Туууу... абе никако да сфатиш, а?Некој веруе у Господ а некој у дарвин
Мора да се канализира енергијата - вера у нешто
И како провери ти дека нема Бог ?Туууу... абе никако да сфатиш, а?
Едно е митологија, а друго е наука. Во првото се верува, а другото се ПРОверува.
Толку ли ти е тешко?!?
Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.И како провери ти дека нема Бог ?
Која метода ?
ццццццц кажи си незнам и ќути си, боље за тебе.
Хипокризијата е лоша работа.
Ја да ти докажам ?Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.
Ако тебе не ти држи г'зот да живееш во неизвесност, јас го немам тој проблем.
Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!
А ти во кое од тие две веруеш?Некој веруе у Господ а некој у дарвин
Мора да се канализира енергијата - вера у нешто
Значи за тебе хипокризијата не е ништо ново, 5 пати досега се преобрати од верник во неверник и обратно.Ја да ти докажам ?
Нити можам нити сакам, што не значи дека за себе неможам.
Агностик е на пат да стане гностик.
Верник е на пат да стане неверник и обратно ... се така у магичен круг е тоа е хипокризија
И јас не користам збор верувам, кога станува збор за Бог.
Знаеш дека не користам збор-верувам, така да ...А ти во кое од тие две веруеш?
Така изгледа од твоја гледна точка.Значи за тебе хипокризијата не е ништо ново, 5 пати досега се преобрати од верник во неверник и обратно.
Океј не буквално така, а од кај си сигурен дека НИЕДЕН не го замислува така?,- кога скоро сите светци така се прикажани така на икона, мада знам дека господ нема лик и дека го нема никаде на икона, ама оди докажи на рајатаКој бре вака го замислува? Што трескаш. Вака ниеден Христијанин, муслиман, евреин, не го замислува.
Не е само хрисијанството таква религија, и во муслиманството е слично, демек во рајот ги чекало на секаде девици.лолХристијанството како религија е создадено само за перење на мозоците на луѓето низ целио свет. Најсебича религија. Правиш добри работи само за своја корист (да отидеш во Рајот)
Ни најмалку не сум религиозн човек, но верувам во постоење на Креатор кој што го почитувам, но никогаш нема да му се покорувам и да му слугувам , како што налагаат многу религии.
Па тоа не го ни кријат! Погледај ја прикаската во библијата за вавилонската кула и стремежот на луѓето да соработуваат! Што се вели таму?Според мене религијата е измислена за поделба на народите за полесно нивно управување и владеење.
When Adam delved and Eve span who was then the gentleman?Па да ви кажам во последно време немам самодоверба...
Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.
Ако тебе не ти држи г'зот да живееш во неизвесност, јас го немам тој проблем.
Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!