СП 2014 - Група Д (Уругвај, Коста Рика, Англија, Италија)

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување
Следам преносов на BBC во студио Рио, Ширер и Анри. И поставував Линекер некое прашање и иде, Рио со свое гледање па Ширер и на крај Анри, и овие двајца се вртат кон него и им се глрда во очите дека неможат да дочекаат што ќе каже тој.
Каков чоек каква легенда неверојатно :cuc::cuc:

:pos:

Да, тие што играат на светско не разбираат фудбал, али битно тие од кладилница или што играат рекреативно со пола сат врзување патики разбираат фудбал. Ок, фала што ме просветли. Глуп сум, прости ми:)

Не сум уште... Најискрено, не си разбрал.

Да знаеш да играш фудбал е да знаеш со топка. А да разбираш фудбал е да знаеш што се случува на терен и зошто тоа се случува... потоа оди и што треба да се направи за да се случува нешто друго. Да го знаевме сето ова ќе бевме тренри во најсилните лиги. :)

Каква врска има тоа што и најслабиот фудбалер на светско, знае да игра сто пати подобро од нас, со тоа што ќе напишеме дека некои играат лошо дефанзивно, дека против X екипа треба да се напаѓа преку крило, дека некој селектор Трајко го надитрил селекторот Петко, затоа што направил тоа и тоа?!

За да знаеш да играш фудбал пресудно е да имаш талент. За да разбираш треба да имаш малку повеќе мозок. Затоа најдобрите фудбалери не стануваат по правило и најдобри тренери, а некој анонимус ќе направи чудо.

Laura non c'e', Laura non e' piu cosa mia, ајмо Италија да даде прва гол да глеаме забава :)

Време е за најјаката химна во универзумот:

:vozbud:

па па специјално со анг. преводче најде,случајно или?:D

п.с. форца рагаа!![DOUBLEPOST=1402782611][/DOUBLEPOST]
Laura non c'e', Laura non e' piu cosa mia, ајмо Италија да даде прва гол да глеаме забава :)

демек да дадат први гол од пенал и да го јадат како Шпанија и Уругвај?:mad:

Шо сакам натпреварот да заврши 4:4 за инает на сите шо јадат лајна дека Италија била здодевна,ваква,таква,катанаџо,глупости на кубен...ако пратат доволно фудбал ќе разберат дека Италија веќе 3 години форсира напаѓачки фудбал со посед и со офанзивни бекој..[DOUBLEPOST=1402782817][/DOUBLEPOST]
Каде бе Италија без Лука Тони? :icon_mrgr:

Пред некој ден баш праевме муабет на оваа тема..кога можи Германија да го земи пензионерот Клосе, зошто Италија да не го земи Марко Ди Вајо кој е впрочем ѕвер и е многу подобар од повеќето напаѓачи кои ги има Италија..плус тука е Ди Натале каде е доктор за таа позиција

Победава на Костарика е вистински доказ зашто Светското Првенство има посебен шмек. (y) Очекуваш Уругвај да тепа а тие добиваат шлаканици и губат како магариња од апла послаба репрезентација од нив на хартија. Очекуваш Шпанија со победа да го почне походот кон одбраната на титулата а тие јадат петарда. Тоа е тоа луѓе, Светско Првенство, луди резултати, емоции, вистинско уживање. :cool:

Кемпбел играч на мечот, машина е малиот!!! Како си ги работеше одбранбените играчи на Уругвај, мх мх мх. :D Касерес на се ми личи само не на фудбалер, впрочем што друго да очекувам од фудбалер на Јувентус.
coffee.gif
Ебате фудбалерот со смкнати гаќици и што му се гледаат боксерките додека трча. :tapp:
А оној Макси Переира би го казнил 10 утакмици уште од сеа, дебил дебилосан ќе му скршеше нога на детево. Се на се заслужена победа на Костарика, Уругвај тотално надигран и немоќен. А сега да го погледнеме големото дерби од оваа група и да видиме која репрезентација до каде е. Лично мислам дека Англија ќе победи. :)

Сосема заслужена победа на Коста Рика против екипата на Уругвај... играа одлично и ја дочекаа својата шанса,Уругвај по постигнатиот гол како малце да се повлече и чекаше евентуално некоја контра,и на крај сето ова скапо ги чинеше.. и претходно имав пишано дека во оваа група го сметам Уругвај за фаворит,а останиот патник да се бара помеѓу Англија и Италија,каде поголеми шанси им давав на италијанците... но со овој меч сега уште повеќе се компликуваа работите во оваа група и на уругвајците ќе им требаат победи против Англија и Италија за сигурен пролаз понатаму,можеби некој ќе рече дека после овој меч нема шанси за такво нешто,ама сигурен сум дека со добра игра,а не како оваа денес имаат големи шанси за тоа.. ќе видиме како ќе биде до самиот крај, али и понатаму Уругвај се мој фаворити од оваа група.

Шо сакам натпреварот да заврши 4:4 за инает на сите шо јадат лајна дека Италија била здодевна,ваква,таква,катанаџо,глупости на кубен...ако пратат доволно фудбал ќе разберат дека Италија веќе 3 години форсира напаѓачки фудбал со посед и со офанзивни бекој.
Точно брат, во право си, Џонатан, Нагатомо, Абате, Падоин и остали, едноставно предобри бекови кои гарантираат по минимум три гола на утакмица.

Де Роси кое дрогирашиште е

Fratelli d'Italia,
l'Italia s'è desta,
dell'elmo di Scipio
s'è cinta la testa.
Dov'è la Vittoria?
Le porga la chioma,
ché schiava di Roma
Iddio la creò.
:love:

Најјака химна ми имаат Италијаниве,уште од времето Михаел Шумахер кога возеше за Ферари и после секоја победа ја пуштаа и овој на крајот со прстите ко да диригираше :love: Еее времиња

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom