Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Барем не растурам фамилии и не поддржувам убијци. Среќна сум со проблемов што го имам.Штета што не можеш да сфатиш но ок, we agree to disagree.
Но подржуваш палење на локали кои вадат леб за цели фамилии.
Подржуваш судство кое ни докажа дека дека нема правда, повеќе примери...

kolku ubistva se slucuvaat i kolku albanci zatvoraat pa ne protestirame, tuku ovoj slucaj e somnitelen mnogu. i samite nie albanci ne sakame ubijci nasata vera vika i da e tvoj roden brat koga e ubijec nemoj da go branis.
Само што целиот албански народ не сака ниту да чуе за овој твој совет.
Па затоа имаме секогаш и постојано бранење на сите оние кои вршат злочин врз кафирите.

Примери:
- Сопот, што поставија нагазна мина - невини се
- Смилковско езеро, масакр врз деца на најголем празник - невини се
Хашки случаи:
- Сексуално малтретирање и физичко мачење - требало амнестија да важи
- Непроштено, истите злочини од погоре - требало амнестија да важи
....
можам вака до утре да ти набројам, и никаде нема да има пример, кој се однесува како што ти препорачуваш.

Но подржуваш палење на локали кои вадат леб за цели фамилии.
Подржуваш судство кое ни докажа дека дека нема правда, повеќе примери...

Ти си од децата што си идат дома кога се на ред да жмурат.

Jas ne znam dali ima potreba povekje da se komentira i da se zboruva za protestov. Samo poglednete ja policijata nasa ... uste da se natrtat i da gi poebat malku i aj po doma. Pa kaj go ima ova vo svetov aj molam nekoj da demantira so video ako ima nekoja drzava vo svetot koja kje dozvoli svojata policija da ja mlatat nekoi dzukeli ko ovie ?

Zamislete se Makedonci da protestirat za diganjeto na strujata, ili za nesto drugo ali na ovoj nacin ? Pa dali posle toa nema da ne utepaat od kjotek site do eden. Makedonci koga protestirat ni gi vadea zelkite i nekoi novi vidovi na oruzja testiraat vrz makdoncite a albancite koga protestirat im davame topovsko meso (dzandari) za da gi mlatat. I koja e ova drzava ? i zosto da se narecam makedonec jas ne znam ? zosto da se zalagam i da go digam imeto na mojata drzava koga vo moja drzava ne ebat kako sakat em nas gragjanite em i policijata. A grujo ? Go boli kurot grujo i negovoto kopile Mijalkov. So albancite si pravat biznisi, si delat tenderi, perat pari, sluzat na ruskata oligarhija dodeka nie pompame nacionalnost so miljarda spomenici niz skopje ... Kje se krijat dzandarive zad spomenicite naredniot protest, barem za nesto da posluzat tie miljardi koi gi ispra grujo niz stiroporot vo skulpturite.

Eh moja zalna makedonijo .... Se dodeka imame taka prodadeni politicari nema da imame svoja drzava a nie makedoncite kje bideme siluvani od svoite politicari prdadeni. Poslednata politicka garnitura koja se zalagase za makedonija bese od 1998 do 2001. Go ubija trajkovski, LJube go butnaa u zatvor oti covekot bese na frontot protiv incestnite, i ljubco covekot koj nogu ubavo ja predvide idninata go nateraa da se pokrie oti da ne go pokrie zemjata kako trajkovski. Trajkovski togas im kaza na Svedskite i amerikanskite goveda deka ako tolku nogu si gi sakaat albancite da si gi zemat i da si gi nosat kaj niv, i 2 nedeli posle toa go ubija. I od togas pocna nasiot kosmar.

Eh moja makedonijo makedonijo ... dodeka moite vrsnici ucestvuvaat vo kampanjata na grujo dzukelata makedonja se preobrazuva vo lulka na vahabii, sadisti, mudzaedini.
Ne e ova mojata Makedonija koja ja poznavav pred 15 godini. Ne e ova mojta zemja. Fala ti grujo sto ja unisti makedonija, ako mozam da te ubijam bi te izel so zabi parce po parce ZIV !!!! Grujo ja unisti makeodnija, fala ti grujo i site vie sto glasuvate za dzukeli ko nego ... ne deka imavme golem izbor ama toa e .... em sme si nie vinovni sto sme ko pickici a i sme vinovni oti ne ispraa deka MAKEDONCITe sme naj velika nacija i nikogas ne zastanavme da pobarame podobar zivot a sekogas zastanuvavme vo red na mitinzi da barame podobri predavnici ...... bog da ni e na pomos ....
Spored mene, za 10 godini makedonija kje bide podelena, a seto ova mozese da bide spreceno uste vo 2002ra koga Gruevski prv analiticno ja predvite sudbinata na makedonija ...
I pak kje kazam. videte go klipot i kje razberete kade sme. Stom policijata ko kurvi traat i slusat sto im se kaze togas sto kje se sluce na obicniot gragjanin ....

Колку е дебилно што они нас не напаѓаат со куршуми, а ние нив со вода..... :facepalm:(n)

Но сепак ќе речам.......... МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!

Толку за економските и уметничките замерки. :D

Ако имаш проблем, ги имаш и сите институционални алатки, некои дури и гарантирани од Уставот да пробаш да го решиш истиот. Можеш слободно да побараш од партиите што сами си ги бирате да го бојкотираат и со сите инструменти што ги имаат на располагање да го блокираат истото владеење. И тоа е сосема легитимно, легално и демократски.

За разлика од бранење на нешто што ни луд не би го бранел. И тоа „бранење“ со камења по институции.
Кои интитуционални алатки?

Искрено одговори, фрустрирана си затоа што албанците се грди, или навистина ти е гајле за правда?
Kako moze da ne mi e gajle za pravda? Dobro sto imate be vie vo glavite mesto mozok, puding, pa uste idete na kartata deka ve napagaat bez pricina??? Dukani palenje hahahahaa abe pa sekako deka ke podrzuvam koga ja usravte naselbava. Koj ke vi posakase takvo neso da ne praevte problemi? Zaso ne go zapalija Lepi u GP? Puno, barem tebe te smetam za inteligenten, ne razocaruvaj. Nacrtano, nasiot revolt proizleguva, iniciran e od postapki. Ne e od radi reda.

Do drugite, ne im vrakajte, uspeaa temava da ja ispinuvaat ko I site koa nemaat izlez, produzete so muabetot.

Последно уредено:
Кои интитуционални алатки?
Неучество во Влада, поднесување предлог-закони, комплетно блокирање на работата на Собранието, максимална употреба на бадинтеровото гласање до ниво на злоупотреба (и ова е легално и легитимно). Се се тоа алатки во рацете на луѓето што сами ги бирате, доколку стварно сакаат да спречат нечија политика.

Џабе се правиш луд. Знаеш дека ваше мислење е ирелевантно. Можеш да мислиш што сакаш, нас тоа никогаш не ни е било гајле, ни сега ни во минатото.
Епа тогаш немој да ми поставуваш прашања од типот „дали мислиш дека сум глуп?“. Јас од љубезност, не можев да те оставам без одговор.

pa shto be... oni go izmislile Barokot (najubaviot trend/kult/still od site vreminja)... od inaet zboruvas !
Лол
Колку и да е кич и да е копија, барем правиме нешто што потсетува на цивилизација, култура, вие што правите да ве чујам? Убиства? Шверц на дрога? Трговија со органи? Проституција?
Леле колку племенит и благороден народ :love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom