Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Можно е да вментат некој for and against есеј, а темава горе е добра за таков есеј.

znaci decki imam drugarka od korcagin samo im kazale deka ke treba INFORMAL LETTER da pishuvaat
i deka temata ke im bide FOR AND AGAINST

Дечки не е страшно англиски, доколку знаете да читате и разбирате, 50 бода имате загарантирани. Есејот е само + оценка. Мене највеќе ми одговара for and against (pros and cons) а најглупо ми е CV. Со среќа утре. :)

Дечки не е страшно англиски, доколку знаете да читате и разбирате, 50 бода имате загарантирани. Есејот е само + оценка. Мене највеќе ми одговара for and against (pros and cons) а најглупо ми е CV. Со среќа утре. :)

Конечно после толку слушање Амерички коментатори, читање на безброј статии на Сем Смит, ќа имаш вистинска корист од тоа :)

Конечно после толку слушање Амерички коментатори, читање на безброј статии на Сем Смит, ќа имаш вистинска корист од тоа :)
ауу брат трај, замисли ми дадат да напишам Preview за Game 4 Finals. :pos:

ауу брат трај, замисли ми дадат да напишам Preview за Game 4 Finals. :pos:

Максимум поени без збор....освен ако немаш лош ракопис, па да ти ја прешкртаат цела анализа :D

За германски имате ли нешто информации шо ќе се падне ? Страв ми е , да не се тешки вежбите пошо не разбирам многу зборови,а па за есејот да не праиме муабет :cautious:

Едно другарче штотуку ми прати дел од прашањата, ги сликал со мобилен. Ајде да видиме кој што одговорил
answer the following questions by circling the most appropriate letter, A,B,C or D
Who..
Which photographer...
1.is critical of recent developments in photography courses ? А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
2.admits to relying on instinctive decisions during shoots?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
3.is keen to introduce new ideas in one branch of photography ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
4.critiсizes the attitude of certain other photographers ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
5.feels that aspects of a photographer's skill can't be taught ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
6.tends to work to a set routine ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldag
7.welcomes suggestions for shots from the subjects themselves ?А.Mary Б.Tina Ц.Mario or Д.Saldago

Едно другарче штотуку ми прати дел од прашањата, ги сликал со мобилен. Ајде да видиме кој што одговорил
answer the following questions by circling the most appropriate letter, A,B,C or D
Who..
Which photographer...
1.B
2.B
3.C
4.D
5.A
6.D
7.A
Btw, знае некој што е точно на првата задача? 3 различни професори по англиски ни кажаа 3 сосема дијаметрални одговри, и да биде иронијата поголема, моето беше различно од сите нив...

BADCABCDAB се кај мене за фотограферите. Јас морав да чкртам цел параграф сум се занесел у емаилот, 120 имав. :mad:

Ова се одговорите за последната, 5-тата. За спортот и децата. Иначе ова се точните одговори за таа вежба.
аа, јас тоа што го пишав е за VR со компјутерите и децата. Нели беше таа со спортот и децата втора вежба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom