Donald Sikert
Jane Vitington
- Член од
- 28 ноември 2008
- Мислења
- 8.283
- Поени од реакции
- 5.614
oto e religiozna grupacija.Ako ne ste sekta, ne ste od religiozni pobudi, sto majka bara ovaa tema vo forum religija?
oto e religiozna grupacija.Ako ne ste sekta, ne ste od religiozni pobudi, sto majka bara ovaa tema vo forum religija?
Да опстане еден ред, дали е потребно да биде ред со тајни или редот да биде таен? Овие 2 нешта на некој начин се поврзани. Но која од овие 2 нешта има поголема улога при функционирањето на вашиот ред?Имаш тема за прашања до модераторите и прашања до администраторите. Доколку некоја тема е на несоодветен подфорум, тие се оние што ја преместуваат. Штом досега не ја преместиле на друг подфорум, значи сметаат дека е на соодветниот.
Ако е така, јас немам проблеми.oto e religiozna grupacija.
Има официјална страница Редот - оди види... и научи конечно за Редот
За да опстане Редот потребно е да биде Ред. Ништо другоДа опстане еден ред, дали е потребно да биде ред со тајни или редот да биде таен? Овие 2 нешта на некој начин се поврзани. Но која од овие 2 нешта има поголема улога при функционирањето на вашиот ред?
@Хептаграм XI веќе ти одговорил. Јас само би додал дека тајноста во смисла како што ја знаеме во секојдневието се однесува на идентитетот на членовите и на лозинките и знаците за распознавање помеѓу членовите, и според мене тоа е начин да се стави на испит доследноста на кандидатот да се држи до дадениот збор. Човек што не е од збор, не е човек кој некој би сакал да го смета за Брат нели?Да опстане еден ред, дали е потребно да биде ред со тајни или редот да биде таен? Овие 2 нешта на некој начин се поврзани. Но која од овие 2 нешта има поголема улога при функционирањето на вашиот ред?
Па секако дека е така. Еве ако грешам нека ме поправат.Ако е така, јас немам проблеми.
Нека си признаат, јасно и гласно.
За да знам како да ги третирам.
ИбраКадабра Гооооооооооооооооооол...
Треба некој да го повика за да ја даде таа информација. Башка не веруем дека е по фудбалот.Ајвазот може ли да ми каже дали Холандија ќе победи?
Универзалниот закон е оној што не зависи од ничие верување, веќе е дискутирано за тоа. Ако некој сопствените сознанија може да ги види во симболиката и принципите на телемата, тогаш во нив може да гледа појдовна точка од која ќе ја истражува сопствената суштина и нејзината поврзаност со се останато.Веруваат дека универзален закон е оној што го диктирал Ајваз. Ајваз се повикува со помош на магиски ритуали.
Магијата ја сметаат за извор од кој со тек на време, се развива науката. Ја сметаат и за уметност, и сметаат дека "знаењето" се добива преку сопствени мистични состојби на свест.
Незнам од каде ти е овој заклучок, но погрешен ти е. Ние не нудиме спасување, ниту сметаме дека човештвото треба да се спасува......секој ќе биде тоа што е, никој нема да биде воздигнат ниту понижен.Себе си се сметаат за одбраните, кои ќе го спасат човештвото.
Тоа што се нуди е поинаков начин на гледање на нештата, поинаква перспектива - парадигма....вистината си е вистина, има само различни начини да се стигне до неа.Сметаат дека на Човекот на Новиот Еон, му ја нудат највисоката вистина.
Не многу точно во врска што нуди Редот, објаснето е во врска со тоа „избрани“ кое постојано се провлекува и е досадно да се објаснува веќе... но собрано во глобала добро е
Темава религиозна ли е?Следен оф-топик на темава, бан 1 недела.
Шериф ќе изиграваш по темиве?Темава религиозна ли е?
Кажи ни да знаеме какви прашања да поставуваме?
Ако е фудбалска, други прашања ќе поставуваме.
Значи, следен оф-топик = бан. И не ми реплицирај на оваа порака, пошо ќе го сметам за оф-топик. Сериозен сум.Bog напиша:Ајвазот може ли да ми каже дали Холандија ќе победи?
Религиозна е темава. ОТО е религиозен ред.Темава религиозна ли е?
Кажи ни да знаеме какви прашања да поставуваме?
Ако е фудбалска, други прашања ќе поставуваме.
А замисли го деветиот ритуал....брррр...страв ме фаќа.Религиозна е темава. ОТО е религиозен ред.
Никој од нив не следи фудбал. Затоа и го сметаат за оф топик
Јас чекам @Ipsissimus да дое до осми степен и да поразговараме тогаш за ритуалот популарно наречен Магиска мастурбација или Тајните бракови меѓу луѓето и боговите.
Да. Но, проблемот јас не го гледам во не/постоењето на Ајваз, туку во неговата природа.Веруваат дека универзален закон е оној што го диктирал Ајваз. Ајваз се повикува со помош на магиски ритуали.