Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Почекај неколку дена,може само е напиздена па ќе се смири.Пробај после уште еднаш да ја смириш,а ако ти раскине дефинитивно за ваква банална работа ауу брате со кого ли си изгубил година од животот.

Kaaako ne be, pocekaj. Ne cekaj, ne ti raskinuva za toa.
Uste pa ke i se pravda, turvior vika glupost si naprail. Kakva glupost bre? Doma sedel!! :-D
Ic da ne ja molis! Okapi ja.

Смени пасворд, одма ќе ти се смири ;)

Ова ако го дознајш, а сигурен сум дека го знајш, тогаш и одговорот на прашањето или поимот ,,ситница" ќе ти биде појасен.
Твојата постапка секако остава основа за сомнение и за полоши работи. Секој ги сноси последиците на своите постапки. Потруди се фино лепо да објасниш и да ти поверуваат дека си прав, и да го поставиш на правилен начин прашањето што понатаму?! Дека си сторил глупост си сторил глупост, но ти не си пикнал онакво преку монитор чунки е физички невозможно. Добро ова второво е веќе апла лошо, ама мислам дека за такво глупирање од твоја страна може да се ,,прости" ,,преголта" и оди понатаму.
Само ако се сака. Но по реакцијата на девојкава заклучувам оти едвај чекала да си најде причина да раскине.

Ај вака одамна ме немало тука ама стварно ми треба мислење и совет. Идам со една девојка веќе година и нешто и сеа пред некоја вечер беше излезена со другарки или кој и да е не битно. Јас бев дома и ми беше стварно досадно па четував на една страница со една постара девојка од мене башка таа рече била разведена ми побара скајп и нз што ѓавол ме натера ја додадов.... Бидна што бидна ја додадов но не зборев со неа на скајпот ич е сеа женска ми дознала дека сум ја додал и се налути та работава ја дотера до тоа за да раскине со мене. Наводно јас сум барал други жени додека таа шетала со другарките.... Објаснував барав прошка но таа рече не бадијала било да ми прости. Мене душата ме боли , но назад нема одговараш за своите постапки нели? Се каам стварно , но неможам да разберам како може некој да ти најде ситница и да ти рече еј ја и ти готово завршивме? Незнам што да правам...

Ваљда е изнервирана и и треба време да искулира. Остави ја некое време, ќе и светне сигурно.

А зашто е изнервирана, тоа е твојата намера која несвесно или свесно си ја имал. И јас да сум твоја девојка, има за ова маста да ти ја извадам. Значи, девојките се фрикови за овие работи, џабе овде се прават ко послободни во однесување. Мене би ми сметало, и ќе си го поставам прашањето - Ако он стварно нејќе ништо со разведената типка, тогаш зш на прво место ја додава на скајп? Што корист од тоа да имаш некој во контакти, а не ти треба за ништо?
Не знам, јас вака размислувам, секоја акција си има причина, па колку и да е банална. Тебе ти било ко демек досадно, па ако е тоа само причината ок. Пробај да објасниш дека било од досада и ваљда ќе се смири.

@macko i
Искрено ама најискрено вака...
Тоа што Гадот и донекаде Рики ти го спомнаа највеќе држи вода. Дека бара изговор да ти раскине, возможно е.
Па сепак ги оставам отворени повеќето опции
1. као моментална накурченост при изблик на љубомора
Таа си го поминува убаво времето со who knows where & what и ти си и` safe harbour и нипошто не сака да те загуби, ама пошо ти веќе малку почнуваш да гледаш по страна, она пробуе да те исконтролира со заплашувања. Ако не е ова, тогаш е првичната идеја дека она искача со другарките (мхм, да, сииигурно).
2. Никогаш, ама баш никогаш не се дава пасворд на нешто што е лично твоја сопственост и интимност. Со тоа што таа ти побарала пасс и почнала да расчепкува во тој дел од твојата интима, голем дел проектира дека и она возможно е да го прави истото (да те изневерува). Иначе би ти верувала, и немало да прави вакви ексцеси.
3. Закана со бришење на другари, раскин поради некој чет муабет, порано можеби било ок (кад смо били млади) али верувам имаш над 20 години и сепак овие ексцеси се крајно незрели од нејзина страна. Само да го погледнеш условувањето малку отстрана, као „ти раскинувам само затоа што си имал виртуелен муабет со некој/а таму“ е крајно кукавички од нејзина страна и ко што погоре спомнаа Гадот и Рики, барање изговор за ставање крај.

Пошо сум човек од прагматичност, би ти рекол собери ја еднаш и седни на здрав муабет for the sake of година ипол врската. Ако инсистира на спротивното, отерај ја во три лепе пред да и` раскинеш. Just for sports онака.
Мизерно е да се раскинува бре само ради чет муабети. There is more than meets the eye.[DOUBLEPOST=1403598269][/DOUBLEPOST]
Ваљда е изнервирана и и треба време да искулира. Остави ја некое време, ќе и светне сигурно.

А зашто е изнервирана, тоа е твојата намера која несвесно или свесно си ја имал. И јас да сум твоја девојка, има за ова маста да ти ја извадам. Значи, девојките се фрикови за овие работи, џабе овде се прават ко послободни во однесување. Мене би ми сметало, и ќе си го поставам прашањето - Ако он стварно нејќе ништо со разведената типка, тогаш зш на прво место ја додава на скајп? Што корист од тоа да имаш некој во контакти, а не ти треба за ништо?
Не знам, јас вака размислувам, секоја акција си има причина, па колку и да е банална. Тебе ти било ко демек досадно, па ако е тоа само причината ок. Пробај да објасниш дека било од досада и ваљда ќе се смири.
Се` ова би било добро типката да би била крајно посветена во врската. Но apparently она се шета со другарки нон стоп и го остава вака. И сака да се базира нивната врска на разбирање, љубов, и слога и југомагнат. Ако си прави чести излети со другарките, и ако овој неколкукратно и` промрчел за тоа а она не го ни слушала, нека си биде спремна и он да си бара на страна бе.

Последно уредено:
Само ако се сака. Но по реакцијата на девојкава заклучувам оти едвај чекала да си најде причина да раскине.

И мене ме наведува нешто на то, ама нели за да донесиме суд треба да ја слушниме секогаш и другата страна, бидејќи вака одиме на кај едната вистина, во случајов на момчево. :) Нештото кое го сторил само по себе не е убаво, но ако се има сакање/разбирање/желба за понатаму да се продолжи мора да се надмини, бидејќи не е нешто фатално лошо (што се изјаснив погоре)

Како најбезболно да откачиш момче,без притоа да бидеш директна ии да му кажеш дека веќе имаш нешто со друг?
Епа вака, детево ми се пушта веќе месец можда,и не само пуштање.Се слушавме на моб во последно време и тоа само по негова иницијатива,заамара на фб,а и нонстоп ми тупи да сме излезеле сами заедно,а мене од самата помисла ме боли глава и само одложувам..Јас не осеќам никаква привлечнст,али ете сум сакала малку да сменам и мислев дека ќе оди,али џабе му дадов надеж,а веќе е скроз затрескан во мене.А и не е мој тип,премноогу е озбилен, не сфаќа шала, као малку затуц да кажеме,а јас не сум жива ако не лупнам некоја зелена.:pos:
Е сеа се дешава,истовремено пишам во еден друг, преубав и свее тоа.Малку е женкарче алии гајле ми е, не сум затрескана во него.Ете вчера се смуваавме, а и се гледа дека сето тоа ќе оди понатаму.Не во смисла врска, и јас несакам,туку излегуваања и мување.
Е сеа како да го откачам првиот?Знам дека ме сака многу,алии јбг...

Денес се деси она што требаше и порано,ама добро е барем што се заврши.
Тој последно време ја замараше другарка ми за мене, али и беше кажано ништо да не ми кажува мене.Ми пиша на фб за да ме слушнел, и јаас му кажав дека иам нешто битно да му кажам.Па коа се јави се извадив некако да не ја налепам другарка ми дека кажала нешто, и коа се јаави прво му тупев цело време дека требал за се мене да ме праша, а не преку другарки, сепаак не сме мали деца, и дека глупо се осеќав ради тоа.Па после тоа декаа не си одговараме ии дека сме различни карактери.Дека можда и до годините ни е, посериозен е малку,а јас зелена.Заслужува подобра која ќе го сака таков каков што е.И дека не верувам дека би можело да се случи нешто меѓу нас.Не му кажав ништо за мувачот,тоа ни на крај памет,па и на крај краева нема потреба да знае,мој живот е тоа.
Исто мии напомена дека не сум требала да му дадам лажна надеж,али на почеток го бендисвав,но потоа се се заврши.Исто така ми пиши даа сме пробале уште еднаш,сум била предобра и све тоа,али мој одгвоор е дека не сакам на крај да има повредени.
Осеќам и олеснување големо,а и вина.Али како и даа е,живот иде даље.

Се` ова би било добро типката да би била крајно посветена во врската. Но apparently она се шета со другарки нон стоп и го остава вака. И сака да се базира нивната врска на разбирање, љубов, и слога и југомагнат. Ако си прави чести излети со другарките, и ако овој неколкукратно и` промрчел за тоа а она не го ни слушала, нека си биде спремна и он да си бара на страна бе.

Лоша претпоставка.
Типот нигде не спомна дека женска му поминува премногу време со другарки и дека тоа е проблемот што он дреми сам дома. Нему му било досадно. За да не ти е досадно, треба да си најдеш занимација. Таа занимација не треба да е само поминување време со женска му. Има ваљда другари, нека излезе со нив, нека си најде хоби, што сака нека прави, тој си има еден живот, таа друг.
А и тоа посветеност во врска. Што е посветеност, 24/7 да се заедно и се да прават заедно? Она треба дома да се затвори за да нему му е се погодено зш не знае времето да си го организира?

Дечкото не го спомна ова, наши филозофии се, али сепак, лош, многу лош изговор зш он аднува постари, разведени типки на скајп.

Пошо сум човек од прагматичност, би ти рекол собери ја еднаш и седни на здрав муабет for the sake of година ипол врската. Ако инсистира на спротивното, izebaj ja lifeless пред да и` раскинеш. Just for sports онака.

fixed. :D

И тоа е јак пејбек, само шо кај човек кој е затрескан, тешко ќе запали. Пошо со следното соблакање, он ќе игра пак пиперевка. :D

Moze toa ke ja oprai i nejze.. ova so soblakanjeto/sexot ide both ways, kolku i vo teorija ne e taka. :D

го испит кајмакот ти загорчи и сеа како да а исплакнам устата.....хехе

кој те тераше да бидиш стрвен

па и пасворди давате да ве ебам у мажите и тоа жените шо ви го барат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom