MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
...and what about the divine plan?!? Нели господ има божествен план кој е неменлив?
Ајде DBack, елаборисај, што е тоа „неменлив„ Божји план и зашто е неменлив?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...and what about the divine plan?!? Нели господ има божествен план кој е неменлив?
Како мислиш сите знаеме? Тоа е само претпоставка, а не сигурен факт за крајот на универзумот.
Не знаеме. Јас не сум убеден во тоа.Имам едно интересно размислување, како може да постои слободна воља кога сите знаеме дека универзумот ке има таканаречена Ладна Смрт.
Ако е во контекст на горното, ни тоа не знаеме.Во секој случај кога знаеш дека ќе има крај, каков и да е, слободната воља е само финеса за залажување.
Слободна воља е можност да одбереш од понудените опции онаа која ти ја сакаш, немора да бидеш вечен за тоа. Плус како што кажа и Атеист, дека универзумот има крај е само претпоставка, а не факт.Можда згрешив во поставувањето на реченицата, сакав да кажам дека мене тој крај ми е најлогичен.
Во секој случај кога знаеш дека ќе има крај, каков и да е, слободната воља е само финеса за залажување.
Шо има ја да елаборирам. Твојбог е. Безгрешен. Напраил план, згрешил, па го сменил. Напраил друг - пак не му искочил. Еве, сеа вика и трет план ќе праи у ноември.Ајде DBack, елаборисај, што е тоа „неменлив„ Божји план и зашто е неменлив?
Слободна воља е можност да одбереш од понудените опции онаа која ти ја сакаш, немора да бидеш вечен за тоа. Плус како што кажа и Атеист, дека универзумот има крај е само претпоставка, а не факт.
Шо има ја да елаборирам. .
Во ред...Ете, то се велит „елаборација„, а не ка некои таму!.
Затоа секогаш паѓаш на овој испит. .
Затоа реков слобода да одбереш од понудените можности! Плус, многу работи кој во минатото се сметале за невозможни, сега се секојдневие, од кајзнаеш дека во иднина и бесмртноста нема да биде прашање на избор? Границите на тоа што е можно а што не, постојано се менуваат, не се фиксни! И науталиус од Жил Верн била научна фантастика, ама сега не е.Одбери дека нема да умреш.Your free will fails at this point.
Плус, многу работи кој во минатото се сметале за невозможни, сега се секојдневие, од кајзнаеш дека во иднина и бесмртноста нема да биде прашање на избор?
Запознај се троа со структурата до човековото битие и ќе Ти стане јасно дека бесмртноста е саде мисловна гимнастика и пуста желба, без и надвор од Христа Воскреснатиот!
Запознај се малку со состојбите во науката и технологијата денес и ќе ти стане јасно дека бесмртноста воопшто не е пуста желба, туку е на дофат.
Исус е лажна приказна
Воскреснувањата се приказни за мали деца.
Не постојат зомби кои шетаат сред бел ден по плоштади,
од вода не се прави вино и на небото нема рај, како што под земјата нема пекол.
Организираната религијата е најголемиот непријател на духовноста!
точно. Кој верува и во летечки носорози ќе верува...само за оној кој не верува...
Религијата е лоповска и манипулаторска и лажна категоријаОчигледно е дека не разликуваш „душевност„ од „духовност„. Религијата Е духовна категорија!