Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Еј ај сеа не глумете мајка тереза и ганди на форумов, имаше контакт врз Робен и човекот извади максимум од таа ситуација. Можеше и да не го суди пеналот, Робен направи максимум да биде суден и тоа е тоа. И ја да сум на нагово место да се борам за моја држава на светско и ја исто би направил. Многу е лесно да се правиш светец од страна али да си таму.............
Зависи од перспективата... Ако си во таква ситуација ќе постапиш и ти исто ама ако си во противничкиот тим ќе го пцуеш и ти. Така и на форумов, кој за кого навива така се поставува.Еј ај сеа не глумете мајка тереза и ганди на форумов, имаше контакт врз Робен и човекот извади максимум од таа ситуација. Можеше и да не го суди пеналот, Робен направи максимум да биде суден и тоа е тоа. И ја да сум на нагово место да се борам за моја држава на светско и ја исто би направил. Многу е лесно да се правиш светец од страна али да си таму.............
Температурата денеска во Порто Алегре би требало да биде околу 15 степени плус ќе врне дожд. Така да не би имале големи проблеми доколку стварно постат и не пијат вода.Ко шо глеам никој од фудбалериве (освен некоја забеготина од овие од Алжир) нема да пости а и паметно оти тоа ќе му се последни минути од животот.
"It's up to the players.", said Vahid Halilhodzic.
“We need to discuss it among ourselves,” said Algeria’s Djamel Mesbah. “It’s clear that our religion is very important for the team, so we will talk about it and see how to go forward.”
“The hardest thing is staying hydrated, but it’s OK, the weather’s good here,” he said. “Some players will postpone their fast for another time, but depending on my physical condition, I think I will do it.”, said team captain Madjid Bougherra.
"As a Muslim I know that there are certain rules that allow us to avoid it,” he said. “Personally I’m not going to do it, everyone’s free to do as they will and I totally respect those that will do it.”
-Bacary Sagna
Germany's Mesut Ozil said at a press conference this week that he had already made his decision.
"Ramadan starts on Saturday, but I will not take part because I am working," said Ozil.
Yaya Toure, a Muslim midfielder for the eliminated Ivory Coast team, was quoted in a United Arab Emirates newspaper as saying he would not consider fasting, if his team advanced.
“Fasting? Have you seen the weather?" Toure told The National. "I would die."
"It's obvious I can't do that. I will postpone my fasting after the World Cup"
- Marouane Fellaini
The biggest concern, said Heather Gillespie, a sports medicine physician at the University of California Los Angeles, is dehydration. “That can lead to heat illness and heat stroke,” she said.
It can also cause tiny muscle tears that can last far longer than game day, said Kristen Gravani, a sports dietitian at the University of Washington, as well as cognitive problems.
“They won’t be able to focus,” she said.
Кога ќе фатат да припаѓаат по земја хероиве![]()
И мене ме мрзи, @Hank Moody ако сака нека отвори.Има некој од аргентинциве што сака да отвори тема за Аргентина-Швицарска. Мене ме мрзи некако.
@Ернесто ЧЕ Гевара @Hank Moody
Не можам треба ако отварам саглам тема да биде, немам време да се посветам да средам добар текст.И мене ме мрзи, @Hank Moody ако сака нека отвори.![]()
Епа кој не ебе.
Убаво реков ја во една тема сите утакмици од 1/8 финалево да ги коментираме, ме мрзи сеа и нема да има тема за Аргентина.
Освен ако не отвори некој друг.
Чао.