- Член од
- 23 јуни 2008
- Мислења
- 9.265
- Поени од реакции
- 5.045
чекај де мисли сега како да се извлече
Не баш, него на прашањата кај што си ја има мувата на капата воопшто не ни одговара

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
чекај де мисли сега како да се извлече
На Македонија како политичка творба тури и чивија,зашто 50 % од гарнитурата се предавници на својот народ а остатокот се амнестирани терористи. Географската Македонија и своето потекло сакај го и не се откажувај од него. Зашто и да се подели на 40000000000 дела и не брачава ,марсовци да ја окупираат ти каде и да одиш ке бидеш Македонец безразлика што пишува у мочаното картонче пасош.Jas ne znam dali ima potreba povekje da se komentira i da se zboruva za protestov. Samo poglednete ja policijata nasa ... uste da se natrtat i da gi poebat malku i aj po doma. Pa kaj go ima ova vo svetov aj molam nekoj da demantira so video ako ima nekoja drzava vo svetot koja kje dozvoli svojata policija da ja mlatat nekoi dzukeli ko ovie ?
Zamislete se Makedonci da protestirat za diganjeto na strujata, ili za nesto drugo ali na ovoj nacin ? Pa dali posle toa nema da ne utepaat od kjotek site do eden. Makedonci koga protestirat ni gi vadea zelkite i nekoi novi vidovi na oruzja testiraat vrz makdoncite a albancite koga protestirat im davame topovsko meso (dzandari) za da gi mlatat. I koja e ova drzava ? i zosto da se narecam makedonec jas ne znam ? zosto da se zalagam i da go digam imeto na mojata drzava koga vo moja drzava ne ebat kako sakat em nas gragjanite em i policijata. A grujo ? Go boli kurot grujo i negovoto kopile Mijalkov. So albancite si pravat biznisi, si delat tenderi, perat pari, sluzat na ruskata oligarhija dodeka nie pompame nacionalnost so miljarda spomenici niz skopje ... Kje se krijat dzandarive zad spomenicite naredniot protest, barem za nesto da posluzat tie miljardi koi gi ispra grujo niz stiroporot vo skulpturite.
Eh moja zalna makedonijo .... Se dodeka imame taka prodadeni politicari nema da imame svoja drzava a nie makedoncite kje bideme siluvani od svoite politicari prdadeni. Poslednata politicka garnitura koja se zalagase za makedonija bese od 1998 do 2001. Go ubija trajkovski, LJube go butnaa u zatvor oti covekot bese na frontot protiv incestnite, i ljubco covekot koj nogu ubavo ja predvide idninata go nateraa da se pokrie oti da ne go pokrie zemjata kako trajkovski. Trajkovski togas im kaza na Svedskite i amerikanskite goveda deka ako tolku nogu si gi sakaat albancite da si gi zemat i da si gi nosat kaj niv, i 2 nedeli posle toa go ubija. I od togas pocna nasiot kosmar.
Eh moja makedonijo makedonijo ... dodeka moite vrsnici ucestvuvaat vo kampanjata na grujo dzukelata makedonja se preobrazuva vo lulka na vahabii, sadisti, mudzaedini.
Ne e ova mojata Makedonija koja ja poznavav pred 15 godini. Ne e ova mojta zemja. Fala ti grujo sto ja unisti makedonija, ako mozam da te ubijam bi te izel so zabi parce po parce ZIV !!!! Grujo ja unisti makeodnija, fala ti grujo i site vie sto glasuvate za dzukeli ko nego ... ne deka imavme golem izbor ama toa e .... em sme si nie vinovni sto sme ko pickici a i sme vinovni oti ne ispraa deka MAKEDONCITe sme naj velika nacija i nikogas ne zastanavme da pobarame podobar zivot a sekogas zastanuvavme vo red na mitinzi da barame podobri predavnici ...... bog da ni e na pomos ....
Spored mene, za 10 godini makedonija kje bide podelena, a seto ova mozese da bide spreceno uste vo 2002ra koga Gruevski prv analiticno ja predvite sudbinata na makedonija ...
I pak kje kazam. videte go klipot i kje razberete kade sme. Stom policijata ko kurvi traat i slusat sto im se kaze togas sto kje se sluce na obicniot gragjanin ....
Па ја ова го напишав страници и страници пред тоа. Со стока нема комуникација. Србите тоа го знаеја и затоа "искомуницираа" во нивен стил. За нив само тоа е решение.Многу му филозофирате и пробувате да склопите некакви логични, културни реченици со факти и незнам шо, Берик пишува културно дали пишува, кој од шип. го заболе шо му пишувате ? Тие само враќаат со "koj ve ebe kauri ua napred alahh muslim 4 ever heha albaniajaaaaa"... Дај пичкаму, знам дека е форум треба малку да филозофираш да правиш нормална дискусија ама неможи со овие оти не разбирате незнам, опцуј му ти и тој ќе ти опцуе и тоа е дискусијата, нема друго. Во 2001 имаше интелектуалци да дискутираат во двете страни ? Ајт пиштолот таму, масакрирај ги и крај, неможиш да правиш муабет или да дискутираш со докази и факти, можи ќе го смени мислењето тој...
ерги да е нормален, не бара од Еу да ја примат турција, а од друга страна се врака на закоравениот ислам и забранува фб јутјуб твитер, овозможи бурки и тракатанци итнА ердоган што се меша? ете сеа видете колку пријателска земја е турција
Вие кога ќе решите дали сте Шип тари, Албанци, Илири или Христиани или Муслимани, тогаш ќе правиме муабетalbancite nekolku pati mirno protestiraa no nemase fajde od toa, a bas bi posakal da mi odgovori nekoj soodvetno
ZOSTO VO GORCE PETROV NE REAGIRASE VAKA POLICIJATA I POKRAJ ULIGANSTVOTO DIVINATA STO JA POKAZUVAA DEMONSTRANTITE?
NAROD BEZ RESEN IDENTITET STE GOMNARI
Баниран е, го наместив да ми возврати на провокација и го банираа. Интересен начин да банираш некого а да немаш административни права на форумотВие кога ќе решите дали сте Шип тари, Албанци, Илири или Христиани или Муслимани, тогаш ќе правиме муабет
Чекај малце, дур, имаше ептен страници напишани, имаше што да се чита, нејсе, Никола не успеал сите да ги дочита, мал препуст, не дека ќе оставеше такви мислења, смао требаше да ги забележи.Пуно, те прашав нешто, доблесно е да одговориш.
криминалец, преварант на крајот од денот пак ке си застане до муслиманите секој пријателски обид ке му падне во водаерги да е нормален, не бара од Еу да ја примат турција, а од друга страна се врака на закоравениот ислам и забранува фб јутјуб твитер, овозможи бурки и тракатанци итн
Како може некоја земја да ти е пријателска кога 500 години тука те убивале, силувале, менувале религија, култура? И како може Албанци и Турци да се мразат кога одат во иста џамија, слават исти празници, живеат во исти населени места. Тоа се приказни за мали деца.А ердоган што се меша? ете сеа видете колку пријателска земја е турција
Прво јас сум Македонец второ не реков ништо лошо против тоа што го пишуваш/л со некој друг само кажав дека кога модератор паѓа на провокација тоа значи дека он е никаков модератор и прост човек кој мисли дека само затоа што има опција БАНИРАЈ ГО ОВОЈ ИЛИ ОНОЈ е некоја умислена законодавна сила без разлика дали провокаторот е албанец или македонец или тој што е баниран е македонец или албанец или нешто друго.Да бидеме реални затоа што жртви на нивните ограничени размислувања (не на сите од нив) сме сите ние.Не се лутиМногу е културно да ти праќа некој видеа од масакри а ? Сакаш да бидам ептен културен да ти пратам нешто во инбокс што ке ти го засили постот уште повеќе ( нема да можеш да јадеш уште 3 месеца ) ? Сакаш и јас да ти пратам видеа ?
Се јавија и пацифистичките гниди лакоми за власт.
НСДП: Скопје гореше поради националистичката политика на Груевски и Ахмети
http://www.plusinfo.mk/vest/142827/...ionalistichkata-politika-na-Gruevski-i-Ahmeti
Тажно. Да се запрашат само „зошто се случија протестите вчера?„
Што треба да направи државата, да ги ослободи убиците на невините деца во знак на соживот?
Тоа е тоа кога за ниту едно прашање се нема единство нормално е секогаш да губиме.
тежок парадокс .Чекај малце, дур, имаше ептен страници напишани, имаше што да се чита, нејсе, Никола не успеал сите да ги дочита, мал препуст, не дека ќе оставеше такви мислења, смао требаше да ги забележи.
Не е важно јас што верувам и што мислам.
Важно е дека има огромен дел на населението кои не им веруваат на институциите, а на власта не им чуе.
Протест не се лади со шок бомби и водени топови, туку со диалог и изнаоѓање на решение. Знаеа дека тој дел на населението е конфузно, се манипулирани, злоупотребени од Х страна, но ништо не сторија.
За сите интелектуалци во државава овој случај е сомнителен.
Обиди се и самата, анализирај го случајов и обиди се да ја пронајдеш логиката.
Под итно, приоритет број еден во државава треба да биде независно судство, ама не....
Убиството на пакистанците, сопот, бомбата во Куманово, братот Лубе, Пајажина, мистериозната несреќа на уред. на Фокус, отфрлањето на тужбата на новинарите кои беа исфрлени од парламент, и многу други случаи кои сме ги заборавиле или не ги знаеме...
Се обидов низ нетов да ги собирам сите докази кои се презентирани од обвинителтсвото низ отворените рочишта, но што да кажам, смешно.
Затоа ќе го одложам одговорот, можев без проблем да кажам дека верувам во судтвото, но не губам ништо ако ја пишувам вистината за тоа што мислам.
Ова ми е последно мислење во темава, но Илумоус заслужува една теплика кога ќе има конечна пресуда.
Се извнувам што не е ова што ќе го кажам во склад со темата,но бидејќи овде е напишано сакам да кажам дека ова што го пиша докажува каков никаков форум е Кајгана,каде модераторите паѓаат на местени провокации иако голем дел од нив се културни а не навредливи... трагедија..
Прво јас сум Македонец второ не реков ништо лошо против тоа што го пишуваш/л со некој друг само кажав дека кога модератор паѓа на провокација тоа значи дека он е никаков модератор и прост човек кој мисли дека само затоа што има опција БАНИРАЈ ГО ОВОЈ ИЛИ ОНОЈ е некоја умислена законодавна сила без разлика дали провокаторот е албанец или македонец или тој што е баниран е македонец или албанец или нешто друго.Да бидеме реални затоа што жртви на нивните ограничени размислувања (не на сите од нив) сме сите ние.Не се лути![]()
Баниран е, го наместив да ми возврати на провокација и го банираа. Интересен начин да банираш некого а да немаш административни права на форумот![]()