Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
\

Повеќе би рекол дека се бројат на прсти. Бидејќи од толку про либерал активисти не сум сретнал некој кој не пројавил стереотипизирање и предрасуди кон некои или нешто. А токму тие слободно лепат етикети кон секој кој не мисли како нив, но се прашувам како се чуствуваат кога осудуваат некој/нешто кој/што не им носи некаква штета.

Сметам дека си во право до негде. Јас на пример не ги можам албанциве. Ете ми ја мојата bigot страна, ваљда.

До душа е оправдана, ако ги споредам причините за кои ние сме дискриминирани од мнозинството :D.

Сигурна сум дека ги има и такви. Ама, почнавме да збориме за имдивидуи, а ти сега пак генерализираш. Само затоа што ти не си сретнал, не значи дека не постојат, или пак дека се малку бројни. И ако веќе сакаш да генерализираш, мислам дека тие што ги опишуваш се екстремистите. А сите знаеме дека ништо не е добро во екстремна мера.
И да не заборавиме, едно е да не ги поддржуваш лгбт лицата (или други групи на луѓе) поради одредени, па и неодредени причини. Друго е да идеш и да збориш како се болни, треба да се истребат, се грешка на природата и што уште не.

Ја генерализирам целата човечка раса во смисол на ослободеност од судење/предрасуди/стереотипизрања/одбивност кон некој/нешто/некоја група/некои нешта.

Човек кој е ослободен од сите можни предрасуди и прифаќа секој и секого е права реткост.

Да, двете не се исти, но се јавува следниот проблем-страната на просветлените/слободумните ги става сите лица во ист кош само затоа што не се согласуваат со нив. Кога им објаснував за lets agree to disagree добив напади како сум со затворен ум.

Лица кои не се против лгбт но се против/резервирани за нивни бракови-хомофоби.
Лица кои не се против лгбт и бракови но се против/резервирани за посвојувања деца-хомофоби.
Лица кои се гадат од лгбт но сметаат дека ги заслужуваат сите права како стрејт лицата-хомофоби.
Лица кои сметаат дека лгбт заслужуваат исти права но сметаат дека лгбт се девијација од нормалното-хомофоби.
Лица кои немаат ништо против лгбт и нивните права но не сакаат нивните деца да учат или да имаат контакт со сексуални прирачници за лгбт лица-хомофоби.
Лица кои сметаат дека постојат само два пола но не им се противат на транс лицата-затворени умови со тажни животи кои никад не виделе пичка у живот.

И нормално, се доаѓа до последицата сите овие категории да се почуствуваат отуѓено, да се јави одбивност и да прејдат од неутрално/помалку позитивни/помалку негативни во нови противници на лгбт лицата и понатамошно заострување во општеството. Ако вака слободоумните/прогресивните умови сметаат дека ќе придобијат во создавањето на прогресивно општество тогаш гадно се лажат и си пукаат во здрава нога.[DOUBLEPOST=1403544782][/DOUBLEPOST]
10487313_10201202691548694_8932556673620492006_n.jpg

Цивилизиран одговор, нема што. Да им турам свастика на сите добри блиски мои ако не се прогеј настроени?

Последно уредено:
go opravduvam lezbejstvoto ama ne i pederlukot. ne mi se sviga sto mazite si go primaat edni od drugi

Што е проблемот, што не го/ги примаш ти?
problemot e toa sto tie mazi so primaat kur ne se mazi tuku picki zarobeni vo masko telo takvite treba da im se skine stojkoto da si bidat vo svojata prava forma. a jas nemam problemi so primanje/turanje koa veke prasuvas

problemot e toa sto tie mazi so primaat kur ne se mazi tuku picki zarobeni vo masko telo takvite treba da im se skine stojkoto da si bidat vo svojata prava forma. a jas nemam problemi so primanje/turanje koa veke prasuvas

Голем број лезбиски парови практикуваат анален секс со помагала. Ваљда по твојава логика треба да пуштат бради и да стаат пластичен меѓу нозе?

Твојата мрежа на неврони и како функционира би била интригантна мистерија за решавање за научниците од следниот век.

Голем број лезбиски парови практикуваат анален секс со помагала. Ваљда по твојава логика треба да пуштат бради и да стаат пластичен меѓу нозе?

Твојата мрежа на неврони и како функционира би била интригантна мистерија за решавање за научниците од следниот век.
za mene toa ne se lezbejki tuku zeni sto se plasat od mazi i kurovi pa koristat plasticni. a ima i takvi so sakaat da pustat bradi kako avstriecot od evrovizija toa e individualno so sakat da pravat i dali sakat da setaat so plasticni naokolu.prava lezbejka ne saka kur tuku picka. bas sakam da vidam so ke odkrijat naucnicite za mene a sto tebe ti e misterija

za mene toa ne se lezbejki tuku zeni sto se plasat od mazi i kurovi pa koristat plasticni. a ima i takvi so sakaat da pustat bradi kako avstriecot od evrovizija toa e individualno so sakat da pravat i dali sakat da setaat so plasticni naokolu.prava lezbejka ne saka kur tuku picka. bas sakam da vidam so ke odkrijat naucnicite za mene a sto tebe ti e misterija

Австриецот е drag queen :D

Друго, не е важно дали ти мислиш тие или оние биле или не биле лезбејки. Тоа е лична асоцијација и дефинирање. Во ек на феминизам и сексуална слобода, тешко пола од жените што се лезбејки да се тоа заради мажите. Тоа на друг дроби му го :D

Ако ти познаваш права лезбејка ја мојов го сечам :D

Австриецот е drag queen :D

Друго, не е важно дали ти мислиш тие или оние биле или не биле лезбејки. Тоа е лична асоцијација и дефинирање. Во ек на феминизам и сексуална слобода, тешко пола од жените што се лезбејки да се тоа заради мажите. Тоа на друг дроби му го :D

seci si go, poznavam lezbejki zatoa pisuvav na ovaa tema. ali vo pravo si deka sekoj ima лична асоцијација и дефинирање za toa i jas ja kazav mojata.zenite se lezbejki i zaradi mazite i zaradi sebe

Лесно ти е тебе к_рот на опклада да го клајш, и да изгубиш нема многу да сетиш во сексуални живот

seci si go, poznavam lezbejki zatoa pisuvav na ovaa tema. ali vo pravo si deka sekoj ima лична асоцијација и дефинирање za toa i jas ja kazav mojata.zenite se lezbejki i zaradi mazite i zaradi sebe

Зборев лична асоцијација и дефинирање на себе си, на дефинирање на другите, о Зелена Моја Тиквичке. Никот ти прилега инаку, затоа што знам дека немаш лезбејки за пријатели. Колку-толку ќе беше информирана и постовите ќе ти звучеа поинаку.

Ниедна лезбејка, права лезбејка, нема да биде пријателка со некоја која има такви ставови за хомосексуалците.[DOUBLEPOST=1403891900][/DOUBLEPOST]
Лесно ти е тебе к_рот на опклада да го клајш, и да изгубиш нема многу да сетиш во сексуални живот

Тебе не ти е лесно друже, ама ептен не ти е лесно ....

Зборев лична асоцијација и дефинирање на себе си, на дефинирање на другите, о Зелена Моја Тиквичке. Никот ти прилега инаку, затоа што знам дека немаш лезбејки за пријатели. Колку-толку ќе беше информирана и постовите ќе ти звучеа поинаку.

Ниедна лезбејка, права лезбејка, нема да биде пријателка со некоја која има такви ставови за хомосексуалците.[DOUBLEPOST=1403891900][/DOUBLEPOST]

Тебе не ти е лесно друже, ама ептен не ти е лесно ....
nema vrska drugarstvoto so seksualnata opredelba vo moe okruzenie. moite prijatelki gi pocituvaat moite stavovi i pokraj se

Се извинувам што се убацувам на темава како падобранец, ќе напишам само неколку поенти кои мислам дека се суштински за хомосексуалните права во македонското опшество.

Сега е актуелно уставното дефинирање на бракот како заедница од маж и жена. Според мене мора и треба тоа да се направи, безразлика која партија е на власт . Дури 95 проценти од граѓаните сметаат дека бракот треба да се дефинира во уставот. Ова е една од ретките теми за која нема етничка и верска поделба во Македонија. Тоа значи дека сите македонци, албанци, турци, роми, христијани, муслимани сме едногласни по ова прашања . Помеѓу политичките фактори е исто . Грујо, Заев, Тачи, Ахмети, се исто така едногласни . На Дедо Стефан и Реис ул Улема Ефенди Сулејман Реџепи ставот им е ист и јасен како ден - бракот да се дефинира како заедница помеѓу маж и жена !

Регулацијата по ова прашање ќе значи гаранција дека за промена на ова прашање ќе треба широк консензус.

Не се лажете дека дека влезот во ЕУ ќе ни биде условен со геј права . Европа не претставува пакет на либерални движења, а влезот во Европската унија не значи откажување од нормалните семејни вредности. Не заборавајте дека во ЕУ моментално се во силен пораст десничарските анти - геј партии. Словачка земја - членка на Европската Унија од неодамна го дефинираше бракот како заедница помеѓу маж и жена, од Брисел никој не реагираше . Значи ништо од тоа .

Друга работа . Про - геј сапортерите често тврдат дека со текот на времето средината кај нас ќе се либерализира одвнатре, па прашање на време е само кога тие ќе добијат право на брак, геј паради и посвојување деца. Да, можеби по 50 - 70 години мнозинството од граѓани ќе размислуваат различно , но заради чуствителноста на ова прашање, ќе треба да обезбедат широк општествен и верски консензус. А знаете кога ќе се случи верските заедници кај нас да дадат амин на таков широк опшествено - верски консензус ?? Никогаш . Ако не верувате, дојдете и после 50 год. цитирајте ме на темава ќе видите дека ќе биде исто .

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom