Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не им се деси некоја гомнарија како во Канада, тешко дека ќе ги тепа некој Мерцедес на стазава.

Ако не им се деси некоја гомнарија како во Канада, тешко дека ќе ги тепа некој Мерцедес на стазава.
Според мене (трка):
1. Хамилтон
2. Розберг
3. Маса
4. Рикиардо
-5. Алонсо
-5. Перез/Хулкенберг
8. Фетел
9. Батон
10. Раиконен

Според мене ако е некој добар менаџер со пневматици, би можел и со 1 пит да ја заврши трката.

Според мене ако е некој добар менаџер со пневматици, би можел и со 1 пит да ја заврши трката.

ако е брза трката, со толку нагли кочења како пример во канада што беше нема шанса да издржи со еден сет, одма ќе се осети на време и на се. Тоа со еден сет на времето беше мишелин и бриџстоун кога беа.

Според мене (трка):
1. Хамилтон
2. Розберг
3. Маса
4. Рикиардо
-5. Алонсо
-5. Перез/Хулкенберг
8. Фетел
9. Батон
10. Раиконен
хмммммммм :cautious: толку високо? некако се повеќе се губи......... кога венњ е пред него, што да помислам? или болидот е ептен тапа, или на него не му лежи.

ако е брза трката, со толку нагли кочења како пример во канада што беше нема шанса да издржи со еден сет, одма ќе се осети на време и на се. Тоа со еден сет на времето беше мишелин и бриџстоун кога беа.
Да, ама Канада има 13-14 свиоци, а овде 8. Зависи кои компоненти Пирели ќе ги понуди. Во Канада беа суперсофт и софт (двете најнежни). Ако овде биде овозможен мефиумод, долго ќе трае.

Да, ама Канада има 13-14 свиоци, а овде 8. Зависи кои компоненти Пирели ќе ги понуди. Во Канада беа суперсофт и софт (двете најнежни). Ако овде биде овозможен мефиумод, долго ќе трае.

За Австрија од Пирели се номинирани Супер-меките и меки гуми... Имате се на видеото на Пирели... Ред Бул ринг има 9 свиоци, 7 десни/2 леви...

Уште еднаш видеата за Ред Бул Ринг со МК превод

Red Bull Ring.JPG

За Австрија од Пирели се номинирани Супер-меките и меки гуми... Имате се на видеото на Пирели... Ред Бул ринг има 9 свиоци, 7 десни/2 леви...

Уште еднаш видеата за Ред Бул Ринг со МК превод

Прегледај го приврзокот 95504
Е ако се Supersoft и Soft, тогаш со 1 стоп нема шанси.

Само да не грми за време на трката. :unsure:

Нека заврне да видиме кој е подобар на дожд, Луис или Нико :)

Нека заврне да видиме кој е подобар на дожд, Луис или Нико :)
Не мислев за таму. Мислев за во Македонија, не сакам да загрми, па да останам без кабловска. А за другото: Секако дека дождот е добредојден во Ф1. Засега само на тренинзите е најавен дожд. Ќе гледаме па ќе видиме. :)

Некој да постира термини и преноси за овај викенд?

Да, на Собранискиот. Но за во Недела не ми штима нешто. Во 14:00 имаат закажано Ф1, а во 15:00 имаат закажано ракомет.
Или ќе има комбиниран или нешто ќе испадне, па ќе оди преку снимка. Ако дознаам нешто подетално, ќе пишам.[DOUBLEPOST=1403224522][/DOUBLEPOST]-Петок 20.06
10:00 SK 1; Ф1 Австрија-Тренинг
1 (Пренос)
19:30 SK 1; Ф1 Австрија-Тренинг
2 (Снимка)
-Сабота 21.06
11:00 SK 1; Ф1 Австрија-Тренинг
3 (Пренос)
14:00 МРТ Собраниски, SK 1; Ф1
Австрија-Квалификации (Пренос)
-Недела 22.06
01:15 SK 1; Ф1 Австрија-
Квалификации (Снимка)
14:00 МРТ Собраниски, SK 1; Ф1
Австрија-Трка (Пренос)[DOUBLEPOST=1403257838][/DOUBLEPOST]Корекција (Официјално): Преносите од Квалификациите и Трката ќе бидат на МРТ 1 (14:00).

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom