Фан Клуб: Барселона

Член од
20 јули 2011
Мислења
576
Поени од реакции
203
@tufekciev

Кроос си отиде во Мадрид. Така да нацки за овој да дојде.

B

Beck's

Гостин
Јас само се надевам дека нема да го седнат на крило покрај корнер знаменцето како Санчез за да Месито има слобода на централната позиција. На Суарез мора да му се даде слобода ако сакаме да го видиме најдоброто од него[DOUBLEPOST=1404496803][/DOUBLEPOST]Готово е, 75мил еврички :cool:[DOUBLEPOST=1404497472][/DOUBLEPOST]

Последно уредено:

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.819
Поени од реакции
12.224
^ Нема ништо засега а и малку се 75 милиони евра ако се знаеше дека газдите првично бараа 106

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Дечки, свесни ли сте вие кој е Суарез? Дали сте ви вие нормални што не сакате да дојде? Ја мислам дека ќе биде најјакото трио до сеа видено. Човекот е моментално најдобрата 9ка у светот и слободно можам да кажам после Меси и Роналдо, најдобар играч. Гриза, значи у буквална смисла на зборот гриза. Видете каков удар има, колку се бори, трча. Е сега заради него најверојатно ќе го изгубиме Санчез, иако ја повеќе сакам Педро, ама што е тука е. Ја со овој, Маркињос и уште еден искусен штопер (Матје) би бил презадоволен. Средината од најјака карика ни стана најслаба, и не толку слаба колку што неаме резерви. Остануваме само на Маскерано, кој 5 години нема играно ДМФ и младите Рафиња и С.Роберто. Верувам дека и Меси ќе го игра среди со тоа што ќе имаме двајца пивоти. Само дај Боже да немаме многу повреди, ќе биде добро. Замените ни се се деца без многу искуство и тоа ме плаши Бартра, Монтоја, Рафиња, С.Роберто, Делофеу.. Едноствено Маскерано и Педро имаат искуство. Незнам зошто не го продадат Педро место Санчез ама сигурен сум дека една од причините е што на Санчез можат да му извадат повеќе пари, а и овој и тој секако би биле замена. Ја да сум Бартомеу би ги дал Педро, Монтоја, Маскерано и С.Роберто за Суарез и со тие 90милиона и плус планираните пари за штопер и продажбата од Тељо (12мил.), значи тоа е некаде околу 150мил. и ќе купам десен бек, 2 штопери и средњак и не би го продал Сонг, нека биде замена за Бускетс. Иначе многу сакав Крос да дојде у Барса, а за тие пари што пишува дека ќе иде у Реал добиваат класа играч за наредните 4-5 години. Ја би сакал вака да изгледа составот, значи би сакал :D:

Голмани: Браво, Тер Штерген, Масип
Одбрана: Алвеш, Ауриер, Пиќе, Маркињос, Бартра, Матје, Адриано, Алба
Средина: Бускетс, Сонг, Иниеста, Раќитич, Крос, Рафиња
Напад: Санчез, Меси, Суарез, Нејмар, Делофеу

Знам дека многу сакам. :D

BREAKING: #Arsenal have had a bid ACCEPTED by Barcelona for Alexis.

Надоврзано дека трансферот на Суарез е скоро done deal за во Барселона.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.367
Поени од реакции
7.137
ајде нек се угоде Пибулот.........и памет в глава !

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Clubs still discuss how Suarez fee of close to 80M (£63M) will be paid. Liverpool want big part now, Barcelona want to spread more. [as]

Barcelona and Liverpool have reached a principal agreement on the transfer of Uruguayan forward Luis Suarez (27) for around 75M. [catradio]

Luis Suarez, who will sign a 5-year contract at Barcelona, has accepted an important pay cut. He had 12M year salary at Liverpool. [tv3]

Luis Suarez (27) would sign a 5-year contract at Barcelona. Salary lower than Messi, Neymar and Iniesta. [catradio tv3]

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Штом зад ова што го напиша Toni како извор стои Каталуња радио, работата е завршена.

А ќе има ли штопер или пак ова ќе го гледаме
Алба-Пике-Маске-Алвес.

C

Castiel

Гостин
Прво Суарез е одличен играч... Беше меѓу најдобрите на светот прошлата сезона ако не и најдобар... е сега ова е мое лично мислиење и не го сфаќајте како провокација...сега проблемот е како ќе си одговараат во стилот на играта со Меси... Суарез имаше одлични игра секако покрај квалитетот што го поседува голем удел беше и тоа што беше прва ѕверка во нападот и имаше поголема слобода...е во Барса тоа нема да го има... Меси е број 1 ама ретко кој може да си одговара со него во напад да игра...последен таков беше Виља кој совршено одговараше на играта на меси и тогаш барса газеа све пред себе... Нејмар е одличен талент но кога е ограничен во играта кога игра покрај меси не е толку експлозивен и покажува послаби партии...чист доказ е светсково каде што е прва виолина во нападот на бразил и до сега покрај Т.силва им е најдобар играч...така да останува да се види колку ќе се комплементираат меси , суарез и Нејмар во нападот и каков ефект може да имаат...на Хартија изгледа одлично...ама на хартија и во реалност не е исто..

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Штом зад ова што го напиша Toni како извор стои Каталуња радио, работата е завршена.

А ќе има ли штопер или пак ова ќе го гледаме
Алба-Пике-Маске-Алвес.
Абе ќе има сигурно, ајде да почекаме хах стварно досадно стана ова со плукањево по управата.
Кога ќе видам дека некои членови постирале одма знам дека напишале нешто за управата :D

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Абе ќе има сигурно, ајде да почекаме хах стварно досадно стана ова со плукањево по управата.
Кога ќе видам дека некои членови постирале одма знам дека напишале нешто за управата :D
За трансфериве не ја плукам, иако за Суарез си кажав дека според мене е премногу и непотребен потег. Не би го менувал Санчез за никого.
Шала на страна, тераме веќе шеста година без штопер, ако не сум грешка. Ако го активираат трансфер банот, џабе се сите засилувања до сега кога клучната позиција одбраната ни е тапа, а знаеме зошто.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.742
Поени од реакции
22.921
Санчез првите 2 сезони имаше повремени блесоци, но во главно беше катастрофа. Се мачеше, никако да влезе во форма, на некои натпревари исто како да не играше, на некои повеќе правеше штета отколку корист. И немаше голема подршка кај навивачите, често беше критикуван дека не може да се пронајде себеси во екипата, но управата не се решаваше да го продаде.
И во неговата трета сезона, Алексис конечно блесна, беше наш најдобар играч сезонава, плус на Светското се покажа одлично. И, нормално, управата реши да го продаде.

Член од
17 март 2014
Мислења
670
Поени од реакции
917
Eve vi go ,,cirkuzantot" David Luiz, covekot sto molevte Boga da ne potpise za Barca :cool:

Kajgana Shop

На врв Bottom