Врска во тајност

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Јас се чудам на тоа што непромислено паѓате на никаквеци што не ве рецкаат. Тоа може да биде интересно како некаква игра на почеток, но само до некоја граница додека не западнете во безнадежна затресканост во странец, после која едвај се враќате во нормала.
Nadezta posledna umira hahaha :icon_lol:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Слушајте..само шо си дојдов од чаршија од 9 излеговме а и досадно беше до кај 10 и пол поседовме у кафуле и после..се видовме со типот,Јас бев таа шо прва му титна и тој ми се јави,и овој пат беше со кола но стигнавме до паркот па излеговме,седевме на клупа,али темно е таму нишо не се гледа и не мини никој,и да морав да видам до каде сме,и одоколу врти врти никако до таква тема и на крај ми скурчи веке и му велам :Шо ке бидне со ова нашето? и овој наудрен:Кое? викам ке ми кажиш ли зошто посака тајна врска?ако криеш нешто поарно кажи ми,ке си знам,башка и ако мислиш да продолжиме со ова криење од СИТЕ,шо многу ми смета тоа,кога не можам слободно дома да кажам дека имам некој,поарно да прекинеме,пошо веке дури мислам и дека почнав да се заљубувам(ако јас до даска заљубена) а јас незнам од кај таа сила ја изнајдов тоа му го изнакажав на брзина...и овој таков o_O не дека кријам нешто од тебе,туку не сакам озбилно сега,кога започнуваш врска и одма ајде сите дознават и брзо завршува се,а вака постепено си иде,,и ја викам а зошто у јавност НЕ се познаваме,и овој вика,па јас ли треба да дојдам?значи ми се идеше да го убијам а тој само поглед ми мава и ја таква:mad: велам следниот пат ке дојдам ке те изгушкам пред сите и овој вика еехее не до толку сега викам не не следниот пат нема ни да те погледнам и си заќјутив..и така зборевме друго после и ајде да си идеме накај дома да ме испрати и у колата таака вози и нишо не збори и после вика а дома твоите знаат? викам не и не планирам да им кажам..ти не си ми сигурен мене..и не планирам да бидам онаа на која ке го трошиш досадното време..и овој колку си застана подоле на улицата ја изгаси колата да поседиме внатре јас реков дека не ми е добро,и дека ми се врти од коњакот и си заминав..Луѓе Типот ми се јави после 20 минути и праша дали сум била добро ,го демек се загрижил :DDD :tapp::vozbud::vozbud::vozbud: и еве сеа зборам со другарка ми вика ааа се покажа ти дека знаеш да зборуваш и после немало да го интересира а не така ти чутлива он си вели оваа ТУТУРУТКА :D ке ја мотам хааххаха и не секако дека не значи ништо повикот ама онака ја лајт.. :D :vozbud:
Му кажуваш дека почнуваш да се заљубуваш на човек кој сака тајна врска.
Тој ти враќа дека ако е јавно, може брзо да заврши врската.
Потоа му кажуваш дека ќе го изгушкаш пред сите.
Тој ти враќа да не претеруваш до толку.
И ти на крај му кажуваш дека нема ни да го погледнеш.
Тој не одговара ништо и правите за друго муабет.

Earth to Butterfly95!:confused: После ова можам слободно да кажам дека не треба ни да го погледнеш повеќе, ни да му кренеш телефон, ни да му кажеш здраво, а не па да му влезеш во кола. Мислам, хелоу!:facepalm:

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Една од најубавите врски според мене,никој незнае никој не ви пречи,никој не ви зборува за тоа како треба да правите и да ве насочи во погрешна или крива насока..

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Една од најубавите врски според мене,никој незнае никој не ви пречи,никој не ви зборува за тоа како треба да правите и да ве насочи во погрешна или крива насока..
+ komotno da si imas uste nekoj na strana... tajna vrska pisi propalo....(n)

B

BooBojan

Гостин
Најмногу сакам ваква врска.Се тајно,никој да не знае,и оп одеднаш излегуваш со трофејот во раце!
Мене не ми смета,ама ако на партнерката нема да и смета,немам проблем зошто врската да не биде тајна.
Тоа го викам трај и прај.

С

Сатори

Гостин
Најмногу сакам ваква врска.Се тајно,никој да не знае,и оп одеднаш излегуваш со трофејот во раце!
Мене не ми смета,ама ако на партнерката нема да и смета,немам проблем зошто врската да не биде тајна.
Тоа го викам трај и прај.
Тајноста не е привилегија, туку е срам.
Исто како што перцепцијата на жената како трофеј е остаток од турско, кога ги грабнувале жените за да ги носат во харем.
На темата, пред скоро имав можност да видам како криење на врска влијае на еден мој пријател и никогаш без разлика на причините не би застанала зад ваков тип на релација. Јасно ми е дека живееме во општество кое што знае да биде дискриминирачко и полно со предрасуди, но како што може да боли личноста која што ја сакаш да не може да признае дека е со тебе, мислам дека ниту една предрасуда не боли толку.
А крајно, зарем емоциите не се најбитни во една врска.

Член од
26 јуни 2012
Мислења
131
Поени од реакции
105
Интересно е не викам не. :P Па што мора да знаат другите.
А ако врската е и забранета,тоа посебно го крева адреналинот. Јас сум за, дефинитивно.

H

HoT IcE

Гостин
Од мое лично искуство со ваква врска, можам да кажам само едно нешто: Веќе никогаш.
Причини поради кои имам ваков став се многу, и верувам дека сите што биле во ваква врска ќе ги препознаат, има голем број негативности.

Член од
22 јули 2008
Мислења
93
Поени од реакции
2
Тајноста не срам..повеќе би рекла - страв..И да!И тоа како е привилегија кога адреналинот ти е до небо! Сум била во таква врска,со сите задоволства,само наши! Најубаво...и ќе го сакам до крајот на животот! :love:

Член од
8 јуни 2012
Мислења
374
Поени од реакции
830
Не сум била досега во таква врска, не сакам ни да бидам .
Многу ми се глупи таквите врски. :facepalm:
Или јавно или ништо. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom