kooperativa
Г-ин Пола Милениум
- Член од
- 2 октомври 2012
- Мислења
- 7.633
- Поени од реакции
- 8.601
толку знаат дони, толку
cudno ama mnogumina gi identifikuvaat ateistite so ovie tri vistini
zosto ?

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
толку знаат дони, толку
zosto ?
Така им кажуе црквата. А они веруваат на црквата (за претставата на верниците зборувам)
zosto ?
толку знаат дони, толку![]()
Така им кажуе црквата. А они веруваат на црквата (за претставата на верниците зборувам)
90 % сами се идентификуваат со истото.
zosto ?
За мене тоа не се атеисти.Нив ништо не ги разликува од верниците. Апропо тоа што реков претходно ете и доказ дека црквата така ги учи.se slagam.
ama kolku ateisti slepo zastanaa zad ova trojtvo samo na forumov?
Тука не се сложуваме.За мене тоа не се атеисти.Нив ништо не ги разликува од верниците. Апропо тоа што реков претходно ете и доказ дека црквата така ги учи.
Дали ќе се сложиш или не, мање битно.Тука не се сложуваме.
Ок, абио е малку комплицирано да биде вистина (и е многу шпекулативно). Биг бенг е прифатлива теорија, а јас верувам во еволуцијата. Дали сум верник? Можеби во твоите очи, но сепак треба да се почитува индивидуалниот став.![]()
Дали ќе се сложиш или не, мање битно.
Јас го почитувам твојот став, што не мора (и не треба) да биде и мој.Само велам дека не ти треба верување (она слепото, догматско). Ќе научиш со тек на време, млад си.
Не, тука грешиш. Ќе го биде.mlad e tocno.
ama trgnuva po kriv pat nekako.
Да крив е, според тебе, затоа што ти си тргнал лево, а јас десно. И логички е ти мојот пат да го гледаш како крив, што е логички и јас твојот да го гледам како крив. Но всушност патиштата ни се прави. Зш се гледа индивидуалниот став, а е почитува колективното мислење (мнозинството победува). Сега мислам дека ќе ме разбереш.mlad e tocno.
ama trgnuva po kriv pat nekako.
Ако не ме биде за тоа, веројатно за нешто сосема друго ќе ме биде. Секој го бива барем за нешто... претпоставувам.Не, тука грешиш. Ќе го биде.![]()
За жал не е така. Ако не го бива за човек, за ништо нема да го биде.Ако не ме биде за тоа, веројатно за нешто сосема друго ќе ме биде. Секој го бива барем за нешто... претпоставувам.![]()
Познавам и такви, и многу се успешни.За жал не е така. Ако не го бива за човек, за ништо нема да го биде.
Да крив е, според тебе, затоа што ти си тргнал лево, а јас десно. И логички е ти мојот пат да го гледаш како крив, што е логички и јас твојот да го гледам како крив. Но всушност патиштата ни се прави. Зш се гледа индивидуалниот став, а е почитува колективното мислење (мнозинството победува). Сега мислам дека ќе ме разбереш.
Немој да ми кажеш дека повторно бегам од темата.[DOUBLEPOST=1404477693][/DOUBLEPOST]
Ако не ме биде за тоа, веројатно за нешто сосема друго ќе ме биде. Секој го бива барем за нешто... претпоставувам.![]()
Да и тоа е нешто.abe kakvo levo i desno.
u sredina treba da ides.
ke te bide za vaterpolist![]()