Погба), итн. Така да, трпение. На Коман му дадоа ГОЛЕМА плата, па можеби планираат да го зачуваат, или битно мора прво да се плука по Управата, па после отом потом.
Од таа паметна политика, од клуб кој го решетеа дома Удинезе и Палермо со по 3-0, и две последователни 7-ми места, и многу Италијански експерти кои после Сериа Б, предвидуваа Италијански Ливерпул, станавме тим кој освои 3 Скудета по ред во Италија, и во засега нема конкурент кој би го сменил тоа.

Дали конкуренцијата била слаба, слаба лига, дали немале пари итн, тоа се оправдувања за мали деца. Скудето си е скудето! Не е едно, три се!

Реал фрлаше 10 години по 200 милиони годишно за освојување на ЛШ, па по 10 години освои ЛШ! Нема некој навивач што не сака да освои ЛШ Јувентус, ама треба малце и реалност, пред 3 години каде беше Јуве, каде е сега, особено во Европа што има нафтени финансиски тешкаши, арапи со милијарди на сметки, итн.
Играчи како Пирло, Погба, Барзаљи и Љоренте се носеа кога се градеше тимот, кога се целеше барем на ЛШ, а камоли скудето. Кога веќе се постигнаа многу поголеми цели од тоа, тимот треба уште да се надградува за успех и во Европа( веќе кога се виде дека не се може само со овие играчи).

Марота треба да ја препознае ситуација и да му биде јасно дека не е ова тоа што беше пред три години, ЛШ е потешко натреварување од која било лига, а камоли оваа утепана Серија А. Неможе со Босман трансфери и со Евра тип на трансфери од 2 милиони да цели на успех.

Успесите бараат квалитет, квалитетот бара пари, многу е просто.
Да, можеби секогаш не успева тоа, има многу примери, ама не го спомнувај само Реал.
Спомни ги и Барса и Баерн.
Барса со 90 посто играчи од свој школа освои 15 титули во 4 години.
Баерн купи квалитет, не се расфрлаше со 50-60-70 милиони за еден играч како Реал, ама препозна кога треба и кога МОРА да фрли по 25 милиони за Рибери и Робен. И голем дел од играчите исто како Барса им се од нивен погон. Им фалеше само човек што ќе ги води, како што беше Хејнкес покасно.

Кога Јуве ќе препознае дека треба да фрли некоја пара повеќе за да има квалитет и успеси? Кога Јуве ќе им даде шанса на своите млади играчи? Кога?

И кажи ми само: Како тоа ако кажеш дека Јуве освоил Серија А ради тоа што другите клубови немале пари се приказни за мали деца а ги спомнуваш арапите и нивните пари како своевидна пречка на Јуве во ЛШ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.335
Поени од реакции
6.016
И кажи ми само: Како тоа ако кажеш дека Јуве освоил Серија А ради тоа што другите клубови немале пари се приказни за мали деца а ги спомнуваш арапите и нивните пари како своевидна пречка на Јуве во ЛШ?
Ми ги вадиш речениците од контекст.

Никаде не напишав дека на Јуве арапите им се виновни за тоа што не имаат прогрес во Лигата на Шампионите. Само пишав дека Јуве не може да кешира колку што кешираат арапите. Според мене, кеширањето не е единствено нешто преку кое може да се дојде до успех. Така да едно со друго според мене не се исклучуваат.

Дали имале пари, или немале. Дали Ањели ги имал ФИАТ итн, имале олку онолку приходи, па не давале за Јуве, тоа според мене се празни муабети. Да не беа Ањели, денеска којзнае за кој клуб ќе навивавме, и којзнае Јуве во која лига ќе беше, и дали воопшто ќе постоеше. Јуве, денес е она што е токму поради нив, и мое мислење е дека го водат во правилна насока, и ги поддржувам.Се дури верувам и мислам дека нивниот проект е издржан и ќе биде успешен.

Ете го Андреа Ањели, денеска изјавува дека на чело на ФИГЦ треба да седни човек кој знае да преземи ригорозни чекори и драстични мерки за враќање на Италијанскиот фудбал на врвот. Не само на репрезентативно ниво, туку и на клупско. Андреа докажа дека е човек кој знае што сака, и знае како да го постигне она што го наумил. А сигурно тој знае најдобро како Јуве да го врати на врвот на Европа.

А, мое мислење е дека и без огромни финансиски инекции како што прават арапите, може да се постигне успех, но веќе ќе се врти дебатата во круг, 1.000.000 пати е пишувано за истово на фанклубов, ќе биде вртење во круг, и истиот епилог.

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.812
Поени од реакции
17.751
Бранко е крив

Kajgana Shop

На врв Bottom