СП 2014 - Група Е (Швајцарија, Еквадор, Франција, Хондурас)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Астронаутов и Шизофреникот како што тргнале лекот за ракот ќе го најдат :D[DOUBLEPOST=1403304115][/DOUBLEPOST]
Ма какви Албанци и Швајцарија....види ја Австралија.
Галековиќ, Фрањиќ, Шпирановиќ, Бозаниќ,, Јединак, Видошиќ, Брешиано (мајка му е Хрватица).....7 од 23.
+ Гаврановиќ и Дрмиќ за Швајцарија
+ Шуњиќ за БиХ и Емир Спахиќ (Дубровник) и Менсур Мујџа (Загреб) кои се родени,растени, ги почнале кариерите и мислам дека сеуште со фамилиите живеат во Хрватска.....

Тотална доминација,а мора Самир увезен да игра за Хрватска :tapp:
А Ловрен и Јелавиќ? :Р

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Астронаутов и Шизофреникот како што тргнале лекот за ракот ќе го најдат :D[DOUBLEPOST=1403304115][/DOUBLEPOST]
А Ловрен и Јелавиќ? :Р
И Чорлука :cool:
Тоа ти се херцегбосанците. Тие за никој друг не играат....скоро цела Хрватска репрезентација со неколку исклучоци е по потекло од БиХ :D
Мада освен Јелавиќ ниту еден од овие тројца (т.е од сите 23 што имааш нешто од таму) не ја памти Босна.Ловрен со фамилијата се избеглици населени во Карловац.....едвај 4 години имал кога се протерани и целосен продукт на хрватскиот фудбал е.
Чорлука е доселен на 1-2 години 80 и некоја и тој исто е станат играч во Хрватска.Само Јелавиќ е баш цел живот во Херцеговина (Габела - големо село покрај Чапљина).

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Зашто Џемаили го пишуваат како Dzemaili, а Џака како Xhaka ? :cautious:

Sorry за офф...
Бидејќи Џемаили е од Македонија па така му стои во извод на раѓање. Неам поима. :D

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.611
Поени од реакции
59.416
Zosto Dzaka Nakot si go ima patentirano imeto. Si ima avtorski prava za istoto a Xhaka nesaka da plati.
Озбилно бе :D

Бидејќи Џемаили е од Македонија па така му стои во извод на раѓање. Неам поима. :D
И јас мислам дека тоа е во прашање.
Џака е роден во Швајцарија па таму е пишан на латиница Xhaka. На Џемаили од кирилица ваљда му го преведуваат :D

Немам појма ни јас... нагаѓам... а баш сеа ми падна во очи ова :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Така е, транскрипцијата е поинаква :)

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.527
Поени од реакции
4.416

Sorry за офф...
Xhaka e Џака, а Dzemaili коа би живеел во Македонија би требало и он да се води као Xhemaili (Џемаили). "Dz" не се користи во Албанскиот јазик.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.783
Поени од реакции
44.021
Да беше во Србија ќе беше Ѓемаили. :D

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.510
Поени од реакции
14.959

Sorry за офф...
Озбилно бе :D

И јас мислам дека тоа е во прашање.
Џака е роден во Швајцарија па таму е пишан на латиница Xhaka. На Џемаили од кирилица ваљда му го преведуваат :D

Немам појма ни јас... нагаѓам... а баш сеа ми падна во очи ова :D
Така е, транскрипцијата е поинаква :)
Xhaka e Џака, а Dzemaili коа би живеел во Македонија би требало и он да се води као Xhemaili (Џемаили). "Dz" не се користи во Албанскиот јазик.

Еве мал придонес за науката. Решавање на еден лингвистички проблем. Сега и Астронаутот може да биде задовлен. :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Коста рика да не е ќе е прва во група со Италија , Уругвај и АНглија...да не ќе тепаат некој? или за тебе тоа не беше изненадување?
И да е така како што вика тој, од каде толку сигурност Аргентина дека ќе пројде? :icon_lol: Како што гледам на светсково секоја текма е муабет сам по себе, се може да се деси, да не гледаме финале Мексико - Коста Рика.

Kajgana Shop

На врв Bottom