Има кај мене уште нешто на залиха.Кажете ми од каде можам да купам 4DN whey protein.
Колку е цената за 2.3кг?Има кај мене уште нешто на залиха.
3.100Колку е цената за 2.3кг?
Zavisi od toa kolku masti imas ako si epten i ako vezbash mozhe da odis i do 10 kg i povekje, ako ne vezbash povtorno zavisi kolku si zamasten ako si bajagi realno moze da max 4 do 5kg.Доколку сум веќе во калориски дефицит од околу 300 до 400 калории секој ден и суплементирам 1,5 до 3 грама на L-carnitine дневно, за 3 месеци отприлика колку кила можам да спуштам? И дали L-carnitine прави голема разлика или е преценет?
4-5кг[DOUBLEPOST=1404318619][/DOUBLEPOST]Доколку сум веќе во калориски дефицит од околу 300 до 400 калории секој ден и суплементирам 1,5 до 3 грама на L-carnitine дневно, за 3 месеци отприлика колку кила можам да спуштам? И дали L-carnitine прави голема разлика или е преценет?
Нема врска, секако ќе ослабне 4-5кгZavisi od toa kolku masti imas ako si epten i ako vezbash mozhe da odis i do 10 kg i povekje, ako ne vezbash povtorno zavisi kolku si zamasten ako si bajagi realno moze da max 4 do 5kg.
двата ќе ја завршат работата, нема сигурно со казеинот да не изградиш мускул зошто се апсорбира поспоро, најважно ти е до крај на денот да си имаш внесено доволно протеин, а времето или апсорбирањето не е важно. Земи си протеин од сурутка, не плаќај повеќе за истата работа.Дали знае некој за колку време се "вари" протеинот од сурутка (whey), а за колку од јајце и од казеин? За казеинот единствено знам е поспоро сварлив (така некој овде напиша, се користи во вечерните часови). Дали е покорисно на пример наместо протеин од сурутка, пред или по вежбање да се употреби од јајца?
И ако не ви се битни ситни детали и перфекција туку одржување на колку толку мускулната маса при намалување на маснотиите и килограмите, а имате можност да користите само еден вид, кој би го одбрале? У ствари кога ќе размислам, ако внесувам јајца од храната, тогаш го елиминирам овој готов суплемент при изборот. Што би одбрале помеѓу сурутка и казеин.
Сурутката стига до мускулот за околу пола саат,а казеинот се разградува по 8-9 саати,и е наменет за додека спиеш да има храна за мускулот.Дали знае некој за колку време се "вари" протеинот од сурутка (whey), а за колку од јајце и од казеин? За казеинот единствено знам е поспоро сварлив (така некој овде напиша, се користи во вечерните часови). Дали е покорисно на пример наместо протеин од сурутка, пред или по вежбање да се употреби од јајца?
И ако не ви се битни ситни детали и перфекција туку одржување на колку толку мускулната маса при намалување на маснотиите и килограмите, а имате можност да користите само еден вид, кој би го одбрале? У ствари кога ќе размислам, ако внесувам јајца од храната, тогаш го елиминирам овој готов суплемент при изборот. Што би одбрале помеѓу сурутка и казеин.
Сакаш да кажеш толку ќе симне маса останатото би било вода и не се смета или буквално викаш само 4-5 кг?4-5кг[DOUBLEPOST=1404318619][/DOUBLEPOST]
Нема врска, секако ќе ослабне 4-5кг
Сурутката стига до мускулот за околу пола саат,а казеинот се разградува по 8-9 саати,и е наменет за додека спиеш да има храна за мускулот.
Сепак значи да останам со протеинот од сурутка. Никогаш не сум користел казеин и егг powder па затоа ме збунуваше, а мислев да штедам малцедвата ќе ја завршат работата, нема сигурно со казеинот да не изградиш мускул зошто се апсорбира поспоро, најважно ти е до крај на денот да си имаш внесено доволно протеин, а времето или апсорбирањето не е важно. Земи си протеин од сурутка, не плаќај повеќе за истата работа.
Пред се исхраната.Со протеин не би видел некои резултати,конкретно за накачување,али со гејнер,добар гејнер,ќе видиш и тоа како,ако ти е средена исхраната нормално.Може ли од протеин од сурутка да се дигне маса со активно дигање тежини и колку грама се препорачува дневно да се пие само од неа, претпоставувам ќе иде поспоро но почисто, нели? Или сепак боље решение е гејнер.
A со средена исхрана и протеини зошто не би видел резултати? Нели мускулите најбрзо апсорбираат протеини?Пред се исхраната.Со протеин не би видел некои резултати,конкретно за накачување,али со гејнер,добар гејнер,ќе видиш и тоа како,ако ти е средена исхраната нормално.