ај збор два за Sofiane Feghouli ваљда го знаете подобро
@Atso
сигурно се распрашуваш дека излегоа шпекулации "Милан спремил 12 милиона за Фегули"
сега на СП добро изигра, гледам и коментатори од различни земји го фалеле како бил лидер на Алжир итн.
добар си е Фегули, само што игра топло-ладно... има големи падови особено после купот на нации и кога се врати од Африка (2013) го немаше ништо да изигра цели 6 месеци, после со Џукиќ целиот тим не играше ништо и последниве 6 месеци беше... да кажеме - многу добар (4).
има добар дриблинг со тело (знае да го излаже противникот), борец е, десњак е а и нема лоша левица, одличен е во големи утакмици, а има просечен центаршут (повеќе накај слаб
), а ни шутот не му јака страна.
е сега не верувам дека Валенсија ќе го продаде, а и самиот пред СП изјави дека со сигурност ќе игра во Валенсија и следната сезона (мада и Матје тоа изјави, а сега бара трансфер во Барселона), сепак тешко и по ценава што се спомнува т.е. Валенсија бар до крајот на Јули мислам дека нема да биде активна на трансфер пазарот.
иначе Рами нема да се појави утре за почеток на припремите, вратите на Валенсија се затворени за него.
а интересно е што Банега ќе присуствува
може си барал и по јутуб али еве:
Абе Куман едно тренериште што беше... пијандура тешка
имам дискутирано за Куман повеќе пати, за мене он не е воопшто лош тренер т.е. добар е
, кривицата за таква сезона е на управата што не се разбраа пред потпишување на договорот дали ќе му дадат да направи ремонт во Валенсија и го потпишаа без да знаат што сака, така да Валенсија му ја заеба кариерата на Куман, а според мене он ништо лошо не направи во Валенсија.
Ја сум му благодарен што Валенсија со него го освоји последниот трофеј, може тоа е индивидуално ама ја сум таков и сум задоволен само со трофеји, па макар тимот да ми заврши и на 17 место. Сезоната 2007/08 за мене беше многу по успешна од оние три на Унаи Емери каде Валенсија завршуваше на трето место во ЛаЛига и беше "best of the rest" и во који немаше никаков напредок, а сигурен сум дека Куман ќе направеше многу повеќе, исто така он е човекот што го “создаде“ Мата
во Феенорд си ја врати малце од малце славата, па ќе го видиме сега во Саутемптон од следната сезона, ќе им отидат многу играчи, ама ете му шанса да си прави екипа по негов вкус.