Фан Клуб: Германија

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682

Jogi Löw, on ARD: "Boateng has picked up a knock, something muscular. ... That's why we responded at short notice."

Нека го одмараат и со јенките!:mad:Тука е Гроскројц,одличен беше минатата сезона како десен бек.Обавезно и Дурм,нека проба малце со бекови.Вака само со централни,многу споро некако оди.
Кедира го изгуби местото,така ми се чини.Крос дупе беше денес,освен таа корната што ја набаци.

Последно уредено:
I

IBIZA SOUND

Гостин
od deneska koga gi vidiv kako igraat germanos sakam da go osvojat svetskoto
najgolem vpecatok od site timovi mi oostavija tie

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Како што кажав во другата тема, добра беше и ме бендиса замислата да се игра екстра претпазливо, Африканциве се ко од кафез пуштени. Повеќе се одеше на тоа да не се повреди никој отколку гол да се даде. Се погоди Гоце ја буцна внатре со носот и Шкодран неможеше 5 минути да почека за да ја заеби работата. И од тогаш почна цела драма.

Од моја гледна точка добро е што се случи ова, ме испоти утакмицата, али добро е заради тоа што ќе ги замисли малце (барем си велам).

In a post match press conference, Germany coach Joachim Low confirmed that Mueller only received a cut, and will not be out for long.

“Muller has a cut above the eyebrow.”

“He was bleeding, but I don’t think he needed stitches,” Low said.
Африканецот со глава во ѕид да мавнеше, крв немаше да пушти. Племе диво.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Pored mene ovie promeni se potrebni. Durm za Höwedes, Grosskreutz za Boa, Schweini za Khedira, Klose za Özil .

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Pored mene ovie promeni se potrebni. Durm za Höwedes, Grosskreutz za Boa, Schweini za Khedira, Klose za Özil .

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Добар си е Боатенг али лево мора да иде еден од Гроскројц или Дурм место Ховедес, Кедира телето незнам уште како игра прва постава за германија и воопшто просек напред просек позади ништо посебно, Швајни се опорави па 100% ќе игра место него, и Озил исто надвор нема место за него во оваа формација за десно не го бива ја би Шурле десно а Клосе како измена вака од 50 па нагоре.

Али Лев си е Лев ништо чудно да си продолжи со неговите љубимци Кедира и Озил и да го стаи Подолски одозгора

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Јас си реков намерно го направи ова... Неубо ми падна ко го дадоја со кисела насмевка, сакајќи да го скрие чувството.

Ноер и сам гол да си даде, никогаш нема да речам лош збор за него.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Јас си реков намерно го направи ова... Неубо ми падна ко го дадоја со кисела насмевка, сакајќи да го скрие чувството.

Ноер и сам гол да си даде, никогаш нема да речам лош збор за него.
Sakase levo da mu ja dade topkata no toj ne go ni gledase(kako Ozil mi lici),pa se predomisli no vo toj moment mu se lizna topkata od v raka i se desi maliot kiks.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Sakase levo da mu ja dade topkata no toj ne go ni gledase(kako Ozil mi lici),pa se predomisli no vo toj moment mu se lizna topkata od v raka i se desi maliot kiks.
Ја нема таа слобода Ноер како во Баерн. Лев сигурно му има речено само на гол да стои, а подобар е кога ја има таа слобода да истрчува на топки и слично, и браво за Пеп што го остава да игра/брани во тој негов стил (дури и го поддржува во тоа). А и навикнат во Баерн одма да ја дава топката кога ќе ја фати, баш тоа сакаше да го направи и да ја даде, ама виде никој не е заинтересиран за толку брзо додавање и веќе му избега топката.

Друго, Кедира некогаш имаше светли денови ама сега е чист просек, може и помалку од тоа. Лев ко слеп да е, ко му се запнал на Кедира ко цел тим околу него да се врти. Озил и така-и така, некогаш може да изигра вонземјански (порано секоја утакмица така ја играше), али повеќето утакмици ко балетан си рипка наоколу.

А и Јоги уште не го одвикнал тоа со носот. Несвесно кога е нервозен тоа го прави. Некој грицка нокти, некој мрсули јаде. Али срамота е, стварно. Турка имиџ. Како не му платиле досега некој психијатар да го одвикне од тоа, веќе ако неможе сам да се одвикне.

ЧЕНТО

Претседник
Член од
27 јануари 2007
Мислења
8.239
Поени од реакции
4.839
Ја нема таа слобода Ноер како во Баерн. Лев сигурно му има речено само на гол да стои, а подобар е кога ја има таа слобода да истрчува на топки и слично, и браво за Пеп што го остава да игра/брани во тој негов стил (дури и го поддржува во тоа). А и навикнат во Баерн одма да ја дава топката кога ќе ја фати, баш тоа сакаше да го направи и да ја даде, ама виде никој не е заинтересиран за толку брзо додавање и веќе му избега топката.

Друго, Кедира некогаш имаше светли денови ама сега е чист просек, може и помалку од тоа. Лев ко слеп да е, ко му се запнал на Кедира ко цел тим околу него да се врти. Озил и така-и така, некогаш може да изигра вонземјански (порано секоја утакмица така ја играше), али повеќето утакмици ко балетан си рипка наоколу.

А и Јоги уште не го одвикнал тоа со носот. Несвесно кога е нервозен тоа го прави. Некој грицка нокти, некој мрсули јаде. Али срамота е, стварно. Турка имиџ. Како не му платиле досега некој психијатар да го одвикне од тоа, веќе ако неможе сам да се одвикне.

Кедира во светлите моменти е прејак играч...Факт е дека знае од нигде никаде целосно да се изгуби....Предноста му е што е многу подинамичен играч за разлика од Крос на таа позиција...Кедира трча ко коњ и во одбрана а знае и да отвори напад со некој пас...Такада за ДМ позицијата е многу подобар од Крос па и од Лам можам да кажам...

Проблемот му е што на сред утакмица знае да падне и да се изгуби...Иначе со Швајни ми се идеални на средина кога веќе го нема Гиндоган...Дури и Лам може десно да се врати али тоа нема да се деси очигледно....

Со мрсулите нема одвикнување мислам,несвесно го прави тоа,верувам и дека уопште не осеќа дека 100 камери го гледаат...

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Рагби тренираат бе... пред мечот со сокерашиве.

Види го Јоги... :LOL:

Kajgana Shop

На врв Bottom