Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Прашања за “брачата“:
1. Кога ќе ве праша некој што сте, вашиот одговор Е.......?
2. Во случај на конфликт помеѓу Македонија и Албанија, на која страна ќе застанете?

isti kurac, vazno imaat nekakva svest i plemenska neka e a nie nikakva oci si vadime medju sebe.
Сега да, погледни малце у минатото.
1. Не сме продале вера за вреќа брашно.
2. Сме избркале безброј армии меѓу кој: османлиска, бугарска, српска и ред други да не редам.
3. Безброј пати пробаа да не асимилираат народи 3 пати поголеми од нас, останаа со кур во рака.
4. Ни употребија напалм бомби во Егејска Македонија, пак останавме.
5. Ни негираат црква, јазик, постоење и пак не можат ништо да сменат, туку само дркаат на нивните влажни сонови.
И ти ми викаш дека пар исламско гомнарски алахови џихадисти со IQ помал од зимска температура ке ти земат земја ?
Факт е дека националната свест ни е мала, не викам не, ама и факт е дека од ден за ден расне се повеќе и повеќе. Тоа е поради што во изминатите 20 години секој лидер во оваа земја им даваше фелацио на овие гниди. Ама се тече, се се менува.

Последно уредено од модератор:
Скопје
учк учк шипптари етнике
Гостивар
учк учк учк алаху снекбер
Тетово
Учк учк учк

Твоите изјави се во тој правец. Еве ќе те прашам:

- Што мислиш дали се праведно или неправедно осудени овие што масакрираа деца на Велигден?
- Дали е праведна или не одлуката амнестијата да важи и за хашките воени злосторници?
- Дали мислиш дека црквата во Лабуништа кафирите сами ја запалија?
- Дали мислиш дека убиството на матурантот во Ѓорче, беше извршено при самоодбрана на пљачкашот?
- Дали се солидаризираш со протестите во Скопје за убијциве од Смилковско?

Можам уште прашања да ти поставам, но вистинското прашање е на колку од нив ќе дадеш директен одговор?
-za prvoto, kade ti go gledas radikalizmot kaj osudenicite, celta na terorizamot e da sirat strav, i da izlezat vo javnosta so cista poraka deka tie se zlostornici, vo ovoj slucaj niedna organizacija ne izleze da prevzema odgovornost, tuku jankulovska od koga bea privedeni gi etiketirase ko ubijci uste bez da bidat sudeni. i od koga cuvanje kuran ili biblija znacat deka si radikalen. ne znam kako se osudeni no definitivno ne postojat cvrsti dokazi deka tie se zlostornicite, i deka slucajot treba da se resi vo medgunaroden sud, oti ovde pravdata site znaeme kako se deli i nemojte slepci da se pravite. sepak ako navistina se ubijci togas nikoj ne gi brani, noj daj dokazi kako sto treba.
-za koj voeni zlostornici?
-ne mislam deka kafirite ja zapalija, ali ne i nekoj so zdrav razum, i odma da se politizira situacijata.
- a koj si ti da kazes deka ne e izvrseno vo samoodbrana? da ne bese slucajno ocevidec. dvete opcii se mozni, sto e tolku cudno tuka.ovde bi te prasal sto nikoj ne izleze na protesti (osven nekoi pacifisti) koga pripadnik na policiskite sili ubi dete vo ''samoodbrana'', ali toa ne e nisto , policaecot ne e Albanec, pa najverojatno detevo zgresil nesto.
-se solidariziram so mirni protesti, ne so vandalizmot i so nekolkute vahabisti koi bea prisutni no ne se soglasuvam i so vandalizmot vo G.P, sreca sto bevte pomalku inaku nemojte angeli da izigravate bidejki sekoj vtor vo forumot vikase za nasilstvo. se solidariziram sto bese demoliran stabot na DUI, bidejki tie uste pred dve godini trebaa da prevzemat nesto.
I prikaznata deka lugeto bea sobrani pred dzamii e tocna no samite hodzi apelirale da nema nasilstvo, i normalno petok bil, site bile na molitva.[DOUBLEPOST=1404662360][/DOUBLEPOST]
ти се католици албанци,е вие сте ШИП ТАРИ,најгнасното нешто.

http://a1on.mk/wordpress/archives/3...ction_types=og.likes&fb_ref=.U7kwa91JSDs.like
idiot, prvin ne se katolici u valona, a vtoro i toj siptarot sto go gledas u skopje mu gi vrtis ocite koga ke go gledas vo grad, i mu vikas izvini brat, i ides ovde lecis kompleksi.

