Хомосексуалност (општо)

• Креатор на темата Креатор на темата NightWish...
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.128
Од каде го извади тоа дека имам нешто против геј популацијата ( по наши кажано педерите и лезбејките). Ако не ги сакам не значи дека по автоматизам ги мразам или како што е популарно тука дека или ги сакаш или си хомофоб. Веќе ако сме кај хомофобија повеќе би рекол дека ги сожалувам затоа што не се родиле нормални како и сите други, далеку од тоа дека ги мразам, но на крај на памет би ми паднало и мене и на секој човек со здрав ум и разум нивниот проблем што се родиле такви да го рамнам на ниво на нешто нормално, нивната сексуална ориентација на рамниште на нормална итн.
Инаку во врска со прашањето ништо што би направил. Што можам да направам и што можиш ти да направиш. Ке ги убедуваш другите и него дека е нормално како и сите други а знаеш дека не е? Ајде јас тебе да те прашам нешто кога сме веќе кај прашањата. Ако за тебе педерлукот е нормален дали ти посакуваш твоето дете да е педер. Ете некои посакуваат машко, некои женско. Дали ти сакаш твоето дете да биди педер пошто ете да речеме дека ако сум јас против тогаш како контраст на тоа ти немаш ништо против и сметаш дека е најнормална работа. Ете и мене чисто ме интересира. Исто како што ме интерсира по кој критериум за исти навреди некој тука добива бан а некој никому ништо. На некој му бришат постови на некој не и само затоа што е педер ( или лезбејка) или ги поддржува. Дали тоа е официјален став на форумот во врска со педерите, дали администрацијата и официјално ја прифаќа тезата дека нивната сексуална ориентација е нормална или е само изолиран случај на злоупотреба на службена должност од страна на одредени лица.
Еве на пример многу истражувања покажуваат дека хомосексуалците не покажуваат знаци дека се ненормални или пак имаат некакво пореметување за разлика од нас кои си сакаме женски пол... така да тоа не е точно дека оние се ненормални а ние сме сосема нормални. Јас знам што можам да направам но според твојот одоговор ти што го даваш значи дека ако ти имаш во животот без разлика било машко или женско и ти каже дека е хомо тогаш значи ти ќе го оставиш и ќе кренеш раце од него бидејќи според тебе тоа не се родило нормално како повеќето туку е ненормално...[DOUBLEPOST=1402586450][/DOUBLEPOST]
Сигурно ги подржуваат, ама уште не се знае за што :D
Ти што мислиш за што ги подржуваат?

Факт е дека @Let 3 е модератор и не може да добие негативни поени од друг модератор (евентуално можеби од супермодераторите и администраторите). Но има интерна комуникација во којашто сите негативности на сметка на колегите модератори се кажуваат отворено и се интервенира да не забегуваат. Тоа важи за сите модератори.

А ако сметаш дека модераторот не се однесува соодветно, секогаш има можност да го пријавиш мислењето, па да се реагира.

Ова го кажувам за сите да имаат предвид, дека се внимава на начинот на којшто се водат дискусиите. И ќе се реагира ако има потреба.

Благодарам и продолжете со дискусијата.
Факт е дека тој е модератор но исто е факт дека одлуките кои ги носите се апла пристрасни и далеку од професионални. Мене ме банира дека наводно сум навредил некого по според некој твои стандарци и прописи. Од друга страна тој некој мене во неговите( нејзините постови ) воопшто не ме штедеше на зборови па никому ништо.И не само тој ама тоа никако да го забележите. Испаѓа дека тука конкретно за овој подфорум на педерите им е дозволено букваклно се и пак нема да им фали влакно од главата. Дури не се ни потруди да избришеш некој нејзин пост колку да личи дека си коректен па ајде да се тешиме дека модераторот е колку толку независен без разлика на неговите чувства и убедувања. И после очекувате квалитетна и издржана дискусија. Не оди тоа така.
А за пријавувањето тоа го прават малите деца и недоизградени личности кои не се навикнати некој да им врати во иста мера. Останатите работата сами ќе си ја истераат до крај без разлика каков би бил исходот и крајот на дискусијата, посебно ако модераторот не притрча на помош, така да нити досега а ни во иднина не планирам да пријавам ничие мислење или однесување било модераторско или на обичен член. Доволно сум способен сам да се справам со навредите на моја сметка и да си ги одбранам моите ставови и гледишта без помош од некој модератор или администратор, посебно ако тој некој си ја брка работата како што треба и нема двојни стандарди. И искрено незнам која дискусија би ја продолжиле и како кога некој цело време свири пенали за спротивниот тим. На што би личела таа дискусија.[DOUBLEPOST=1402606257][/DOUBLEPOST]
Еве на пример многу истражувања покажуваат дека хомосексуалците не покажуваат знаци дека се ненормални или пак имаат некакво пореметување за разлика од нас кои си сакаме женски пол... така да тоа не е точно дека оние се ненормални а ние сме сосема нормални. Јас знам што можам да направам но според твојот одоговор ти што го даваш значи дека ако ти имаш во животот без разлика било машко или женско и ти каже дека е хомо тогаш значи ти ќе го оставиш и ќе кренеш раце од него бидејќи според тебе тоа не се родило нормално како повеќето туку е ненормално...
Сега многу е битно под ненормално што подразбираш. Тука се мисли на сексуална ориентација а не на психофизичка заостанатост. Никаде никој нема речено дека тие се ментално заостанати но итоа како покажуваат знаци на пореметување кога се работи за сексуалното однесување и ориентација. Така да ако ја изземеме таа мала и небитна ситница во врска со нивната сексуална ориентација тогаш да нив ништо не им фали. Арно ама тука баш за тоа станува збор а не за решавање равенки со 3 непознати па така таа мала и небитна ситница е поприлично важна и битна. Ако мислеше на многуте истражувања кои ги спомена погоре каде тие не покажуваат никакви знаци на пореметување и ненормалност изгледа нити ти нити тие не се замараа со најбитната нивна особина што ги дели од останатиот нормален свет а тоа е нивната сексуална ориентација. Сега ако таа е небитна тогаш е друг муабетот.
И како заклучи дека би кренал раце од него. Исто како да ми речиш дека ако скраја да е некој родител има ментално заостанато дете ке крени раце од него пошто нели е такво какво што е. Но што ти или јас или било кој друг да направи нема да го смени фактот дека тоа дете не е како и сите други без разлика што родителот ке направи. Така да прави разлика помеѓу тие две работи. И сеуште го чекам одговор на моето прашање пошто ете јас те удоволив онака чисто информативно за твоето. Дали ти поскауваш твоето дете да биди хомосексуалец пошто тоа според тебе е најнормална работа. Значи не те прашувам дали ке го прифатиш како такво туку дали посакуваш да се роди како такво. Колку да нема забуни пошто едно е дали ке го прифатиш но сосем друго е да посакуваш да се роди такво.

Последно уредено:
Во се сме исти освен во привлекувањето, тие имаат права, како и секој друг човек, ние се раѓаме со нив, колку повеќе геј машки, толку повеќе слободни женски за нас- но мислам дека со тоа што во општеството постојат се повеќе и повеќе, и се охрабрувани да постојат (имаат исти права, сега и бракот го легализираа во многу земји и посвојувањето)- ова сето води до смрт на општеството- со време. ако не се однесуваме како што сме направени да се однесуваме, ние ќе се уништиме себеси... Едно истражување покажало- децата што се посвоени од геј парови имаат за 4 пати поголема шанса да станат геј одколку децата посвоени од стрејт парови. И да, мислам дека се ненормални, затоа што нормално е да се биде стрејт- така сме направени, природата не направила како такви... Нема други животни што го прават тоа освен нас. Има само видови од класата на Labeo bicolor што го мешаат полот поради недостатокот на полови карактеристики освен феромони. Оддалеку неможат да се познаат...:) Како и да е- не го поддржувам тоа затоа што доведува до смрт на општеството- иако им ги поддржувам основните права.

И да, мислам дека се ненормални, затоа што нормално е да се биде стрејт- така сме направени, природата не направила како такви... Нема други животни што го прават тоа освен нас. Има само видови од класата на Labeo bicolor што го мешаат полот поради недостатокот на полови карактеристики освен феромони. Оддалеку неможат да се познаат...:) Како и да е- не го поддржувам тоа затоа што доведува до смрт на општеството- иако им ги поддржувам основните права.

Сите сме дело на природата. Поплаките кај неа, ако ги има.

За животните:

10421548_692696280765834_3668639707540804397_n.png

Толку видови животни го имаат истиот проблем?

Сите сме дело на природата. Поплаките кај неа, ако ги има.

За животните:

10421548_692696280765834_3668639707540804397_n.png

Толку видови животни го имаат истиот проблем?
А имаш екое брошурче за канибализам, силувања и убиства меѓу животинскиот свет??
Нема животно кое е родено како хомосексуално, се качуваат еден на друг во недостаток на женки и најчесто послабиот е тој шо го прима, то ест е еден вид на силување од страна на посилното животно.. Овој пример само ти гио деградира колегите по сексуалното занимање. Ти ваљда не си педер оти не мојш да си фатиш женска и не клецаш послаби од себе?

А вие шо сметате оти педерите не би биле добри родители, сериозно сметате оти со толкава омраза и предрасуди, ќе бидете добри родители?

А имаш екое брошурче за канибализам, силувања и убиства меѓу животинскиот свет??
Нема животно кое е родено како хомосексуално, се качуваат еден на друг во недостаток на женки и најчесто послабиот е тој шо го прима, то ест е еден вид на силување од страна на посилното животно.. Овој пример само ти гио деградира колегите по сексуалното занимање. Ти ваљда не си педер оти не мојш да си фатиш женска и не клецаш послаби од себе?

Точно, канибализам. Кога си гладен, anything goes. Ваљда. Кај сексот? Еден тупи со доминација, друг вика не ги препознавале женките така лесно, и двете базирани на тон глупости. Прво, феромони - слепата теорија паѓа во вода. Второ - сурогати родители, доминација теоријата паѓа во вода. Третата теорија твоја, малкубројност на женки, важи за неколку видови само. Кај се останатите 1500 видови во теоријата?

И зошто деградација? За тебе е долно да се споредиш со животните? Па факт е дека сме животни. Со малку пософистицирани мозоци, и пософистицирани комуни, ама отприлика тоа е тоа. Не сме нешто поразлични од нив. А ако сакаш да бидеш поинаков од животните, да оспоруваш некој да биде ко тебе затоа што ти се: a) гади; б) не ги разбираш; в) се сметаш за супериорен; = треба да бидат паметни фактори против. Лично не видов еден паметен фактор, аргумент против, кој не бил побиен одамна или неодамна.

Точно, канибализам. Кога си гладен, anything goes. Ваљда. Кај сексот? Еден тупи со доминација, друг вика не ги препознавале женките така лесно, и двете базирани на тон глупости. Прво, феромони - слепата теорија паѓа во вода. Второ - сурогати родители, доминација теоријата паѓа во вода. Третата теорија твоја, малкубројност на женки, важи за неколку видови само. Кај се останатите 1500 видови во теоријата?

И зошто деградација? За тебе е долно да се споредиш со животните? Па факт е дека сме животни. Со малку пософистицирани мозоци, и пософистицирани комуни, ама отприлика тоа е тоа. Не сме нешто поразлични од нив. А ако сакаш да бидеш поинаков од животните, да оспоруваш некој да биде ко тебе затоа што ти се: a) гади; б) не ги разбираш; в) се сметаш за супериорен; = треба да бидат паметни фактори против. Лично не видов еден паметен фактор, аргумент против, кој не бил побиен одамна или неодамна.
Многу текст кој не кажува многу, значи животинско царство и вечни хомосексуалци, пример бик кој не клецка женки туку му се мести да го клецкаат - , пес кој не душка женски туку му се нуди постојанои цел живот на мажјаци, камила која сака друга камила, цел живот врска на срна со срна, лавица со лавица, носорг со носорог....
Ти го мешаш сексуалниот инстикт каде мажјак кога ѓе му дојде до парење - се качува на женка или послаб мажјак ако нема женка во близина или се зафатени од алфа мажјаците, а тоа е природно колку и хомосексуалноста во затвор кога после 10 години маструбирање ќе фатиш за бапка некој послаб затвоеник и ќе му го опнеш под туш не оти го сакаш и си се заљубил во неговите очи и насмеввка туку од шо немаш ништо подобро при рака. Песот кој со гордост го сликаш дека се качил на друг пес - утре ќе ти го скрши срцето кога ќе го видиш како клецка кучка.

Многу текст кој не кажува многу, значи животинско царство и вечни хомосексуалци, пример бик кој не клецка женки туку му се мести да го клецкаат - , пес кој не душка женски туку му се нуди постојанои цел живот на мажјаци, камила која сака друга камила, цел живот врска на срна со срна, лавица со лавица, носорг со носорог....
Ти го мешаш сексуалниот инстикт каде мажјак кога ѓе му дојде до парење - се качува на женка или послаб мажјак ако нема женка во близина или се зафатени од алфа мажјаците, а тоа е природно колку и хомосексуалноста во затвор кога после 10 години маструбирање ќе фатиш за бапка некој послаб затвоеник и ќе му го опнеш под туш не оти го сакаш и си се заљубил во неговите очи и насмеввка туку од шо немаш ништо подобро при рака. Песот кој со гордост го сликаш дека се качил на друг пес - утре ќе ти го скрши срцето кога ќе го видиш како клецка кучка.

А ти мешаш доминација фетиш со сексуална ориентација. Ајде јас што многу пишувам - малку кажувам, ти па распишаниот гледам дефинициите и аргументите ти се средени. Теоријата на доминација како објаснение за хомосексуалноста на животните ја побија минатата декада уште. Да не заглави таму со времепловот? Ќути што не отиде до кај 50те во потрага по аргументи.

А ти мешаш доминација фетиш со сексуална ориентација. Ајде јас што многу пишувам - малку кажувам, ти па распишаниот гледам дефинициите и аргументите ти се средени. Теоријата на доминација како објаснение за хомосексуалноста на животните ја побија минатата декада уште. Да не заглави таму со времепловот? Ќути што не отиде до кај 50те во потрага по аргументи.
Значи пример на крава која е во лезбејска врска со крава, камила со камила, кокошка со кокошка, или да лавови педери, два носорози хомосексуалци... али на подолг рок, значи живот заеднички не “ејј виде како песо му се качи на друг пес!! педерсвото е нормално, давајте закони!“

Значи пример на крава која е во лезбејска врска со крава, камила со камила, кокошка со кокошка, или да лавови педери, два носорози хомосексуалци... али на подолг рок, значи живот заеднички не “ејј виде како песо му се качи на друг пес!! педерсвото е нормално, давајте закони!“
А од кога тоа повеќето видови имаат живот заеднички? Повеќето се најчесто само секс ориентирани, и тоа у периоди од годината или на неколку години.

И друго нешто, видови кои немаат концепт за алфа, и кои имаат еден куп женки на располагање, завршуваат да бидат хомосексуалци.

А од кога тоа повеќето видови имаат живот заеднички? Повеќето се најчесто само секс ориентирани, и тоа у периоди од годината или на неколку години.

И друго нешто, видови кои немаат концепт за алфа, и кои имаат еден куп женки на располагање, завршуваат да бидат хомосексуалци.
Toa e поентата, не можеш кај желки, тапири, чудновти кљунаши, зебри... да бараш оправдување за хомосексуалноста кај луѓето

Toa e поентата, не можеш кај желки, тапири, чудновти кљунаши, зебри... да бараш оправдување за хомосексуалноста кај луѓето
А као луѓето се нешто посебно у споредба со животните? :D

Кај кого да бараме "оправдување"? Вонземјаните? :D

Кај кого да бараме "оправдување"? Вонземјаните? :D
грешка на природата, иако поседува комплексен и повеќеслоен систем на контрола, еден мал процент на грешки поминуваат неприметени при настанок и развој на организмот[DOUBLEPOST=1402730477][/DOUBLEPOST]
А као луѓето се нешто посебно у споредба со животните? :D
не знам до кај си со образованието, но да луѓето се посебни во споредба со животни, и физички припаѓаат на посебен вид и духовно, интелектуално сме различни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom