Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Некој веруе у Господ а некој у дарвин :toe:
Мора да се канализира енергијата - вера у нешто

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Туууу... абе никако да сфатиш, а? :)

Едно е митологија, а друго е наука. Во првото се верува, а другото се ПРОверува.
Толку ли ти е тешко?!?

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Туууу... абе никако да сфатиш, а? :)

Едно е митологија, а друго е наука. Во првото се верува, а другото се ПРОверува.
Толку ли ти е тешко?!?
И како провери ти дека нема Бог ?
Која метода ?
ццццццц кажи си незнам и ќути си, боље за тебе.
Хипокризијата е лоша работа.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
И како провери ти дека нема Бог ?
Која метода ?
ццццццц кажи си незнам и ќути си, боље за тебе.
Хипокризијата е лоша работа.
Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.

Ако тебе не ти држи г'зот да живееш во неизвесност, јас го немам тој проблем.

Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244

Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!
Ја да ти докажам ?
Нити можам нити сакам, што не значи дека за себе неможам.
Агностик е на пат да стане гностик.
Верник е на пат да стане неверник и обратно ... се така у магичен круг е тоа е хипокризија :toe:
И јас не користам збор верувам, кога станува збор за Бог.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
А ти во кое од тие две веруеш?

--- надополнето ---

Ја да ти докажам ?
Нити можам нити сакам, што не значи дека за себе неможам.
Агностик е на пат да стане гностик.
Верник е на пат да стане неверник и обратно ... се така у магичен круг е тоа е хипокризија :toe:
И јас не користам збор верувам, кога станува збор за Бог.
Значи за тебе хипокризијата не е ништо ново, 5 пати досега се преобрати од верник во неверник и обратно.

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
А ти во кое од тие две веруеш?
Знаеш дека не користам збор-верувам, така да ...

--- надополнето ---

Значи за тебе хипокризијата не е ништо ново, 5 пати досега се преобрати од верник во неверник и обратно.
Така изгледа од твоја гледна точка.
Пошто сум измегу мора понекогаш да бидам малку лево или малку десно.
И фала за констатацијата:smir:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Констатацијата беше за другите не за тебе. Да не извлекувам цитати кај што тврдеше нешто друго. Сепак сам си признаваш дека си “ни ваму ни таму“. Барем изгради си став не да твдиш час едно час друго.

Член од
22 јануари 2011
Мислења
50
Поени од реакции
4
Христијанството како религија е создадено само за перење на мозоците на луѓето низ целио свет. Најсебича религија. Правиш добри работи само за своја корист (да отидеш во Рајот)
Ни најмалку не сум религиозн човек, но верувам во постоење на Креатор кој што го почитувам, но никогаш нема да му се покорувам и да му слугувам , како што налагаат многу религии.

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Кој бре вака го замислува? Што трескаш. Вака ниеден Христијанин, муслиман, евреин, не го замислува.
Океј не буквално така, а од кај си сигурен дека НИЕДЕН не го замислува така?,- кога скоро сите светци така се прикажани така на икона, мада знам дека господ нема лик и дека го нема никаде на икона, ама оди докажи на рајата

--- надополнето ---

Христијанството како религија е создадено само за перење на мозоците на луѓето низ целио свет. Најсебича религија. Правиш добри работи само за своја корист (да отидеш во Рајот)
Ни најмалку не сум религиозн човек, но верувам во постоење на Креатор кој што го почитувам, но никогаш нема да му се покорувам и да му слугувам , како што налагаат многу религии.
Не е само хрисијанството таква религија, и во муслиманството е слично, демек во рајот ги чекало на секаде девици.лол
Според мене религијата е измислена за поделба на народите за полесно нивно управување и владеење.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Според мене религијата е измислена за поделба на народите за полесно нивно управување и владеење.
Па тоа не го ни кријат! Погледај ја прикаската во библијата за вавилонската кула и стремежот на луѓето да соработуваат! Што се вели таму?
"Ајде да им ги измешаме јазиците и да ги збуниме за да не се разбираат помеѓу себе и да ги растуриме по целата земја!"

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308

:)

Кога еден атеист ќе каже “Господ не постои“ тој е уверен во неговата констатација, исто како што верникот е уверен во својата “Господ постои“. Сепак, и едниот и другиот одбираат да бидат мали деца коишто веруваат во цртан филм. Мислат дека Том вистински постои таму некаде и дека изгледа такму така. Тоа повеќе личи на верник, се сложувам, но атеистот, тврди дека Том и Џери не постојат, тоа што го гледаме во моментот на екранот е илузија, е глупост и никаков стрип-цртач никаде во Холивуд не постои, тоа се глупости и бесмислици, а другарчето коешто верува дека Том е реален е најголема будала.

Со “живеење во неизвесност“ не можеш да опишеш ниту атесити ниту верници.

Член од
16 март 2010
Мислења
1
Поени од реакции
1
Za mene gospod pretstavuva samo eden izmislen lik koj 70% od svetot go pocituva i slavi no jas sum srekjen sto ne sum eden od tie :)
NE!
PS:Ne veruvam vo nisto sto nemozam da go vidam so svoi ochi :)

Kajgana Shop

На врв Bottom