Ipsissimus
P.I.
- Член од
- 23 јули 2010
- Мислења
- 15.582
- Поени од реакции
- 12.949
А таа е....?[DOUBLEPOST=1404234046][/DOUBLEPOST]Да. Но, проблемот јас не го гледам во не/постоењето на Ајваз, туку во неговата природа.
Немораше да чекаш, имаше прилика лично да му поставиш прашање на член кој има IX степен во О.Т.О - на 9-ти и 10-ти јуни.[DOUBLEPOST=1404235153][/DOUBLEPOST]Јас чекам @Ipsissimus да дое до осми степен и да поразговараме тогаш за ритуалот популарно наречен Магиска мастурбација или Тајните бракови меѓу луѓето и боговите.
И одговорот е јасен - за некого е религија, за некого не е. За тој што не ја смета за религија, немора да ја посетува темава, незнам што не ви е јасно.Прашањето на Bog е јасно дали се религија или секта, ако не се ништо од двете што бараат на овој подфорум. Одговорите се безпредметни врти-сучи објаснувања за оправдување, и избегнување на вистински одговор,и евентуално дислоцирање на темата.
Прашањето е дали вие модераторе сте благонаклонет телемитите, и соодветно толерираш постоење на тема која не и е местото на овој подфорум.
За сите што се пронаоѓаат во принципите и симболиката на Телемата, таа може да биде Религија на Новиот Еон - ослободена од суеверието, догмите и предрасудите на минатото. За останатите може да биде филозофија, идеологија и слично.
Што се однесува за тоа дали е или не секта, дефинициите за секта не ја отсликуваат телемата, па со оглед на тоа неможе да се класифицира како таква.
Постирав и текст кој детално и опширно зборува на оваа тема, еве го уште еднаш: Is Thelema Religion or not[DOUBLEPOST=1404241624][/DOUBLEPOST]
За болдот. Освен за себе, никој неможе да кажува што е Телемата за некој трет. Прочитај предходно што напишав.Како и да е, јас сметам дека Телемата е за во овој подфорум. А они можат од јутра до сутра да викаат дека телемата не е религија или дека можати атеисти да ја прифатат.
Во врска со тоа дали атеисти можеле или не да ја прифатат....пак останува заклучокот од погоре.
Последно уредено: