Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
"Откако завршија вчерашните крвави протести во Скопје, во кои неколку демонстранти и полицајци беа повредени, на социјалните мрежи се шират предупредувања за нов поголем митинг, пишува порталот Tetovasot.com.

Според фотографијата која се шири со огромна брзина по социјалните мрежи, се најавува нов протест денеска (сабота), на истото место како и вчера.

Исто така извесен командант Пантер му се заканува на Али Ахмети под итно да ја напушти Владата инаку лошо ќе си помине. а дека тој командант ќе ја повтори војната од 2001 година!?"

panter1.jpg

Од фотографиите на командант Пантер чие вистинско име е Хамди Ндрецај, моѓе да се забележи дека тој бил значаен командант во војната во 2001-ва, сликан е со значајни личности како Рамуш Харадинај, а може и да се види дека изгубил доста другари во конфликтот шро македонската јавност немаше шана да го дознае досега. Вакви фотки речиси и македонската јавност нема видено. Поради овие изгубени пријатели соборци, можеби командант Пантер има поголема огорченост и чувство на долг кон паднатите борци па можеби затоа му се заканува на Али Ахмети да не му попушта на Груевски и да излезе од владата...

panter2.jpg

panter6.png

panter5.jpg

409318_3892478515784_1422543624_n.jpg

664560_3892451435107_115359559_o.jpg

Не обвинувам, констатирам. И никој не рече дека и кај Македонците нема комплекси. Ама кај Македонците има и дебела причина за комплекси. Кај вас тоа е состојба на духот. И згради и споменици што немаат никаква поврзаност со вас ве комплексираат...
Konstatacijata ti e priceless ti kazav po replika :)

Najprvin imaat ekonomska povrzanost oti so moi i tvoi pari se gradat. 2nd - Kich se znaci ima i artisticka povrzanost. Treta "etnicko" pa Car Samoil, Car Dushan, Justinian OK e nemam prob so nego no ne bil makedonec plz, ako veke si zapnal da pravis glupost - pravi ramnopravna( Ramkovna :D ) glupost.
i can go on and on ... samo sto ne e samo debliniot projekt, tuku kompletnata programa na vladeenje so koja imam problem a ne kompleks.

ako veke si zapnal da pravis glupost - pravi ramnopravna( Ramkovna :D ) glupost.
Толку за економските и уметничките замерки. :D
samo sto ne e samo debliniot projekt, tuku kompletnata programa na vladeenje so koja imam problem a ne kompleks.
Ако имаш проблем, ги имаш и сите институционални алатки, некои дури и гарантирани од Уставот да пробаш да го решиш истиот. Можеш слободно да побараш од партиите што сами си ги бирате да го бојкотираат и со сите инструменти што ги имаат на располагање да го блокираат истото владеење. И тоа е сосема легитимно, легално и демократски.

За разлика од бранење на нешто што ни луд не би го бранел. И тоа „бранење“ со камења по институции.

Барем не растурам фамилии и не поддржувам убијци. Среќна сум со проблемов што го имам.Штета што не можеш да сфатиш но ок, we agree to disagree.
Siguren sum ako suskam vo temata za ubistvoto od policaecot vo GV, ke najdam nekoj post sto bi ti go dokazalo sprotivnoto deka ustvari ti podruzvas ubijci, samo toa go pravis na unikaten - morally accepted way sto bi go prestavuval kako samoodbrana... zatoa ti rekov najmal problem ti e izgledot.

Jbg pak si srekna so dusevno-mentalen problem ama ne se sekiraj - ignorance is bliss.

Siguren sum ako suskam vo temata za ubistvoto od policaecot vo GV, ke najdam nekoj post sto bi ti go dokazalo sprotivnoto deka ustvari ti podruzvas ubijci, samo toa go pravis na unikaten - morally accepted way sto bi go prestavuval kako samoodbrana... zatoa ti rekov najmal problem ti e izgledot.

Jbg pak si srekna so dusevno-mentalen problem ama ne se sekiraj - ignorance is bliss.
1. Aj баш види најди.
2. Споредуваш самоодбрана со егзекуција? :facepalm: Секоја чест и пак ќе кажам, јас можам тука да трескам што и да е ама никад нема да убијамдеца или да ме видиш да протестирам за таткото што ги силувал ќерките од Велес или па да бранам Македонец што би егзекутирал роџаци на Рамазан.

"Откако завршија вчерашните крвави протести во Скопје, во кои неколку демонстранти и полицајци беа повредени, на социјалните мрежи се шират предупредувања за нов поголем митинг, пишува порталот Tetovasot.com.

Според фотографијата која се шири со огромна брзина по социјалните мрежи, се најавува нов протест денеска (сабота), на истото место како и вчера.

