Средно Полицијско Училиште

• Креатор на темата Креатор на темата Matt Bevilaqua
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.477
Поени од реакции
6.142
Здраво
Сакам да прашам дали сеуште постои ова училиште или е преврлено како смер во друго училиште ако некој има завршено нека пише како било е таму или учи сеуште таму
Наставниците Предметите и ред други работи
Со каков просек треба да завршиш за да те примат
:):)
Ако постои ваква тема јас се извинувам модераторите нека ја префрлат

За таквото ти е полициско средно. То со полициска не влегуваат на работа каде што им е местото, не па со средо, па плус полициска да речеме. Учи си таму ако сакаш да работиш полиција правен/економски нешто блиско :)

Не постои.

Значи сега треба да завршиш факулетет за безбедност за да бидеш полицаец ?
Не ми јасно :confused:

Значи сега треба да завршиш факулетет за безбедност за да бидеш полицаец ?
Не ми јасно :confused:
По логика треба, по пракса и реалност не треба, оти дома че седиш. Секако дома че седиш, ама вака апла дома че седиш.

Изгледа треба за средно да се запишам на правен смер и потоа на безбедност
Дали тоа ако се запишам на правен смер ми дава поголема предност ?

Aко земеш партиска книшка можеш да имаш поголема предност. Се друго е ирелевантно.

Ти одговорија подолу најточно. Инаку огласите обично за в полиција излегуваат за правници и економисти. Факултетот ти е битен што се однесува до објективната страна која треба да ти пружи вработување според квалификација.

Џандар сеа само со книшка, партиска.

Пред да се заебеш и да се запишеш на било што поврзано со полиција.
Единствен услов за влагање во полиција е тој конкурсот што го организираат,значи немаш никаква предност ни со факултет ни со средно полициско.
За како се влага преку конкурсот веројатно ти требаат врски,книшка,среќа и во секој случај да си спремен за да ги пројдеш вежбите.Е откако ќе влезеш во мвр за да напредуваш веројатно ти треба факултет(за инспектор пример).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom