- Член од
- 22 април 2005
- Мислења
- 1.339
- Поени од реакции
- 505
Ke odi do kaj 16% i posle prekinuva i vika: windows resource protection could not perform the required operation...Start - CMD - внатре sfc /scannow Пробај за секој случај
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ke odi do kaj 16% i posle prekinuva i vika: windows resource protection could not perform the required operation...Start - CMD - внатре sfc /scannow Пробај за секој случај
вифи мрежна или вифи стик (налик усб е, се боцка). Второво можеш и сам за првово не знам колку хардверски знаења имашДа прашам дали може да ставам ви фи на мојот персонален комјутер. Компјутерот ми е од постарите верзии, има едно 8 год од кога е купен. Што треба да направам и дали може сам да го поставам ви фи уредот (без да го носам на мајстор)
cmd> chkdsk /rKe odi do kaj 16% i posle prekinuva i vika: windows resource protection could not perform the required operation...
Driver Magician 3.41Направив формат на компјутерот и сега треба да ги апдејтирам драјверите. Кажете ми некоја програма со која ќе можам да ги спуштам најновите драјвери за компјутерот. Инаку се работи за персонален компјутер од постара верзија на виндоус хп работи. Пробав со driver genius professional, го скенира компјутерот, ми кажува дека има пронајдено 7 драјвери за апдејтирње, ама кога ќе кликнам даунлоад, по некое време ми кажува дека даунлодирањето е failed . Дали има некој друг начин да ги апдејтирам драјверите?
Јас нешто слично зезнав цела партиција не ми дозволуваше пристап пред некој ден па го оправив. Валда ќе ти помогне. Додуше јас имам 8.1 немам ПЦ со 7ца, ама мислам дека е исто или слично.Некна кладов 64 битна 7-ка, направи бејкапојна на сите фолдери и фајлови (имав 32 битна 7 пред тоа), кладов Виндовсо и вратив се назат.
Е сега на ни еден од старите фолдери не можам да спуштам од интернет значи даунлоад на некој од тие фолдери - не оди вели нема привоилегии, во нов фолдер или на десктоп може, исто така и проблем со зипувања во тие фолдер, не оди, неќе... еден од начините е се да се тргне од стар фолдер и префрли во нов, стариот да го избришам... али имам премногу такви со се субфолдери... пробав и да чепкам во рид онли сетирања (ништо посебно нема таму) уклучив, исклучив - не помага, свртев и низ интернет гледам постои таков проблем и други се жалат но не најдов решение кое работи кај мене.
Има ли некој нешо да каже за проблемот?
со тоа пропертис оди али јако бавно пример ако имам фолдер со субфолдер морам прво главнио фолдер да го направам со пропертис, внатре рачно да му напишам кој јузер треба да има фул контрола, па ќе ми јави дека сите останати субфолдери структурите се инвалид па одам на субфолдер па иста постапка, па ако имам 10 субфолдери во субфолдер во субфолдер... треба еден по еден (не ми ги прави сите заедно, а имам отприлике 65 милонои фолдери и субфолдери !!!!!Јас нешто слично зезнав цела партиција не ми дозволуваше пристап пред некој ден па го оправив. Валда ќе ти помогне. Додуше јас имам 8.1 немам ПЦ со 7ца, ама мислам дека е исто или слично.
Пробај за почеток на една папка колку да видиш дали е тоа, ако е добро селектирај повеќе папки наеднаш и повтори постапка.
Десен клик на папката па Properties, па горе од табовите одбери Security па кликни на Everyone и види дали на Permissions ти се сите штиклирани, ако не се, тоа е проблемот. штиклирај ги.
Ако не помогне прибегни кон финта. Селектирај ги сите проблематични папки и направи им move на сите во една ново формирана папка (мора да е на истата партиција), не прави copy, многу е споро, после врати ги со move пак назад. Кажи што си направил, ако не успее ќе најдеме друго чаре.
Е у пм, си го наебал тогаш.со тоа пропертис оди али јако бавно пример ако имам фолдер со субфолдер морам прво главнио фолдер да го направам со пропертис, внатре рачно да му напишам кој јузер треба да има фул контрола, па ќе ми јави дека сите останати субфолдери структурите се инвалид па одам на субфолдер па иста постапка, па ако имам 10 субфолдери во субфолдер во субфолдер... треба еден по еден (не ми ги прави сите заедно, а имам отприлике 65 милонои фолдери и субфолдери !!!!!
Otvori go glavniot folder properties>Security>Advanced>Owner>Edit>staj go momentalniot user i stikliraj Replace Ownership on all sub folder and files......Ovoa ke dade full permisija na site fajlovi i folderi... I drugo za lokalnite C: drive permissi proveri dali local admin group e vo Back Files grupata.со тоа пропертис оди али јако бавно пример ако имам фолдер со субфолдер морам прво главнио фолдер да го направам со пропертис, внатре рачно да му напишам кој јузер треба да има фул контрола, па ќе ми јави дека сите останати субфолдери структурите се инвалид па одам на субфолдер па иста постапка, па ако имам 10 субфолдери во субфолдер во субфолдер... треба еден по еден (не ми ги прави сите заедно, а имам отприлике 65 милонои фолдери и субфолдери !!!!!
неќе ни прво ни друго, јузерот кој е активен си е администратор со фул контрол, али не сака да доунлодира на фолдер кој е креиран во предходен виндовс. Сменав и во администратор, погледнав и кој е овнер на фолдер кој е тазе креиран и каде можам да доунлодирам - така наместив и на стариот - неќе, го направив и последното шо ми кажа - неќе. Ваков проблем има во виндовсо среќавав низ интернет вакви прашања и таму се нудени некои решениа али кај мене не палиOtvori go glavniot folder properties>Security>Advanced>Owner>Edit>staj go momentalniot user i stikliraj Replace Ownership on all sub folder and files......Ovoa ke dade full permisija na site fajlovi i folderi... I drugo za lokalnite C: drive permissi proveri dali local admin group e vo Back Files grupata.
- Click Start ORB, in the Search Field, type, and then press ENTER.
- Double-click Local Policies.
- Double-click User Rights Assignment.
- Double-click Back up Files and directories.
- Click Add, and then double-click the Local Administrators group
- Click OK.