Исто така извесен командант Пантер му се заканува на Али Ахмети под итно да ја напушти Владата инаку лошо ќе си помине. а дека тој командант ќе ја повтори војната од 2001 година!?"

panter1.jpg

Од фотографиите на командант Пантер чие вистинско име е Хамди Ндрецај, моѓе да се забележи дека тој бил значаен командант во војната во 2001-ва, сликан е со значајни личности како Рамуш Харадинај, а може и да се види дека изгубил доста другари во конфликтот шро македонската јавност немаше шана да го дознае досега. Вакви фотки речиси и македонската јавност нема видено. Поради овие изгубени пријатели соборци, можеби командант Пантер има поголема огорченост и чувство на долг кон паднатите борци па можеби затоа му се заканува на Али Ахмети да не му попушта на Груевски и да излезе од владата...

panter2.jpg

panter6.png

panter5.jpg

409318_3892478515784_1422543624_n.jpg

664560_3892451435107_115359559_o.jpg

Нема ништо сеуште, мада не ме изненадува ако почне како вчера буквално за минута. Да се собираме со време.

Толку за економските и уметничките замерки. :D.
Pameten decko si ti, znaes sto e sensitivna zamerka ;)
Ако имаш проблем, ги имаш и сите институционални алатки, некои дури и гарантирани од Уставот да пробаш да го решиш истиот. Можеш слободно да побараш од партиите што сами си ги бирате да го бојкотираат и со сите инструменти што ги имаат на располагање да го блокираат истото владеење. И тоа е сосема легитимно, легално и демократски.

За разлика од бранење на нешто што ни луд не би го бранел. И тоа „бранење“ со камења по институции.
Zatoa ja ne glasam, i definitivno ako bi bil vo MK ja bi glasal za SDS, i ako tie se patoseni, no momentalno za zal samo tie se edinstvena institucionalna alatka i nadez (ako ima ostanato nesto) za da nekoi stvari se promenat kon podobro vo drzavata...

Branenje so kamenja po institucii ti e koga goro-navedenota ne funksionira... a kaj nas sudstvoto ne funksionira so dekadi. Zatoa jas momentalno branam nasilstvo po ne-funksionalni institucii, a ovie drugive ovde sto drmoraat site pod-svesno ja branaat sekoj dnevnato institucionalno nasilstvo i protokot na etnicko-religiozno neterpelivost-ludost sto ni go pravat grujo and co.

Последно уредено:
Едит, за Фројд погоре, еве мој пост у темата за полицаецот од Гостивар, ме заинтригира баш да видам што сум пишала:

Не ли мислите дека крвните одмазди (сигурна сум дека на тоа алудираше) беа во мода во 15 век?

Сеа душевно добра сум или да си се сместам на психијатрија?

НЕЕЕЕАМ Зборој прат протест дека криминалци шо убиват деца невини и еден чоек за ништо и дека убијците се казнети со доживотна казна за тие убијци треба смртна казна само за жал што е укината од пред 20-30 години !!!!!

Ниту еден Албанец не го осуди вчерашното насилство врз полицијата и државните институции од страна на муџахедините. Дури од Албанија стига официјално соопштение дека полицијата применила несоодветна сила врз „невиното„ население. Класичен пример на едниство кога се почнува од џамиите и нема јас сум паметен јас мислам вака јас мислам така туку сите се како едно. Ова не важи само за Албанците туку комплетно за целиот муслимански свет. Од друга страна сигурен сум дека слепците во Европа и Америка повторно ќе успеат да ја најдат кривицата во институциите и ќе застанат во одбрана на „невиното„ албанско население кое вчера „ на мирни „ протести го искажа своето демократско право на протест.

Zatoa ja ne glasam, i definitivno ako bi bil vo MK ja bi glasal za SDS, i ako tie se patoseni, no momentalno za zal samo tie se edinstvena institucionalna alatka i nadez (ako ima ostanato nesto) za da nekoi stvari se promenat kon podobro vo drzavata...
Фино е од Албанец да се прочита дека „клучната“ придобивка од 2001ва е нефункционална фарса. Останатото е сосема во ред. Не е некој преседан во политика припадниците на малцинските заедници да ја поддржуваат левицата. И не е контрапродуктивно. Баш напротив, тоа ја зголемува довербата. За разлика од камењата, кои не решаваат ништо.

Полицијата почна да пушта патроли низ Чаир. Ненормалниве изгледа пак ќе се собираат.

Според мене ваквите протести се одлична можност да се профилтрират муџите. Факт е дека 10 илјади радикалци ја држат во рацете дестабилизацијата на Македонија и придонесуваат за меѓуетничка нетрпеливост.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom