Врска во тајност

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Дали сте имале таква?
Што ако се најдете во таква ситуација да сте приморани да ја чувате во тајност врската со личност која ја сакате и ве сака?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Аман, нон стоп ли за мене и моите љубовни авантури ли ќе пишуваш?

Ми се случило, убава врска, убаво се, аа апсолутно несоодветна на моментот и времето кога се случуваше. Ништо страшно, ако нешто се науми и се сака до крај да се дотера, до целта, барем додека е цел, се се може. Решенија милион, проблеми билион, ама љубовта надминува се.

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
61
Да сум била во таква врска, и ми била една од најубавите.
Малку беше тешка целата таа глума пред другите и криењето, али кога се сака, се се може.

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Самиот факт дека врската е во тајност,ми го крева адреналинот!многу е интересно!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Таквите врски се доста возбудливи и мислам дека ретко кој ги немал. Сум имала таква врска и сум за да се чува истата додека се може, ако се има љубов од двете страни.
Лошо би било ако таа врска прерасне во онаа вистинската, (не е невозможно тоа) а сепак да мора да остане тајна ... :icon_conf :( Би кажала како и секогаш дека љубовта би требала да победи, но не е све така розево во реалниот живот, па затоа ќе кажам дека не посакувам никому да се заљуби во невозможниот човек.:ne: :icon_roll

Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Сум била во тајна врска многу време има поминато од тогаш,сепак имам многу убави спомени од неа.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Може да ми наброиш, Форчун, три разлога зошто мора врската да биде тајна. Мислам дека не го сфаќам прашањето. Овај ноч није био мој дан.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Па шо знам. Еве како примери ќе наведам, што нормално дека не мора да значи дека ќе е поради тоа. Баш три? Ај ќе се обидам.
Пример преголема разлика во години, различна вера, едниот е веќе во врска/брак.
Ова само онака шо ми текна во моментов.

Или се плашат од осуда на семејството или околината, без разлика од која причина врската барем привремено мора да се чува во тајност.

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
ОК, јасно е сега. Не чини. Оптеретува. Сите убави моменти кои се резултат на забрането-овошје-ефектот ќе посиват порано или подоцна под влијание на притисоците. Жал ми е ако ја сјебав романтиката.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Aceva напиша:
ОК, јасно е сега. Не чини. Оптеретува. Сите убави моменти кои се резултат на забрането-овошје-ефектот ќе посиват порано или подоцна под влијание на притисоците. Жал ми е ако ја сјебав романтиката.
Воопшто не ја сјеба ... факт е тоа. Ако е стварно некоја неприфатлива голема причина (неприфатлива од околината) освен голема решителност на двајцата да се соочат со све, ништо друго не спасува.:icon_roll

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
spored mene ne e bas bas ubavo takva vrska .. sum imal ednas ali traese 1 nedela ... neznam dali nie dvajca neznaevme dovolno da se sokrieme .. ili neznam sto bese rabotata ali ne fati tatko i deka sme idele i BLAST... nema veke .. poso ona imase zabrana da ima decko :) ali interesni se od nekoj agol

pa ja bev 7-mo togas bre ... i ona 7-mo ... i si se sakavme ... ali tatko i i rekol deka nesmee da ima de4ko dodeka ne pojde vo sredno .. ali ljubov so da prais :))))

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
случајно еднаш се најдов во таква врска......како да каѕам...
незнаев дека од една страна е тајна дека ја негираше врската што ја имавме спрема други луѓе.........
не се осеќав убаво.........дека врска немав зашто ТОА го прави!!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Јас не сум за таква врска, разликата во години не причина да биде врската во тајност (љубовта нема граници - нели така викаа), за различни вери бажи истото од горе (неам предрасуди). Ако едниот е во брак, а луѓето стварно се сакаат би требало да превземат нешто во врска со тоа. не би тебало да биде врската во тајност не е тоа врска. Јас сигурно не би се нафатил на такво нешто

Eko1

Форум Џедај
Член од
20 мај 2005
Мислења
1.579
Поени од реакции
29
Уствари буквално баш и таква врска не постои.... сепак на крај за таа врска ке се разбере како секогаш.... па ке следуваат коментари од типот: "Знаев јас ама не сакав да кажам" "Се сомневав и ете вистина така било" "Значи зато тој/таа така реагираше нон стоп" и тнт.... ке се праат чаршишски муабети.... ке излезат 5 верзии како уствари све се десило и уште 5 други околу тоа што ке праат во иднина... сума-сумару ке се изразам во стилот на Бора Чорба: "Живот је такав, чупав и длакав, кад га обријеш, никакав!" :wink:

Allita

Слика има тон нема
Член од
7 декември 2005
Мислења
2.184
Поени од реакции
12
Ne sum imala takva vrska...da moram da se krijam, da lazam deka ne sum vo vrska so toj covek, a sum itd...odsekogash kaj mene bilo pravilo crno na belo...mislam taka e najdobro ne sum bila primorana da krijam deka sum so nekogo vo momentot...znam deka nekoi toa go pravat od odredeni pricni...no sepak e teshko da se odrzi edna takva vrska, sekogash izleguva na videlina...kolku i da kriesh nekoi raboti se doznavaat koga togash.

Kajgana Shop

На врв Bottom