Холандија - Костарика | 05.07.2014 | 22:00 | 1/4 финале СП | Fonte Nova

• Креатор на темата Креатор на темата Толстој
  • Време на започнување Време на започнување
5722832688_35d6ih_answer_1_xlarge.jpeg

Брат, сеа се прибрав и од утакмицава не изгледав ни 10 ебани секунди.Tака да, на кој основ да се нервирам??? Помина дете времето кога јас се нервирав за фудбал.А најмалку па дасе нервирам заради дискусија со 15-20 годишни попалени деца( со ретки исклучоци)
не, ти си си изнервирал за коментариве наши овде, никој нерече за фудбалот. А и ко сме 15-20 годишни деца не знам шо си го трошиш времето овде со нас, глеаш дека дркаме сите на ван Гал овде, оди барем ти можеш како постар да е..ш во ова време... ај поздрав уште еднаш.

не, ти си си изнервирал за коментариве наши овде, никој нерече за фудбалот. А и ко сме 15-20 годишни деца не знам шо си го трошиш времето овде со нас, глеаш дека дркаме сите на ван Гал овде, оди барем ти можеш како постар да е..ш во ова време... ај поздрав уште еднаш.

giphy.gif

Абе добро е што победи Холандија од фудбалски аспект. Да победеше Коста Рика, со 5 души повредени и 7 суспендирани за следниот меч, тоа немаше да биде фудбал против Аргентина. Вака барем ќе гледаме уште изненадувања со екипава без тренер.

да да на 15-20 не се еба кажи ???? треба малце да остариш,на 25 се прај то :D Крај краева што има да ебаш,тебе и вака ти е убаво си дркаш на маестро ван гал.
Па не си прам муабет повеќе, во круг истото.Како за крај, немам ништо против Вг.Колку да не дојде до недоразбирање де.

Ќе знам од кај да цитирам за у ПЛ темата кога ќе заврши следнава сезона :)

Ма не знам што се чудите, така било, така и ќе биде. Кога тимот победува и игра супер, играчите се многу добри, пример Холандија - Шпанија. Кога на тимот не му оди, и изгуби, или како денес победи ама потешко од очекуваното, тренерот не чини. И тоа не е само во фудбалот, затоа и за тренерската работа се вели дека е една од нај неблагодарните работи во светот.

А дека Ван Гал го вади максимумот од оваа репрезентација и ги однесе до најдобрите 4, сакале или не, така е :)

„Да беше фудбалот театар, Трагедијата ќе се викаше Холандија“...за среќа вечерва не беше така :)

Коста Рика за мене е хит на Првенството, без разлика кој ќе биде шампион. Но денеска реално победи подобрата екипа, и за среќа на првенството, Холандија ќе игра со Аргентина. Коста Рика се надмина, се бранеше лавовски, но за да добиеш еден натпревар потребно е да постигнеш и некој гол. Денеска ги бараа пеналите, и ги добија, но налетаа на одлично пеналџиски расположена екипа. Ван Перси, Робен. Снајдер, Кајт (а се кладам дека 5тиот изведувач беше Хунтелар), се играчи кои заедно во своите кариери промашиле 5 пенали. Колку што ми е мило за Орање, толку ми е криво за Костариканците.

На крај браво за Ван Гал, кој покажа ма***а, кога го повлече ( Инди мислам беше), и влезе Хунтелар, плус потегот со Крул:cuc:. Ќе биде големо засилување за Јунајтед.

П.С. Каков бокс би му мавнал на Крул заради неговото провоцирање, па од 4ца пеналџии на 3ца нешто му зборуваше, сељак. Брани ако ти се брани, ако не излези си поарно. Колку само мразам провокатори.

„Да беше фудбалот театар, Трагедијата ќе се викаше Холандија“...за среќа вечерва не беше така :)

Коста Рика за мене е хит на Првенството, без разлика кој ќе биде шампион. Но денеска реално победи подобрата екипа, и за среќа на првенството, Холандија ќе игра со Аргентина. Коста Рика се надмина, се бранеше лавовски, но за да добиеш еден натпревар потребно е да постигнеш и некој гол. Денеска ги бараа пеналите, и ги добија, но налетаа на одлично пеналџиски расположена екипа. Ван Перси, Робен. Снајдер, Кајт (а се кладам дека 5тиот изведувач беше Хунтелар), се играчи кои заедно во своите кариери промашиле 5 пенали. Колку што ми е мило за Орање, толку ми е криво за Костариканците.

На крај браво за Ван Гал, кој покажа ма***а, кога го повлече ( Инди мислам беше), и влезе Хунтелар, плус потегот со Крул:cuc:. Ќе биде големо засилување за Јунајтед.

П.С. Каков бокс би му мавнал на Крул заради неговото провоцирање, па од 4ца пеналџии на 3ца нешто му зборуваше, сељак. Брани ако ти се брани, ако не излези си поарно. Колку само мразам провокатори.
Да знаеш само и да го немаше делот за ван Гал ќе ти мавнев лајк на постот. Да не мисли народот оти е ради него, па пак да тргнат во офанзива. :D

Крул им дофрлаше дека знае каде ке шутираат. Нешто што се користи јако за деконцентрација и за внесување на дилема кај играчот каде ке шутира. Сељачко, ама тоа е. Не се бираат средства.
Фактот дека Крул ги погоди сите пенали на која страна ке идат уште толку стави притисок кај Риканциве.
Освен Руиз кој утна, поголемиот дел на пеналџиите на Риканциве беа одбранбени играчи, чинам.

Холандија ја не памтам кога играла вака лошо.

Да имаш вакви играчи и да се браниш против една Костарика треба да си Мурињо...

Ван Перси вчера очаен...мислам добро се знае дека веќе во сезониве и нема да биде на ниво од претходниве години ама вчера беше срање.

Па и другите играчи очајни беа. А и Ван Гал, Ленс го става да ја реши утакмицата....Ленс !... :facepalm:

Ти ибам светското дебилно ти ебам.

Холандија ја не памтам кога играла вака лошо.

Да имаш вакви играчи и да се браниш против една Костарика треба да си Мурињо...

Ван Перси вчера очаен...мислам добро се знае дека веќе во сезониве и нема да биде на ниво од претходниве години ама вчера беше срање.

Па и другите играчи очајни беа. А и Ван Гал, Ленс го става да ја реши утакмицата....Ленс !... :facepalm:

Ти ибам светското дебилно ти ебам.
па затоа курињо е фудбалски бог ... 0/10/0 офанзивна формација и 0/0/10 дефанзивна формација .... идии изгуби да те видам :D

Koи муда брат против костарика игра само со еден шпиц 105 минути..не треба муда за тоа...само здрав разум...да кажеш стаил да игра со 4 шпица или 3 онда ај до негде да кажеш имал муда ама вака...во 105 минута праи измена става 2 значи не 3 не 4 туку втор шпиц против Костарика која цело време се брани и тоа се муда? Едино што направи добро цел натпревар единствен потег беше крул што го стави и фати два пенали кои беа млитаво изведени ама сепак ги фати... премиер лига не се освојува со нерешени резултати и на пенали...или па со одглумени пенали како што помина со мексико..затоа мислам дека ќе си има проблеми во манчестер...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom