Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Juno- :X3::love:

Што убаво филмче. Па и баш добар хумор имаше филмов, нешто што уопште не го очекував. Баш заслужен Оскар си има лапнато за оригинално сценарио во 2010 (?), ќе гледам да ги гледам и другите филмови од writer-от на Џуно пошто дефинитивно има добра смисла за хумор. Иако некои од дијалозите уопште не ми изгледаа genuine иако последната четвртина на филмов не е на ниво на претходниот дел од филмот, дефинитивно лајк има Џуно од мене. А и саундтракот :X3::love: Ќе го утепам од слушање деновиве, нешто што со ниеден филм ми се нема десено. Пошто јас не знам некоја драма комедија вака да ми се допаднала а и не знам многу драма комедии за мене ова е најдобар Драмеди на сите времиња :X3: Оценката на IMDb е заслужена. Ете зошто филмови не се гледаат според оценките и не мора да се оценуваат. 7ца му дадов на филмов на IMDb а ќе го памтам повеќе и од некои 8ци. Да не беа последните 15-20 минути ќе кажев дека ова е филм што ќе можам да го гледам over and over again..а вака... па и вака би можел да го гледам неколку пати. Баш симпатично филмче, дефинитивно повторно ми се повторува тоа дека добар филм со мое погрешно очекување=победа. То ест филм кој што очекувам да биде претенциозен со замарање за тоа како им е тешко на тин мајките и бла бла бла проблеми со опшетството енд ивн мор бла бла станува баш симпатичен. Исто и со Блек Сван очекував претенциозност па добив филм што ја доби втората моја 10ка :cuc: :cuc:

Ова можда требаше да иде во темине за рецензии али што ве вртам тука почнав да пишувам и терав до крај. :icon_mrgr:

Dirty Pretty Things или што се ќе направат луѓето за да имат подобро утре или поточно колку ниско може да падне еден човек... интересно филмче со робот од 12 years a slave и женската од кодот на Да Винчи :D

Lugje moze li da mi dadete link od filmot Pumping Iron so prevod (Makedonski,hrvatski,srpski ili bugarski) ...Link za online gledanje no bez java bidejki nemozam da instaliram java.Fala odnapred :D

Да пријавам дека Maleficent ви е добро филмче ако имате мерак на Дизни. Добри ефекти, лесна приказна и трае некој саат и пол. Приказната е малку изменета а постов станува предолг така да доста ви е, сигурен сум дека @dragonsky ќе ви каже повеќе.

Trance одличен, топ уникатна приказна, добри пресврти и мајндфак моменти.
Филм што дефинитивно има елементи каде што ги немам видено во ниту еден друг филм.
Цврста осумка.

Будапест Хотел ремек дело. Одамна немам гледано волку добро филмче.
Дајте препораки за некој лесен, итнересен филм да чилам.

Будапест Хотел ремек дело. Одамна немам гледано волку добро филмче.
Дајте препораки за некој лесен, итнересен филм да чилам.
Глеј фудбал бе..

Глеј било што од Вес Андерсон. Moonrise Kingdom еве на пример :)

Одри Тоту. Слатката Французинка? Волшебната судбина на Амелија Пулен?
Се извинувам, лошо се изразив, не ја знаете вака. „Женската од „Кодот на Да Винчи““. :facepalm:

Zpsl4mr.jpg

Најискрено без да го прочитам постот си реков "Еј Лабина Митевска...ај баш да видам што сакал Анон да пише за неа"

Amelie на бокс офисот има напревено 173милион долари низ цел свет.
The Da Vinci Code има направено 758милион доалри.

Аналогно на ова повеќе луѓе ја имаат видено и ја знаат од Кодот на Да Винчи него ли Амелија.

На пример ти можеби Сталоне најпрвин го знаеш од порничот ама тоа го виделе илјада луѓе така да.. :icon_mrgr::)

Zero Theorem е ок филмче,солиден sci-fi, ама ептен забегува при крајот..ми се чини дека Гилиам имал некоја идеја што сакал да ја претстави ама не знаел како да поврзе некои работи па испадна филмот таков каков што е. А штета, пошто почнува забавно ама последната третина/четвртина ми е мене малце забегана.

Филмов го гледав пред неколку месеци ама сега видов трејлер за САД излегол па да пишам :D

Па, од старите Star Trek класици немам гледано ништо, воопшто не сум навлезен во Star Trek универзумот.
Водејки се по новите два филма, не сум нешто импресиониран storywise, CGI тоа све ок, на врвно ниво изведено, но па тоа е само техника и со висок буџет не смее да разочара нели.
Не дека не уживав во филмовиве, но по овие два филма што ги изгледав не сум нешто посебно импресиониран, и нe ме освојуваат како некој Star Trek фан, ке ги изгледам старите класици во иднина и можеби ќе ми го сменат мислењето и за новите.

Последно уредено:
Го погледав Edge of Tomorrow малку, некаде од 20 до 30та минута, глуп филм, не го гледајте.
Десетина минути не се доволни за да се процени некој филм, сум се заебувал така порано, ама за овој мислам дека сум 99.9% во право дека е катастрофа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom