Primera División 2013/14

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14 во Primera División?

• Вкупно гласачи
    195
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
А што врска има ова со тоа што го напишав ? :гик:
Расправата е за потсмевот за полиглотот Давид , а не за глорифицирање . Наместо да се коментира за останатиот дел на интервјуто , тука се расправа за за кои јазици требало или не требало да се набројат , па биле или не биле слични.

дека темава многу активна е во последно време па нема место да се коментира за глупостите од статијата

Редно е да се отвори нова тема , доста беа глупости на оваа. :D

Бернат и официјално во Баерн Минхен. 5 годишен договор за сума од 11 милиони +1 милион во зависност од неговата игра следната сезона колку што разбрав.

R.I.P.
10486075_912078562141124_3872210625889775745_n.png

N O T !
Ако македонскиот јазик е дијалект на рускиот, тогаш и каталонскиот е дијалект на кастиљанскиот(шпанскиот).

Се работи за два различни народи(Шпанци и Каталонци), кои живеат заедно заради некои икс причини. И Македонците и Словенците живееја заедно 50 години, па не зборуваат исти јазик(македонскиот и словенечкиот се различни од тука до месечината).
Правиш грешки во чекори. Словенија и Македонија се држави, кои живееле во иста држава како народ. Каталонија е покраина на Шпанија. Ова исто ти доаѓа, како да кажеш дека овие од Војводина знаат два јазици (тој што се зборува во Војводина и српски). Секој кој шо е роден и живее во Барселона (Каталонија) знае каталонски и шпански. Колку Шпанциве разбираат каталонски, баскијски е тотално небитно.

Правиш грешки во чекори. Словенија и Македонија се држави, кои живееле во иста држава како народ. Каталонија е покраина на Шпанија. Ова исто ти доаѓа, како да кажеш дека овие од Војводина знаат два јазици (тој што се зборува во Војводина и српски). Секој кој шо е роден и живее во Барселона (Каталонија) знае каталонски и шпански. Колку Шпанциве разбираат каталонски, баскијски е тотално небитно.

Ако ти знаеш што сакаш да кажеш , диплома ти давам . Јазикот што се зборува во Војводина и српски е ЕДЕН ЈАЗИК- СРПСКИ.

Па во Барселона е роден, јасно е дека ќе зборува каталонски. Иначе не знам зошто каталонски се спомнува како јазик, кога тоа е еден вид на дијалект на шпанскиот. Еве јас знам кумановски, македонски, српски, хрватски, словенечки

Каталонскиот не е дијалект на шпанскиот . Не мешај баби и жаби , и со овие постови само им давате повод да се ругаат на форумов со се и сешто што е поврзано со Барселона.

Абе лингвисти...Џејмс Родригез или Хамес?
Види парадокс.
James - Хамес
Jackson - Џексон :confused::confused::confused:
Why not Хаксон?

*очекувам ригел да ми објасни, да ги решиме сите дилеми.

Шо ве ебам у CV ми стои Бугарски, Хрватски, Српски, Босански, Црногорски...демек знаат странцине што е кај е :)

Шо ве ебам у CV ми стои Бугарски, Хрватски, Српски, Босански, Црногорски...демек знаат странцине што е кај е :)

ЗНАЕВ дека ти си Бабунски!

Види парадокс.
James - Хамес
Jackson - Џексон :confused::confused::confused:
Why not Хаксон?

*очекувам ригел да ми објасни, да ги решиме сите дилеми.

He was always proud of his roots, so much so that when an Argentine journalist called him James (English pronunciation, of course), the teenager became irate and quickly corrected him. “My father’s name is James (Hah-mess) and that is the name he gave me,” he said in an interview on Argentine television during his first season at Banfield.
Read more at http://worldsoccertalk.com/2014/07/...colombias-brightest-star/#S4Eyrlhc1Fx1w5kY.99

Не е тачно.
Каталонците и Шпанците се два различни народа, исто како Македонците и Кинезите.
Каталонците и Шпанците зборуваат два различни јазици.
Каталонскиот и шпанскиот(кастиљански) се два сосема различни јазици, кои имаат и одредени сличности, нормално затоа што имаат заедничко потекло, како што се слични и шпанскиот со италијанскиот, или францускиот.

Го решивме проблемот со јазиците и дијалектите? Ако да, што мислите за релегиозните определби во Шпанија?

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom