Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Што би се потрудил да (до)знаеш да си на мое место?

Него, коската (черепната коска) на ѕвезденото дете е потврдена во некојси институт дека истата е вистинита. Така да ќе ја прифатам таа вистина.

Ако гледаме религиозно. Да во Библијата пишува дека постоеле нефилите. Огромни суштества (хибриди) и Бог ја создал поплавата со цел да ги исчисти нив. Многу јасно се гледа дека овие се во некакви гробови што значи дека некој морал да ги стави таму, логички, поплавата нив само би ги расфрлила. Ако мислиш дека природата си ја завршила работата, не, убаво се гледа дека околу нив гробите се обложени со камења (нормално не сите гробови), но повеќето.

Додека не се докаже дека и овие коски се вистинити, ќе останам скептичен.
Дај наброј барем три работи за кои не си скептичен.......чисто ме интересира ако не ти е тешко, па може да се продолжи понатака.

Дај наброј барем три работи за кои не си скептичен.......чисто ме интересира ако не ти е тешко, па може да се продолжи понатака.
3 работи викаш! Околу која тема, дали во врска со зададената или општо!? :)

ne bas:P

aj nabroj pa da vidime.
Па, создавањето потомство е суштината на живот на речиси секој човек. (на еден начин е и созревање) Ќе ги создадеш, израснеш, ќе им го покажеш вистинскиот пат што значи дека дел од себе си оставил и по твојата смрт да живее на оваа планета. Чуство на олеснување. Ќе отидеш у пензија и ќе чуваш внуци, тогаш чуството на среќа. А кога ќе им се скурчиш, ќе те пикнат у старачки и таму ќе полудиш. Чуство на младост.
Во меѓувреме треба да работиш, нервози и психички па и физички се трошиш. Како и да е, се започнува со потомството. :)
Сеа ќе ти објаснам што всушност сакам да кажам, ова се новите 3 божји чуда кои треба да се вметнат во таа света книга, ко претходно што кажа, зш барав и овие ги немаше. :)

Па, создавањето потомство е суштината на живот на речиси секој човек. (на еден начин е и созревање) Ќе ги создадеш, израснеш, ќе им го покажеш вистинскиот пат што значи дека дел од себе си оставил и по твојата смрт да живее на оваа планета. Чуство на олеснување. Ќе отидеш у пензија и ќе чуваш внуци, тогаш чуството на среќа. А кога ќе им се скурчиш, ќе те пикнат у старачки и таму ќе полудиш. Чуство на младост.
Во меѓувреме треба да работиш, нервози и психички па и физички се трошиш. Како и да е, се започнува со потомството. :)
Сеа ќе ти објаснам што всушност сакам да кажам, ова се новите 3 божји чуда кои треба да се вметнат во таа света книга, ко претходно што кажа, зш барав и овие ги немаше. :)

cek sea.

ja prasav za tri raboti okolu sexot.

po ova tvoevo treba da zaklucam deka ti go smetas sexot za cudo i deka treba da se praktikuva samo za sozdavanje potomstvo?

cek sea.

ja prasav za tri raboti okolu sexot.

po ova tvoevo treba da zaklucam deka ti go smetas sexot za cudo i deka treba da se praktikuva samo za sozdavanje potomstvo?
Па се започнува со истиот и сите настани потоа се случуваат поради ефектот на истиот.
А ако сакаш подетално,прашај некој стручњак или човек со искуство. Можеби ќе ти каже уште некое чудо. Јас можам да зборувам општо само за понатамошните настани.

Okoлу големите вистини, од типот на абиогенеза, биг бенг и т.н.
Абио, јок. А за биг бенгот, да ми изгледа возможна таа теорија. Истото се однесува и за еволуцијата. И таа е возможна варијанта. (но тоа е настанокот на животот, а не на планетате земја, планетарниот систем, сонцето...). :)
Процесот на ладење, и тој е возможен. (иако и тој е дел од биг бенгот).
Ете 3. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom