PIRATIC
diplomiran klozetar
Читајќи некои коментари на Македонци сфаќам дека ѓубриња има на сите страни, никогаш не генерализирајте по цела една нација или религија па уште и кога ќе видам расистички ставови(како шлаг на тортата) незнам кого повеќе да мрзам ... ова е институционален проблем државата треба да се справи со овие срања, кога може полицијата да апси Македонци може истото да го прави и на овие дивјаци кои излегле да протестираат насилно, на протестот во Ѓорче полицијата максимално силно одговори приведени беа неколку десетици ако не и преку 100 учесници а овде читаме приведени 2-3 учесници тоа се тие институционални проблеми ... специјалците да ги соберат да ги помодрат од ќотек повеќето од овие дивјаци и да ги испоапсат или да скинат некого за нареден пат да размислат дали пак ќе прават такви бељи но полицијата на сите Албански протести се однесува крајно дефанзивно и тоа им дава елан на ваквите струи во иднина пак да го прават истото !
Јас сум анти-расист, анти-националист, не сум религиозен, не генерализирам по ништо и по никого, овие проблеми треба институциите да ги средат на институционален начин, кога може во доминантно Македонските средини да врие од полиција и да владее законот зашто да не биде истото и таму во тие средини, до кога Чаир и сл. НеМакедонски средини односно подрачја доминантно населени со НеМакедонци ќе бидат надвор од државна контрола дали е ова Сирија, Ирак или некој Балкански Курдистан таму !
Јас сум анти-расист, анти-националист, не сум религиозен, не генерализирам по ништо и по никого, овие проблеми треба институциите да ги средат на институционален начин, кога може во доминантно Македонските средини да врие од полиција и да владее законот зашто да не биде истото и таму во тие средини, до кога Чаир и сл. НеМакедонски средини односно подрачја доминантно населени со НеМакедонци ќе бидат надвор од државна контрола дали е ова Сирија, Ирак или некој Балкански Курдистан таму !