До и Од модераторот на подфорум Религија

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
На кој сакаш да ја префрлиме, Туризам и патувања, Гурманско катче, Спорт и рекреација?

Во врска со тоа дали е религија или не, ево еден цитат.
“There is religion in Thelema for those that require it. There is also freedom from religion in Thelema, for those that require it.”

Значи нивно право е дали во Телемата ќе пронајдат религија, или Телемата ке ја искористат како нерелигиска платформа за остварување на сопствените идеали.
Во превод, доволно е еден на форумов да се пријави како член на Редот, тогаш истиот има право на своја тема и дискусија.
Никола бе:P

Сака да ти каже ако стои во подфорум Религија, тогаш и тој има потполно право да ги нарекува секта согласно неговите сознанија за религија и дефиниција за секта.:)

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Никола бе:P

Сака да ти каже ако стои во подфорум Религија, тогаш и тој има потполно право да ги нарекува секта согласно неговите сознанија за религија и дефиниција за секта.:)
Па не е забрането да се користи зборот "секта". Проблем е што тој врз основа на неговите сознанија и дефиниции, своеволно ги етикетира различните религиски групации.
Освен христијаните се разбира.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Телемата ке ја искористат како нерелигиска платформа за остварување на сопствените идеали.
.
Нерелигиска платформа....јес:pos:

Секта , Николчо секта, врти ја како сакаш работата...

Ме баниравте ради тој збор..:pos:

Последно уредено:
Член од
16 декември 2013
Мислења
1.856
Поени од реакции
1.202
Прашањето на Bog е јасно дали се религија или секта, ако не се ништо од двете што бараат на овој подфорум. Одговорите се безпредметни врти-сучи објаснувања за оправдување, и избегнување на вистински одговор,и евентуално дислоцирање на темата.
Прашањето е дали вие модераторе сте благонаклонет телемитите, и соодветно толерираш постоење на тема која не и е местото на овој подфорум.

Последно уредено:

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Прашањето на Bog е јасно дали се религија или секта, ако не се ништо од двете што бараат на овој подфорум. Одговорите се безпредметни врти-сучи објаснувања за оправдување, и избегнување на вистински одговор,и евентуално дислоцирање на темата.
Прашањето е дали вие модераторе сте благонаклонет телемитите, и соодветно толерираш постоење на тема која не и е местото на овој подфорум.
А според тебе, вака ко НАЈреален и НАЈобјективен... кај би било местото на темата за Телемата? Во кој подфорум?
И кај пиши дека МОРА да се СЕКТА или РЕЛИГИЈА, за да им е дозволена сопствена тема?

м?

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
И кај пиши дека МОРА да се СЕКТА или РЕЛИГИЈА, за да им е дозволена сопствена тема?

м?
Ако не МОРА да се секта или религија, да си отвориме тема во религија за фудбалски СОЈУЗ.
И СОЈУЗОТ не е религија, ниту секта а не е ни РЕД.
Јас СОЈУЗОТ некогаш го гледам како религија, а некогаш не ми е религија.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Ако не МОРА да се секта или религија, да си отвориме тема во религија за фудбалски СОЈУЗ.
Отвори бе стари, слободно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.049
Поени од реакции
83.488
Да, али сојузот нема врска со вера, ни со религија, додека тие што ги нарекуваме секти, вери и сл. (не е битно со кое име ги нарекуваме, пошто и така добар дел од усталените термини погрешно се користат или се неакуративни до некој степен), тие имаат теистичка конотација (или анти/ате -истичка).

Како и да е, јас сметам дека Телемата е за во овој подфорум. А они можат од јутра до сутра да викаат дека телемата не е религија или дека можат и атеисти да ја прифатат.

Необјективноста или објективноста на модераторот е друга приказна, исто и однесувањето на членовите (меѓу кои сум и јас).

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Му сметало тоа што одредена тема била во одреден подфорум. :vozbud:
Гурџи достигнува нови рекордни висини во цепидлачење.

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Меѓудругото,

Доколку сметате дека имате време, (ВОЛЈА и ЕГО :D), толеранција и објективност.. слободно пишете на темава и пријавете се за модератор на подфорумов. Познавам супер членови и без разлика на нивната религиска ориентација, ќе ја имаат мојата поддршка!

Баш би сакал да видам како вие ќе придонесите за квалитетна дискусија, и како на дело ќе го спроведите "разумниот компромис" што го бара модераторската улога. Ако треба, претходно ќе се спроведи анкета, и сите овде ќе имате можност да гласате за вашиот фаворит.

Јас повеќе не сум (официјално) модератор на подфорумов, а мојот колега exlexmk си има обврски кои не му дозволуваат да биде постојано тука.

Предуслов е да се има општо познавање од религиите, и како да се користат модераторските алатки (за почетници има посебна тема во посебен подфорум).

Па повелете народе.. да видиме дали домашниот есап помага на пазар.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Меѓудругото,

Доколку сметате дека имате време, (ВОЛЈА и ЕГО :D), толеранција и објективност.. слободно пишете на темава и пријавете се за модератор на подфорумов..
Moj predlog e Hepta...i da odam da si legnam odma.
:P

Salata nastrana, ako nekoj ima kompetencii za i okolu religijata e @Donald Sikert , normalno ako ima VOLJA i EGO i DUSA.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Предуслов е да се има општо познавање од религиите, и како да се користат модераторските алатки (за почетници има посебна тема во посебен подфорум).

Па повелете народе.. да видиме дали домашниот есап помага на пазар.
охохохооооооо
прајте место сега ќе се ушушкам овде ко модератор!

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
nisto druze.

nemam nikakva volja za vakva funkcija:)
Моето беше само предлог.
Јас те предложив од гледна точка на објективноста, ниту многу верник, ниту многу атеист.
Знаеш да играш и за двете екипи,плус те рачунам за доволно интелигентен за да пливаш во матните води на форум религија, како што Николчо исплива, и за пари се продаде и отиде на фотеља...:pos:
Сепак, кандитатурата останува твоја одлука, која секако ќе ја поштувам.
Во секој случај , ако се кандидираш, ја имаш мојата подршка.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Моето беше само предлог.
Јас те предложив од гледна точка на објективноста, ниту многу верник, ниту многу атеист.
Знаеш да играш и за двете екипи,плус те рачунам за доволно интелигентен за да пливаш во матните води на форум религија, како што Николчо исплива, и за пари се продаде и отиде на фотеља...:pos:
Сепак, кандитатурата останува твоја одлука, која секако ќе ја поштувам.
Во секој случај , ако се кандидираш, ја имаш мојата подршка.
Мило ми е што ме сметаш како во напишаново.

Но сепак, титулата модератор на подфорум религија, на форум кајгана ќе ја оставам на некој амбициозен форумџија:P

Форумов за мене е само еден вид забава и ништо друго;)

Kajgana Shop

На врв Bottom