Јас мислам дека премногу внимание им се посветува.
Нека излезат, нека протестираат, нека кршнат по нешто, полицијата нека си заврши работа и чао, пријатно.
Не им давајте толку на значење што не е потребно.
не знам како да не им придаваш значење ако секој факн ден мора да одиш на работа, да го заработиш лебот.
Ако не можеш да дојдеш или ако доцниш, шефовите не ги интересира оти имало протести и оти цела населба е налик на Бејрут, затоа што шефовите си идат од Аеродром, ново лисиче или Карпош и не те разбираат, па ќе кинат од плата. Ни сега ни 2001та.
Па треба да функционираш нормално, да прошеташ до центар, до водно, до парк, да одиш на гости, шопинг...што сме ние македонците овде виновни да живееме во дарк ејџис, затоа што освен низ Чаир, можеа да вложуваат во глупости во јужно Скопје, а не можеа две ебани алтернативни улици или булевари да направат за да останеме во 21 век? Што наместо тоа, пајташите на сегашните власти, македонци, во 90тите им продадоа за своја сметка све најдобри плацеви за бизниси на албанци дојдени од немајкаде и со пари од икс бизниси, за овие сега да малтретираат скоро третина Скопје? Башка што битпазар живеат и македонци, здравствениот дом и десетици фирми работат и македонци. Тие се уште позасегнати.
Може да се иселам и јас како и другите патриоти ама ете...им давам значење затоа што се прашувам моите деца како секојдневно ќе се забавуваат и шетаат еднакво на нивните врсници од другата страна на Вардар, се прашувам секој ебан ден од каде да одам, од каде да се вратам дома. И сега се прашувам, ќе има ли утре протести и дали пак ќе возам 5-6 километри цел час.
И некој ќе ми каже прави деца...за што, за глинени голуби? Нека си прави тој и нека се досели во Цхаир.