Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво :) Работава е следна : упознав топ цура на ФБ , убава , интелегентна , поразлична од другите на некој начин..Муабетот што го имавме беше одличен , многу повеќе него што очекував , смеење нонстоп , пуштање водичка , као да се знаеме којзнае колку време..И ја поканувам да излеземе да се видиме и прифаќа..топ ! Доаѓа денот коа треба да се видиме и и викам вечер у таму и таму одговара ? - Не , Ја прашувам ќе излагаме или? - Не , онакво ладно не,ниту објазнување зашто нит бутур..Од тогаш па наваму е се некако ладна , не се смееме толку , не враќа..не е тоа што беше..
Значи ми треба помош за како да постапам понатаму.. дали да ја оставам неколку дена на раат, дали да ја прашам без кружење што е работата ..навистина незнам
Шо години имате двајцата, посебно она?
Да знам каков совет би ти дал.

и јас и она по 20
Веќе е дискутабилно, пошо и двајцата веќе би требало да го имате прележано вирусот на целосната зависност од родителите. Као студент ипак е друго, не па ако си нашол нешто да подработуваш. Кај неа не знам како стојат работите, ама веќе треба да почне да разграничува врска од 17 години и врска од 20 и кусур години. Можда е зачеток ова па сеуште некои работи нејзе не и` се јасни, мада чисто сумњам поради фактот дека женските созреваат порано од нас мужите. Ова во контекст ако она игра топло-ладно, ништо друго.
Страв од врска е можда другиот фактор. Значи, можда бидејќи све ова било too good to be true, малку ја има заплашено као „што би било коа работите би отишле по надолна линија? Мислам, сеа ми е убаво и навистина не сакам да го загубам ова чувство на исполнетост ама...“ . Несигурноста посебно изгореноста во тие години вродува сомнеж во идеалноста на врската, па оттаму и тие second thoughts, особено ако имала многу малку партнери. Значи може да има колку сакаш идеалност и компатибилност со тебе, но за да дојде тоа до нејзиното его и да го разниша моментот на сомнежот, треба многу време и луфт простор. Не значи тоа да и` играш под опавчето и да прифаќаш апсолутно се` за да бидеш со неа (па макар и како пријател). Особено не како факторот - пријател. Затоа што тука единствено твоите чувства ќе останат на едната страна на терезијата, додека она ќе се вклопи во таа зона на комфор што ти и` ја нудиш и (ин)директно ќе ја злоупотреби, ма колку и да е фина и добра со тебе.
Тоа што ти треба да направиш сега е да бидеш категоричен. Кога би бирал подоцна или сега, би бирал - сега. Имаш многу помалку за губење за разлика од оноа што животот тек допрва ти го нуди. Ова не е песимистички предзнак, туку чиста реалност. Мислам, освен тоа што работиш/студираш, други некои бриги (освен домашни понекои) и немаш. Немаш жена која треба да и` угодуваш, за деца па ич да не зборам. Терај си го ова што го правиш професионалново, заврши го, а со оваа пробај уште 2-3 пати и после откачи ја со или без најава. Мада ако те повредува нејзиниот ладен однос, можеш да и` кажеш. Зависи колку вреди - тоа сам ќе си процениш. И после тоа биди си доследен на тоа што си решил. Ако ти вади муабет (па јас тогаш не можев, ова она) кажи и` дека не беше фер што барем ти го немаше истово кажано тогаш. Вака ќе испаѓа она ќе си праи што си сака со тебе, а ти потврдно како муле ќе трчкаш кога она има време.
Поздрав и со среќа.

Веќе е дискутабилно, пошо и двајцата веќе би требало да го имате прележано вирусот на целосната зависност од родителите. Као студент ипак е друго, не па ако си нашол нешто да подработуваш. Кај неа не знам како стојат работите, ама веќе треба да почне да разграничува врска од 17 години и врска од 20 и кусур години. Можда е зачеток ова па сеуште некои работи нејзе не и` се јасни, мада чисто сумњам поради фактот дека женските созреваат порано од нас мужите. Ова во контекст ако она игра топло-ладно, ништо друго.
(1)Страв од врска е можда другиот фактор. Значи, можда бидејќи све ова било too good to be true, малку ја има заплашено као „што би било коа работите би отишле по надолна линија? Мислам, сеа ми е убаво и навистина не сакам да го загубам ова чувство на исполнетост ама...“ . Несигурноста посебно изгореноста во тие години вродува сомнеж во идеалноста на врската, па оттаму и тие second thoughts, особено ако имала многу малку партнери. Значи може да има колку сакаш идеалност и компатибилност со тебе, но за да дојде тоа до нејзиното его и да го разниша моментот на сомнежот,(2) треба многу време и луфт простор. Не значи тоа да и` играш под опавчето и да прифаќаш апсолутно се` за да бидеш со неа (па макар и како пријател). Особено не како факторот - пријател. Затоа што тука единствено твоите чувства ќе останат на едната страна на терезијата, додека она ќе се вклопи во таа зона на комфор што ти и` ја нудиш и (ин)директно ќе ја злоупотреби, ма колку и да е фина и добра со тебе.
Тоа што ти треба да направиш сега е да бидеш категоричен. Кога би бирал подоцна или сега, би бирал - сега. Имаш многу помалку за губење за разлика од оноа што животот тек допрва ти го нуди. Ова не е песимистички предзнак, туку чиста реалност. Мислам, освен тоа што работиш/студираш, други некои бриги (освен домашни понекои) и немаш. Немаш жена која треба да и` угодуваш, за деца па ич да не зборам. Терај си го ова што го правиш професионалново, заврши го, а со оваа пробај уште 2-3 пати и после откачи ја со или без најава. Мада ако те повредува нејзиниот ладен однос, можеш да и` кажеш. Зависи колку вреди - тоа сам ќе си процениш. И после тоа биди си доследен на тоа што си решил. Ако ти вади муабет (па јас тогаш не можев, ова она) кажи и` дека не беше фер што барем ти го немаше истово кажано тогаш. Вака ќе испаѓа она ќе си праи што си сака со тебе, а ти потврдно како муле ќе трчкаш кога она има време.
Поздрав и со среќа.
Пред се , фала за долгиот одговор (y)
(1) - не сме ни изглегле , можеби ќе останеше само на едно видување да излезевме , не се знае , така да не би рекол дека стравува од тоа , за бивши, сегашни идни не сме збореле, башка мислам дека доста и годеше муабетот со мене..беше како..really looking forward seeing you
(2) - не би сакал да губам многу време , јасни се моите намери ,за другарки си имам :)
Најверојатно ќе пробам уште еднаш да ја поканам , а ако у меѓувреме сеуште се понаша ладно, ќе напраам искрен муабет , макар било и крај ..:unsure:

Можда е лажен профилот, не губи надеж во секој случај :)

Sent from my OT-995 using Tapatalk

Пред се , фала за долгиот одговор (y)
(1) - не сме ни изглегле , можеби ќе останеше само на едно видување да излезевме , не се знае , така да не би рекол дека стравува од тоа , за бивши, сегашни идни не сме збореле, башка мислам дека доста и годеше муабетот со мене..беше како..really looking forward seeing you
(2) - не би сакал да губам многу време , јасни се моите намери ,за другарки си имам :)
Најверојатно ќе пробам уште еднаш да ја поканам , а ако у меѓувреме сеуште се понаша ладно, ќе напраам искрен муабет , макар било и крај ..:unsure:

Може слушнала нечив лош муабет за тебе (ако имало такво нешто), или и` пречело што си лајкал други женски (ако имало такво нешто).

Ај вака одамна ме немало тука ама стварно ми треба мислење и совет. Идам со една девојка веќе година и нешто и сеа пред некоја вечер беше излезена со другарки или кој и да е не битно. Јас бев дома и ми беше стварно досадно па четував на една страница со една постара девојка од мене башка таа рече била разведена ми побара скајп и нз што ѓавол ме натера ја додадов.... Бидна што бидна ја додадов но не зборев со неа на скајпот ич е сеа женска ми дознала дека сум ја додал и се налути та работава ја дотера до тоа за да раскине со мене. Наводно јас сум барал други жени додека таа шетала со другарките.... Објаснував барав прошка но таа рече не бадијала било да ми прости. Мене душата ме боли , но назад нема одговараш за своите постапки нели? Се каам стварно , но неможам да разберам како може некој да ти најде ситница и да ти рече еј ја и ти готово завршивме? Незнам што да правам...

Откај дознала?Како бе кажувате пасворди од фејсбуци,мејлови,скајпови на дечковци/девојки.Шифрата од порничите на кабелска на женска ми не и ја кажувам не па за вакви осетливи работи,да ми врши контроли и инспекции,па да се прави од мува слон.Тешки глупости.

Откај дознала?Како бе кажувате пасворди од фејсбуци,мејлови,скајпови на дечковци/девојки.Шифрата од порничите на кабелска на женска ми не и ја кажувам не па за вакви осетливи работи,да ми врши контроли и инспекции,па да се прави од мува слон.Тешки глупости.
Демек ете ништо не кријам од тебе повели види. Таа пак ко демек не ми треба тоа воопшто , а после ааа со оваа пиша тогаш што има да и пишуваш и слично. Јасно ми е тоа , но незнам неможам да си објаснам зошто не ми верува и што толку ја боли ново додадениот скајп пријател и некој небитен муабет со него ?

Ај вака одамна ме немало тука ама стварно ми треба мислење и совет. Идам со една девојка веќе година и нешто и сеа пред некоја вечер беше излезена со другарки или кој и да е не битно. Јас бев дома и ми беше стварно досадно па четував на една страница со една постара девојка од мене башка таа рече била разведена ми побара скајп и нз што ѓавол ме натера ја додадов.... Бидна што бидна ја додадов но не зборев со неа на скајпот ич е сеа женска ми дознала дека сум ја додал и се налути та работава ја дотера до тоа за да раскине со мене. Наводно јас сум барал други жени додека таа шетала со другарките.... Објаснував барав прошка но таа рече не бадијала било да ми прости. Мене душата ме боли , но назад нема одговараш за своите постапки нели? Се каам стварно , но неможам да разберам како може некој да ти најде ситница и да ти рече еј ја и ти готово завршивме? Незнам што да правам...

Ова ако го дознајш, а сигурен сум дека го знајш, тогаш и одговорот на прашањето или поимот ,,ситница" ќе ти биде појасен.
Твојата постапка секако остава основа за сомнение и за полоши работи. Секој ги сноси последиците на своите постапки. Потруди се фино лепо да објасниш и да ти поверуваат дека си прав, и да го поставиш на правилен начин прашањето што понатаму?! Дека си сторил глупост си сторил глупост, но ти не си пикнал онакво преку монитор чунки е физички невозможно. Добро ова второво е веќе апла лошо, ама мислам дека за такво глупирање од твоја страна може да се ,,прости" ,,преголта" и оди понатаму.

Демек ете ништо не кријам од тебе повели види.

Епа коа си глуп, биди искрен. Не прај нишо, не си ти крив шо женска ти е фактард.

Последно уредено:

Не ти раскинува поради тоа, само го користи тоа како повод да ти раскине.

^ Делумно I agree with this. Само не би тврдел толку сигурно, али така некако делува. Ретки се тие што туку-така за такво нешто би го презеле чекорот да раскинат. Rage, нервоза и сериозен муабет на чекор од раскинување да, али нагло раскинување... не знам, алудира на тоа некако.

Како и да е @macko i ако успееш да се смириш, ќе бидеш под лупа цело време, рачунај на тоа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom