Фан Клуб: Валенсија

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
пак спомнуваат некакви компликации, ама многу резервирано ги читам, дур не биде црно на бело не се замарам ...
една работа многу ме нервира ако дојде Лим - Хил, Виера тешко дека ќе добијат шанса, ако го "уништат" и Пако никад нема да им го забовам...
јас уште Иско им го немам заборавено на Љоренте, Емери и Браулио :mad:

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
пак спомнуваат некакви компликации, ама многу резервирано ги читам, дур не биде црно на бело не се замарам ...
една работа многу ме нервира ако дојде Лим - Хил, Виера тешко дека ќе добијат шанса, ако го "уништат" и Пако никад нема да им го забовам...
јас уште Иско им го немам заборавено на Љоренте, Емери и Браулио :mad:
Според сигурни извори, утре ќе се свика седницата на Патронатот на Фондацијата за во четврток, кога ќе се ратификува продажбата на клубот, бидејќи во петок истекува рокот за отплата на кредитот од 220 милиони евра кон Банкија, кој не би требало да биде одложен одново. Така да, во четврток очекувам конечно да се заврши шпанскава серија :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
изгледа на сагата се ближи крајот ;)

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Како што пренесуваат "TV3" и "Sport", преговорите помеѓу Валенсија и Барса за Жереми Матје (30), брзо напредуваат, па официјалната потврда за овој трансфер се очекува да биде за неколку недели. Иако Французинот има клауза од 20 милиони, се очекува Барса да плати околу 12 милиони за негово доведување.

:D

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Како што пренесуваат "TV3" и "Sport", преговорите помеѓу Валенсија и Барса за Жереми Матје (30), брзо напредуваат, па официјалната потврда за овој трансфер се очекува да биде за неколку недели. Иако Французинот има клауза од 20 милиони, се очекува Барса да плати околу 12 милиони за негово доведување.

:D
Додека не се продаде клубот нема да има никакви трансфери. А откако ќе се случи тоа, новиот газда ќе одлучува за евентуалната висина на трансферот. А сигурен сум дека во моментов ни Superdeporte, ни TV3 ни Sport, не знаат што планира Лим со Матје и за колку би го продал доколку се случи тоа. :)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
деновите на Пици се одбројани.. :(
Мендес, Лим па и Салво мислат дека не е доволно добар за да го води новиот проект на Валенсија (иако може да пропадне тој проект :D), па така Нуно Светиот Дух :icon_lol: ќе биде нов тренер на Валенсија, а Пици ќе добие отказ и 1.5 мил.
стварно штета и криво ми е за Пици, го снајде судбината на Куман, дојде во лошо време на лошо место.

кам-бекот против Базел од 3:0 и оние 3:2 на Камп Ноу никогаш нема да ги заборавам, исто и одличните утакмици против Реал и Севиља во ЛЕ, каде секунди фалеа за уште две историски победи, така е во оваа работа, треба да имаш и среќа.
фала за се и среќно маестро! (y)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Абе Куман едно тренериште што беше... пијандура тешка:D

MkDon

Valencianista
Член од
22 септември 2008
Мислења
1.580
Поени од реакции
3.007
Три членови на Патронатот си поднесоа оставки, Нуно е назначен за тренер, а во понеделник Фондацијата закажа состанок. Полека се расчистуваат работите. (y)

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
ај збор два за Sofiane Feghouli ваљда го знаете подобро @Atso
сигурно се распрашуваш дека излегоа шпекулации "Милан спремил 12 милиона за Фегули" :P
сега на СП добро изигра, гледам и коментатори од различни земји го фалеле како бил лидер на Алжир итн.
добар си е Фегули, само што игра топло-ладно... има големи падови особено после купот на нации и кога се врати од Африка (2013) го немаше ништо да изигра цели 6 месеци, после со Џукиќ целиот тим не играше ништо и последниве 6 месеци беше... да кажеме - многу добар (4).
има добар дриблинг со тело (знае да го излаже противникот), борец е, десњак е а и нема лоша левица, одличен е во големи утакмици, а има просечен центаршут (повеќе накај слаб :)), а ни шутот не му јака страна.
е сега не верувам дека Валенсија ќе го продаде, а и самиот пред СП изјави дека со сигурност ќе игра во Валенсија и следната сезона (мада и Матје тоа изјави, а сега бара трансфер во Барселона), сепак тешко и по ценава што се спомнува т.е. Валенсија бар до крајот на Јули мислам дека нема да биде активна на трансфер пазарот.
иначе Рами нема да се појави утре за почеток на припремите, вратите на Валенсија се затворени за него.
а интересно е што Банега ќе присуствува :)

може си барал и по јутуб али еве:

Абе Куман едно тренериште што беше... пијандура тешка:D
имам дискутирано за Куман повеќе пати, за мене он не е воопшто лош тренер т.е. добар е :), кривицата за таква сезона е на управата што не се разбраа пред потпишување на договорот дали ќе му дадат да направи ремонт во Валенсија и го потпишаа без да знаат што сака, така да Валенсија му ја заеба кариерата на Куман, а според мене он ништо лошо не направи во Валенсија.
Ја сум му благодарен што Валенсија со него го освоји последниот трофеј, може тоа е индивидуално ама ја сум таков и сум задоволен само со трофеји, па макар тимот да ми заврши и на 17 место. Сезоната 2007/08 за мене беше многу по успешна од оние три на Унаи Емери каде Валенсија завршуваше на трето место во ЛаЛига и беше "best of the rest" и во који немаше никаков напредок, а сигурен сум дека Куман ќе направеше многу повеќе, исто така он е човекот што го “создаде“ Мата :)
во Феенорд си ја врати малце од малце славата, па ќе го видиме сега во Саутемптон од следната сезона, ќе им отидат многу играчи, ама ете му шанса да си прави екипа по негов вкус. :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.280
Поени од реакции
8.446
Јас мислам дека уште Кике Санчез го пратеше Мата во Касиља и им го собраа на Реал. Реално тој може напреднал под негово водство ама Мата дојде во Валенсија заради други околности. Исто Кике Санчез го врати од позајмици Силва. Исто и Виља го собраа кога стана тренер Санчез од Сарагоса. И мислам дека тука лежеше зајакот кај Кике Санчез Флорес, он го направи костурот кој неможеше да се задржи заради финансиските проблеми и новиот стадион што се гради незнам веќе колку години.

За мене Куман не е некој тренер а и ако си го има виното како најдобар пријател уште(така се пишуваше тогаш), ондак во Англија ќе биде избоксуван од медиумите уште во прва рунда.

C

Castiel

Гостин
сигурно се распрашуваш дека излегоа шпекулации "Милан спремил 12 милиона за Фегули" :P
сега на СП добро изигра, гледам и коментатори од различни земји го фалеле како бил лидер на Алжир итн.
добар си е Фегули, само што игра топло-ладно... има големи падови особено после купот на нации и кога се врати од Африка (2013) го немаше ништо да изигра цели 6 месеци, после со Џукиќ целиот тим не играше ништо и последниве 6 месеци беше... да кажеме - многу добар (4).
има добар дриблинг со тело (знае да го излаже противникот), борец е, десњак е а и нема лоша левица, одличен е во големи утакмици, а има просечен центаршут (повеќе накај слаб :)), а ни шутот не му јака страна.
е сега не верувам дека Валенсија ќе го продаде, а и самиот пред СП изјави дека со сигурност ќе игра во Валенсија и следната сезона (мада и Матје тоа изјави, а сега бара трансфер во Барселона), сепак тешко и по ценава што се спомнува т.е. Валенсија бар до крајот на Јули мислам дека нема да биде активна на трансфер пазарот.
иначе Рами нема да се појави утре за почеток на припремите, вратите на Валенсија се затворени за него.
а интересно е што Банега ќе присуствува :)

може си барал и по јутуб али еве:
Па има такви шпекулации сеа ама ко што не поврзуваат со 1000 играчи секој рок којзнае колку е вистина...иначе фегули го глеав само на светсково со Алжир каде што се покажа доста добро ...сеа не нешто во стил wow ама ипак беше и повеќе од солиден...башка за таа цена што се спомнува подобар играч тешко се наоѓа...ептен некој незнаен ако се погоди..иначе не ги глеам по јуте играчиве пошо не е реално ставаат само кај што има сјајни потези а кај што има утки и се посрамотува него па вака боље да си прашам некој што колку толку бар го следи..:) иначе за Рами па 90% би требало да го земеме...ама цигани се нашите се циганчата за 1 милион негде...милан нуди 3.7 валенсија бара 5 а боље дефанзивец за такви смешни пари не се наоѓа...ама јбг ептен лоша трансфер циганска политика иаме последниве години...

Член од
25 мај 2010
Мислења
3.155
Поени од реакции
6.363
Јас мислам дека уште Кике Санчез го пратеше Мата во Касиља и им го собраа на Реал. Реално тој може напреднал под негово водство ама Мата дојде во Валенсија заради други околности. Исто Кике Санчез го врати од позајмици Силва. Исто и Виља го собраа кога стана тренер Санчез од Сарагоса. И мислам дека тука лежеше зајакот кај Кике Санчез Флорес, он го направи костурот кој неможеше да се задржи заради финансиските проблеми и новиот стадион што се гради незнам веќе колку години.

За мене Куман не е некој тренер а и ако си го има виното како најдобар пријател уште(така се пишуваше тогаш), ондак во Англија ќе биде избоксуван од медиумите уште во прва рунда.
Мата дојде во времето на Кике, ама од Кике не доби шанса да заигра за првиот тим.
Кога Кике доби нога во ноември и кога дојде Куман, Мата доби шанса и имаше солидна минутажа, а во купот беше стартер и може најзаслужен зошто Валенсија го освоји купот таа сезона, во полуфиналето им даде два гола на Барса, а и беше стрелец во финалето против Хетафе за 1-0 ако не грешам.
за доаѓањето на Виља многумина за најзаслужен го спомнуваат Субиратс (СД на Валенсија во тоа време) истот човек што го донесе Бенитез од Тенерифе во Валенсија, ама да во тоа време беше тренер Кике и улогата што му ја даде на Виља помогна во неговиот развој.
да не испадне дека сум против Кике, секако Силва е негова заслуга, он кажа дека ќе рачуна на Силва како првотимец, а го продаде Аимар дека не му се уклапал у системот на игра.
исто голема желба на Кике беше Габи (Атлетико), ама не му го донесоа бидејќи не бил атрактивен или така нешто, а Габи изминативе неколку години е “срцето“ на Атлетико... му нудеа играчи како ван дер Ваарт и што ти ја знам кој друг...

кога сме кај ван дер Ваарт стварно не ми текнува кој го стопираше тој трансфер (Кике?), хммм (?) :eek:

Па има такви шпекулации сеа ама ко што не поврзуваат со 1000 играчи секој рок којзнае колку е вистина...иначе фегули го глеав само на светсково со Алжир каде што се покажа доста добро ...сеа не нешто во стил wow ама ипак беше и повеќе од солиден...башка за таа цена што се спомнува подобар играч тешко се наоѓа...ептен некој незнаен ако се погоди..иначе не ги глеам по јуте играчиве пошо не е реално ставаат само кај што има сјајни потези а кај што има утки и се посрамотува него па вака боље да си прашам некој што колку толку бар го следи..:) иначе за Рами па 90% би требало да го земеме...ама цигани се нашите се циганчата за 1 милион негде...милан нуди 3.7 валенсија бара 5 а боље дефанзивец за такви смешни пари не се наоѓа...ама јбг ептен лоша трансфер циганска политика иаме последниве години...
Рами е добар играч, може малце у главата има проблем, иначе у право си какви се цениве денес подобар играч за 5 мил. не верувам дека може да се најде.
исто така, вчера излезе вест дека и Јувентус го бара Фегули (позајмица со право на откуп)

L'Equipe пред некој ден пишаа дека Валбуена е пред потпис со Валенсија, цена: 5-7 мил.
ама се спомнува и Севиља како сериозен кандидат за негов потпис.

иначе играчите денес започнаа со припремите

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Фала за Бернат, ми стои како добар играч?

Kajgana Shop

На врв Bottom