Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
O

Omer el Faruk

Гостин
Кога сопствената суета ти е критериум за рационалност, нормално дека нема да видиш контрадикторност. Затоа ќе оставиме останатите да пресудат.
Суетата е луксуз за кој треба интелект кој ќе ја издржи, во спротивно ќе ти се врати како бумеранг и ќе та направи смешен!
О робе на Шејтанот! Се читаш ли што пишуваш? :buum:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
О робе на Шејтанот! Се читаш ли што пишуваш? :buum:
Се читам, само што мене суетата не ми е критериум за вистина, тебе ти е! За мене е луксуз, кој ретко си го дозволувам. Кога јас ќе наидам на аргумент кој ме побива, не идам со глава во зид воден од суетата, а вие токму тоа го правите.
П.С. Јас не сум ничив роб! Јас сум господар на сопствената судбина! Вие сте тие што се сметате за робови!

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
................ Јас сум господар на сопствената судбина!...
Ти дете си спремен за психијатрија. каков господар на сопствената судбина. Ајде пророкувај што ќе биде со твојата судбина за 144 дена? Пророкувај штом си господар.
Ако тоа не го направиш, тогаш ти си ЛАЖГО.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти дете си спремен за психијатрија. каков господар на сопствената судбина. Ајде пророкувај што ќе биде со твојата судбина за 144 дена? Пророкувај штом си господар.

А каде прочита ти дека јас сум пророк?! Да бидеш господар на сопствената судбина, незначи да имаш надприродни способности!:tapp: Јас не се покорувам никому и неполагам сметки никому! Така ќе биде и за 144 дена и за 144 месеци и додека сум жив!
Некој е за таму кај што посочи...ама се се плашам дека си ти!

S

Shellshock nam67

Гостин

ima ili nema sudbina sto mislis ti

S

Shellshock nam67

Гостин
Не ми е јасно што подразбираш под судбина?[/QUOTE
значи дали некој ти ги одредува чекорите во животот или за тоа ние самите одлучуваме тоа ме интересира пошто децидно е наведено во библијата значи судбина нема.
постои слободна човекова воља

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Имам едно интересно размислување, како може да постои слободна воља кога сите знаеме дека универзумот ке има таканаречена Ладна Смрт.
Тоа што ти си мислиш дека слободна воља е што ке имаш за ручек или што ке облечеш, нема никаква врска со крајниот исход.
Ова е само мое размислување, има многу уште да размислувам на оваа тема.

S

Shellshock nam67

Гостин
Имам едно интересно размислување, како може да постои слободна воља кога сите знаеме дека универзумот ке има таканаречена Ладна Смрт.
Тоа што ти си мислиш дека слободна воља е што ке имаш за ручек или што ке облечеш, нема никаква врска со крајниот исход.
nestata imaat pocetoki i kraj nisto ne e beskonecno i trajno vo univerzumot
eve neka dade svoj odgovor i joan da vidime koj e negoviot odgovor .
inaku sum vernik ne sum ateista

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
1. Слободната волја е духовна категорија.
2. Студената смрт е материјална категорија и само прептоставен крај на Вселената, кога таа, наводно, ќе достиген немерлив “дијаметар“, со огромна зафатнина, во која температурата ќе биде униформна во било кој дел од таквата Вселена.

Разбира се, тоа е на ниво од мозочна гимнастика...

baksterski

Националист тип 500
Член од
22 февруари 2010
Мислења
431
Поени од реакции
277
Za ateistite religijata e glupost, za vernicite religijata e se, a za vladetelite religijata e polezno nesto.

Jas mislam deka se ona sto covekot ne moze da go objasni, toa e Bog.
Sekoj ima pravo na izbor i jas sum go napravil svojot izbor, a toj e da veruvam vo Boga.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Бог не е објаснување, бог е изговор за незнаење.

Да се задоволувавме со твојот став ‘Се што не ни е познато е бог‘, сега немаше да имаме 90% од откритијата и напредоците.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Како мислиш сите знаеме? Тоа е само претпоставка, а не сигурен факт за крајот на универзумот.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не ми е јасно што подразбираш под судбина?[/QUOTE
значи дали некој ти ги одредува чекорите во животот или за тоа ние самите одлучуваме тоа ме интересира пошто децидно е наведено во библијата значи судбина нема.
постои слободна човекова воља
...and what about the divine plan?!? Нели господ има божествен план кој е неменлив?

--- надополнето ---

Za ateistite religijata e glupost, za vernicite religijata e se, a za vladetelite religijata e polezno nesto.

Sekoj ima pravo na izbor i jas sum go napravil svojot izbor, a toj e da veruvam vo Boga.
Мислиш дека Бог е се' она што е необјаснето и веруваш во тоа. Веруваш во необјаснетото... Хммм... Како можеш да веруваш во нешто што е необјаснето?

Дали тоа што е необјаснето има некакви очекувања од тебе? Дали те условуванекако да се однесуваш, мислиш или правиш нешто?

Kajgana Shop

На врв Bottom