НБА Сезона 2013/2014

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во сезоната 2013/14?

• Бостон Селтикс

Гласови: 2 2,5%
  • Њујорк Никс

• Чикаго Булс

Гласови: 17 21,5%
  • Мајами Хит

Гласови: 17 21,5%
  • Сан Антонио Спарс

Гласови: 9 11,4%
  • Индијана Пејсерс

Гласови: 1 1,3%
  • Хјустон Рокетс

• Оклахома Сити Тандер

Гласови: 8 10,1%
  • Денвер Нагетс

• Лос Анџелес Клиперс

Гласови: 5 6,3%
  • Лос Анџелес Лејкерс

Гласови: 6 7,6%
  • Голденс Стејт Вориорс

Гласови: 0 0,0%
  • Бруклин Нетс

• Атланта Хоукс / Перо Антиќ

Гласови: 6 7,6%
  • Мемфис Гризлис

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Месина у Сан Антонио може само пешкири да подава, врска нема .

Браво за Блад полека полека си напредуа у кариерата(y),а богами Кавси направија добар потег,кога мојте Лал се тиквари и не го ангажираа.Одлично тимче си прае Кавс,тамам ко по мерка за Леброн:D,само лично сметам нема никад да се врати.А и да се врати со кое лице ќе ги погледне навивачите во очи,а мислам дека и они нема да му го простат тоа што замина,кога им беше најпотребен.

Последно уредено:

Не сум некаков стручњак и не се разбирам кој знае колку но кога ја гледав ЦСКА како дезорјентирано,неорганизирано,недисциплинирано играше со милион никакви шутој од без позиција шо ќе си помисли чоек?..ги вика на тајм-аут и го гледам Кријапа и Теодосич истото го прат..или беше до Месина или овие морони беа..

Не сум некаков стручњак и не се разбирам кој знае колку но кога ја гледав ЦСКА како дезорјентирано,неорганизирано,недисциплинирано играше со милион никакви шутој од без позиција шо ќе си помисли чоек?..ги вика на тајм-аут и го гледам Кријапа и Теодосич истото го прат..или беше до Месина или овие морони беа..

Да, да тотално дезориентирана екипа која освои 2 Евролиги во 4 години. И Месина нема поим иако има 4 титули вo Евролигата во последните 15 години и тоа со два различни тима. Има и еден куп други одлични резултати во сезоните кога не ја освојуваше Евролигата, а има и медал со Италија на европско ми се чини.

Ама штом утнале акција после тајм аут 2ца играчи (кои и не се баш познати по дисциплина), сигурно тоа значи дека тренерот нема поим.

ЦСКА е најдисциплинираната екипа во Евролига. Месина форсира баш правилна кошарка, која се базира на цврста одбрана и давање кошеви од рекетот. Не знам стварно од кај ти е констатацијата дека екипите на Месина се недисциплинирани, односно во случајов ЦСКА. Еторе е доктор по кошарка и е еден од најдобрите европски тренери без никакви дилеми. Беше веќе во НБА, и тоа пред некоја сезона беше помошник во Лејкерси, т.е. донесен како специјалист за одбрана, што всушност и е. Во Лејкерс тоа не делуваше премногу ради кретеноидниот тренер што го имаа во моментот, компироглавиот Мајк Браун. Инаку сега со Попович мислам дека ќе бидат ненормален тандем и не би ме чудело Спарси да ја одбранат титулата. Месина+Попович е страшна тренерска комбинација...

ЦСКА е најдисциплинираната екипа во Евролига. Месина форсира баш правилна кошарка, која се базира на цврста одбрана и давање кошеви од рекетот. Не знам стварно од кај ти е констатацијата дека екипите на Месина се недисциплинирани, односно во случајов ЦСКА. Еторе е доктор по кошарка и е еден од најдобрите европски тренери без никакви дилеми. Беше веќе во НБА, и тоа пред некоја сезона беше помошник во Лејкерси, т.е. донесен како специјалист за одбрана, што всушност и е. Во Лејкерс тоа не делуваше премногу ради кретеноидниот тренер што го имаа во моментот, компироглавиот Мајк Браун. Инаку сега со Попович мислам дека ќе бидат ненормален тандем и не би ме чудело Спарси да ја одбранат титулата. Месина+Попович е страшна тренерска комбинација...
Со Месина и моменталната игра Спарси се спремни да се селат во Европа и да бидат Шампиони на Евролига.

Да, да тотално дезориентирана екипа која освои 2 Евролиги во 4 години. И Месина нема поим иако има 4 титули вo Евролигата во последните 15 години и тоа со два различни тима. Има и еден куп други одлични резултати во сезоните кога не ја освојуваше Евролигата, а има и медал со Италија на европско ми се чини.

Ама штом утнале акција после тајм аут 2ца играчи (кои и не се баш познати по дисциплина), сигурно тоа значи дека тренерот нема поим.

Не реков дека тренерот нема појма..туку секогаш ама апсолутно секогаш кога ја гледам ЦСКА Москва добивам впечаток дека се работи за Лирија или некоја нискоразредна македонска екипа а има страшни играчи...не се сеќавам на кој натпревар беше екипата даде само 2 поени во втората четвртина и сите топки онака ефтино ги губеа..секако неможи по 4-5 натпревари да се дава заклучок ама тоа е само мое размислување дека Месина немаше голема контрола над играчите на ЦСКА што не значи дека е слаб тенер..напротив успесите и трофеите доволно кажуваат колку си го знај занаетот, а јас не сум никаков фактор тоа да го негирам

Јас сакам Кармело да иде во Чикаго, ем ќе го растерети Роуз од досегашната улога, ем ќе добие повеќе слобода да се докаже офанзивно (не дека до сега не е докажан).

Јас сакам Кармело да иде во Чикаго, ем ќе го растерети Роуз од досегашната улога, ем ќе добие повеќе слобода да се докаже офанзивно (не дека до сега не е докажан).
Работата е што Тибс преферира цврста одбрана, а Кармело до сега не се покажал како добар дефанзивец и веројатно ова би можело да биде каква таква кочница за негова преселба во Чикаго. Али секој кошаркар напредува, созрева така да мислам и Кармело е кадарен да одговори на барањата на Тибс.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom