Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ЛОЛ?Месина у Сан Антонио може само пешкири да подава, врска нема .
ЛОЛ?![]()
Не сум некаков стручњак и не се разбирам кој знае колку но кога ја гледав ЦСКА како дезорјентирано,неорганизирано,недисциплинирано играше со милион никакви шутој од без позиција шо ќе си помисли чоек?..ги вика на тајм-аут и го гледам Кријапа и Теодосич истото го прат..или беше до Месина или овие морони беа..
ЦСКА е најдисциплинираната екипа во Евролига. Месина форсира баш правилна кошарка, која се базира на цврста одбрана и давање кошеви од рекетот. Не знам стварно од кај ти е констатацијата дека екипите на Месина се недисциплинирани, односно во случајов ЦСКА. Еторе е доктор по кошарка и е еден од најдобрите европски тренери без никакви дилеми. Беше веќе во НБА, и тоа пред некоја сезона беше помошник во Лејкерси, т.е. донесен како специјалист за одбрана, што всушност и е. Во Лејкерс тоа не делуваше премногу ради кретеноидниот тренер што го имаа во моментот, компироглавиот Мајк Браун. Инаку сега со Попович мислам дека ќе бидат ненормален тандем и не би ме чудело Спарси да ја одбранат титулата. Месина+Попович е страшна тренерска комбинација...Не сум некаков стручњак и не се разбирам кој знае колку но кога ја гледав ЦСКА како дезорјентирано,неорганизирано,недисциплинирано играше со милион никакви шутој од без позиција шо ќе си помисли чоек?..ги вика на тајм-аут и го гледам Кријапа и Теодосич истото го прат..или беше до Месина или овие морони беа..
Со Месина и моменталната игра Спарси се спремни да се селат во Европа и да бидат Шампиони на Евролига.ЦСКА е најдисциплинираната екипа во Евролига. Месина форсира баш правилна кошарка, која се базира на цврста одбрана и давање кошеви од рекетот. Не знам стварно од кај ти е констатацијата дека екипите на Месина се недисциплинирани, односно во случајов ЦСКА. Еторе е доктор по кошарка и е еден од најдобрите европски тренери без никакви дилеми. Беше веќе во НБА, и тоа пред некоја сезона беше помошник во Лејкерси, т.е. донесен како специјалист за одбрана, што всушност и е. Во Лејкерс тоа не делуваше премногу ради кретеноидниот тренер што го имаа во моментот, компироглавиот Мајк Браун. Инаку сега со Попович мислам дека ќе бидат ненормален тандем и не би ме чудело Спарси да ја одбранат титулата. Месина+Попович е страшна тренерска комбинација...
Да, да тотално дезориентирана екипа која освои 2 Евролиги во 4 години. И Месина нема поим иако има 4 титули вo Евролигата во последните 15 години и тоа со два различни тима. Има и еден куп други одлични резултати во сезоните кога не ја освојуваше Евролигата, а има и медал со Италија на европско ми се чини.
Ама штом утнале акција после тајм аут 2ца играчи (кои и не се баш познати по дисциплина), сигурно тоа значи дека тренерот нема поим.
Carmelo Anthony is now officially a free agent after opting out of his contract with the New York Knicks.
Работата е што Тибс преферира цврста одбрана, а Кармело до сега не се покажал како добар дефанзивец и веројатно ова би можело да биде каква таква кочница за негова преселба во Чикаго. Али секој кошаркар напредува, созрева така да мислам и Кармело е кадарен да одговори на барањата на Тибс.Јас сакам Кармело да иде во Чикаго, ем ќе го растерети Роуз од досегашната улога, ем ќе добие повеќе слобода да се докаже офанзивно (не дека до сега не е докажан).