Последно уредено:
Сега да, погледни малце у минатото.
1. Не сме продале вера за вреќа брашно.
2. Сме избркале безброј армии меѓу кој: османлиска, бугарска, српска и ред други да не редам.
3. Безброј пати пробаа да не асимилираат народи 3 пати големи од нас, останаа со кур во рака.
4. Ни употребија напалм бомби во Егејска Македонија, пак останавме.
5. Ни негираат црква, јазик, постоење и пак не можат ништо да сменат, туку само дркаат на нивните влажни сонови.
И ти ми викаш дека пар исламско гомнарски алахови џихадисти со IQ помал од зимска температура ке ти земат земја ?
Факт е дека националната свест ни е мала, не викам не, ама и факт е дека од ден за ден расне се повеќе и повеќе. Тоа е поради што во изминатите 20 години секој лидер во оваа земја им даваше фелацио на овие гниди. Ама се тече, се се менува.

Демагогии. Националната свест не ни е мала, туку у гомна сме до гуша до тој степен што ситуацијата изгледа безнадежно. Па полесно е да се крене раце отколку да одиш со глава во ѕид.

не знам како да не им придаваш значење ако секој факн ден мора да одиш на работа, да го заработиш лебот.

Ако не можеш да дојдеш или ако доцниш, шефовите не ги интересира оти имало протести и оти цела населба е налик на Бејрут, затоа што шефовите си идат од Аеродром, ново лисиче или Карпош и не те разбираат, па ќе кинат од плата. Ни сега ни 2001та.
Па треба да функционираш нормално, да прошеташ до центар, до водно, до парк, да одиш на гости, шопинг...што сме ние македонците овде виновни да живееме во дарк ејџис, затоа што освен низ Чаир, можеа да вложуваат во глупости во јужно Скопје, а не можеа две ебани алтернативни улици или булевари да направат за да останеме во 21 век? Што наместо тоа, пајташите на сегашните власти, македонци, во 90тите им продадоа за своја сметка све најдобри плацеви за бизниси на албанци дојдени од немајкаде и со пари од икс бизниси, за овие сега да малтретираат скоро третина Скопје? Башка што битпазар живеат и македонци, здравствениот дом и десетици фирми работат и македонци. Тие се уште позасегнати.
Може да се иселам и јас како и другите патриоти ама ете...им давам значење затоа што се прашувам моите деца како секојдневно ќе се забавуваат и шетаат еднакво на нивните врсници од другата страна на Вардар, се прашувам секој ебан ден од каде да одам, од каде да се вратам дома. И сега се прашувам, ќе има ли утре протести и дали пак ќе возам 5-6 километри цел час.
И некој ќе ми каже прави деца...за што, за глинени голуби? Нека си прави тој и нека се досели во Цхаир
Тажната вистина за македонската реалност, лежи во фактот што Македонците кои Господ ги казнил да живеат меѓу Албанци, се бафер за притисокот. Тие слоеви кои "живеат" таму го впиваат притисокот и нивните "шефови од Карпош и Аеродром", можат само да слушаат за тоа, а дури и тоа е ставено во втор план. Тие што не седат во Чаир, Тетово... (а тоа сме ние), не го чувствуваат притисокот на себе си. Затоа се такви и воедно тоа е и една од причините за оваа состојба. Форумов, интернетов се горе-доле слободни алатки со кои мора да им се стави на знаење на тие Македонци, што се случува со нивните сонародници на само еден, два блока оддалеченост. Битно е, затоа што, како оди земјава, и кај нив кога тогаш мечката ќе заигра. Но, Македонецот е беден, баш заради тоа. Све дур нему лично нешто не се деси, нема гајле, што и да е. Затоа и власта е таква. Таа е самоодраз на овој беден, по дух народ, опљачкан од сочуство, личен дигнитет и чест.
Мене од секогаш ме зачудувала македонската плиткост на духот, кога познајници ме прашуваат што ми направиле мене лично лошо Албанците. Демек, ако мене лично не ми направиле ништо, онда е невероватно зашто ја се бунам. Јебеш логика.

Затоа и имаме безрбетници, на кои и дома да им влезат и жена им да им ја ебат вехабии, ќе ги прашаат дали ја сакаат и ќерка им. Но, никако тие морони, од моите населби, да се запрашаат една работа, која нон-стоп ги прашувам:
- Како тоа: 99% од тие што живеат меѓу Албанци, мислат како мене, а 99% од тие што мислат како нив, не живеат меѓу Албанци?

P.S. - Колку луѓе знаат дека ја запалија црквата во Матка кога ја изрекоа пресудата?

Последно уредено:
-
idiot, prvin ne se katolici u valona, a vtoro i toj siptarot sto go gledas u skopje mu gi vrtis ocite koga ke go gledas vo grad, i mu vikas izvini brat, i ides ovde lecis kompleksi.

ja znaes pesnata --popusi mi malo i odjebi od mene--
epa nauci ja,ke ti treba

-za prvoto, kade ti go gledas radikalizmot kaj osudenicite, celta na terorizamot e da sirat strav, i da izlezat vo javnosta so cista poraka deka tie se zlostornici, vo ovoj slucaj niedna organizacija ne izleze da prevzema odgovornost, tuku jankulovska od koga bea privedeni gi etiketirase ko ubijci uste bez da bidat sudeni. i od koga cuvanje kuran ili biblija znacat deka si radikalen. ne znam kako se osudeni no definitivno ne postojat cvrsti dokazi deka tie se zlostornicite, i deka slucajot treba da se resi vo medgunaroden sud, oti ovde pravdata site znaeme kako se deli i nemojte slepci da se pravite. sepak ako navistina se ubijci togas nikoj ne gi brani, noj daj dokazi kako sto treba.
-za koj voeni zlostornici?
-ne mislam deka kafirite ja zapalija, ali ne i nekoj so zdrav razum, i odma da se politizira situacijata.
- a koj si ti da kazes deka ne e izvrseno vo samoodbrana? da ne bese slucajno ocevidec. dvete opcii se mozni, sto e tolku cudno tuka.ovde bi te prasal sto nikoj ne izleze na protesti (osven nekoi pacifisti) koga pripadnik na policiskite sili ubi dete vo ''samoodbrana'', ali toa ne e nisto , policaecot ne e Albanec, pa najverojatno detevo zgresil nesto.
-se solidariziram so mirni protesti, ne so vandalizmot i so nekolkute vahabisti koi bea prisutni no ne se soglasuvam i so vandalizmot vo G.P, sreca sto bevte pomalku inaku nemojte angeli da izigravate bidejki sekoj vtor vo forumot vikase za nasilstvo. se solidariziram sto bese demoliran stabot na DUI, bidejki tie uste pred dve godini trebaa da prevzemat nesto.
I prikaznata deka lugeto bea sobrani pred dzamii e tocna no samite hodzi apelirale da nema nasilstvo, i normalno petok bil, site bile na molitva..
Фала за одговорите. Све е јасно.
Сега иди сунет направи и смени го името од Илир, во Мухарем.

Albancite kako narod imaat bar etnicka svest i so toa zaednistvo i solidarnost na taa osnova, nie makedoncite kako narod nemame nikakva, ni etnicka, ni drzavnicka a kamo li klasna svest. I za toa ne treba da ni bide krivo, sto oni se slozni a nie ne. Toa needinstvo koe e evidentno i dobro opsto poznato ke go platime so toa sto ke izgubime drzava koga istata taa drzava nejke da ne integrira vo sistemot. Makedoncite ne udrile na sex (kako sto pisuvase za sexbook) tuku na blud, zatoa i nema natalitet, i zatoa nema sto da ni bide krivo.
И у турско не биле македонците сплотени ама сепак преживеале,истрајност само треба и вистински луѓе околу тебе . А предавниците ке завршат кај што им е местото.

....дали приметувате разлика меѓу Тетово и Скопје?
....штом е загрозена ДУИ полицијата реагира многу побрзо...пендреци летаат и за напад со раце, а во Скопје летаа и камења и гајби и шишиња и контењери, а полицијата само се криеше и чекаше

тоа се тие двојни аршини, неможе вината да се префрли на полицијата (без навреда но полицаецот има улога на добро дресирано куче), ќе квичи и ќе трпи клоци или ќе убива во согласност со наредбите....проблемот кај нас е што политиката е навлезена во секоја опшествена клетка...МВР би требало да е независна, непартиска и пред се да се грижи за јавниот ред и мир, но со години наназад МВР се употребува како продолжена рака на владеачката гарнитура (коалиција)

конечно Европа почна да се буди од долгата хибернација, истите пацифисти кои со раширени раце ги прифаќаа и го делеа своето парче леб со кутрите угнетени муслимани, почнаа да го чуствуваат радикалниот ислам на своја кожа

вадењето на арапски знамиња на протест (кој нели е за човекови права) само покажува кој стои зад него, кој финансира и кои се намерите

помина времето кога радикалниот ислам во Европа можеше да се крие во кожа на угнетено јагне, сакале или не Македонија е дел од Европа, и европејците се свесни дека ова што се случува кај нас сега, за многу кратко време ќе го има и на нивните улици

Да се случуваше ова што се случува кај нас во било која нормална држава, Јаја-паша ќе беше затворена и запечатена на неодредено време, но кај нас во името на соживотот и толеранцијата дозволуваме ракот да метастазира и да се шири (се во името на коалицијата и братсвото по власт)

Демагогии. Националната свест не ни е мала, туку у гомна сме до гуша до тој степен што ситуацијата изгледа безнадежно. Па полесно е да се крене раце отколку да одиш со глава во ѕид.
Ако е полесно да кренеш раце што не го прифатиш исламот а ? Пушти брада, скрати панталони, пенетрирај таму кај што не се пенетрира и проблемот ке ти биде решен.
Јас па ке кажам, ако дошло време да се предадеме на вакви умоболни козоебачи тогаш не заслужуваме да имаме држава.
Да имавме одврзани раце ке ги протеравме до Јадран, ама глобална политика се менува а така и симпатиите спрема нив се менуваат.
Ке дојде време кога на никој нема да му чуе дали ти денеска си ркнал нож на некое шконче кое вика голема илирида.
Трпение спасение.

не не не тој е член на ДУИ. Овие не се од ДУИ уапсениве, башка тргнаа и да го кршат штабот на ДУи значи ќе го јадат :D
Не ме интересира дали е некој член на ДУИ или не. Зарем Албанците не покажаа дека уопште не им е битно кој е и што е, туку дали е нивна вера и нација.

Ја цело време зборам за двојните аршини на полицијата кога станува збор за Албанци и Мкедонци и за веќе флагрантното замижување на власта пред она што ни го прават Албанците.

Како што веќе реков вакви протести се одлична можност полициски да се документираат и малку испеглаат потенцијални хулигани.

Не ме интересира дали е некој член на ДУИ или не. Зарем Албанците не покажаа дека уопште не им е битно кој е и што е, туку дали е нивна вера и нација.

Ја цело време зборам за двојните аршини на полицијата кога станува збор за Албанци и Мкедонци и за веќе флагрантното замижување на власта пред она што ни го прават Албанците.
Обединети се против нас а иначе меѓу себе очи ќе си извадат за се друго. Погано племе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom