Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој веруе у Господ а некој у дарвин
Мора да се канализира енергијата - вера у нешто
Туууу... абе никако да сфатиш, а?
Едно е митологија, а друго е наука. Во првото се верува, а другото се ПРОверува.
Толку ли ти е тешко?!?
И како провери ти дека нема Бог ?
Која метода ?
ццццццц кажи си незнам и ќути си, боље за тебе.
Хипокризијата е лоша работа.
Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.
Ако тебе не ти држи г'зот да живееш во неизвесност, јас го немам тој проблем.
Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!
Некој веруе у Господ а некој у дарвин
Мора да се канализира енергијата - вера у нешто
Ја да ти докажам ?
Нити можам нити сакам, што не значи дека за себе неможам.
Агностик е на пат да стане гностик.
Верник е на пат да стане неверник и обратно ... се така у магичен круг е тоа е хипокризија
И јас не користам збор верувам, кога станува збор за Бог.
А ти во кое од тие две веруеш?
Значи за тебе хипокризијата не е ништо ново, 5 пати досега се преобрати од верник во неверник и обратно.
Кој бре вака го замислува? Што трескаш. Вака ниеден Христијанин, муслиман, евреин, не го замислува.
Христијанството како религија е создадено само за перење на мозоците на луѓето низ целио свет. Најсебича религија. Правиш добри работи само за своја корист (да отидеш во Рајот)
Ни најмалку не сум религиозн човек, но верувам во постоење на Креатор кој што го почитувам, но никогаш нема да му се покорувам и да му слугувам , како што налагаат многу религии.
Па тоа не го ни кријат! Погледај ја прикаската во библијата за вавилонската кула и стремежот на луѓето да соработуваат! Што се вели таму?Според мене религијата е измислена за поделба на народите за полесно нивно управување и владеење.
Па да ви кажам во последно време немам самодоверба...
Не треба јас да проверам, туку ти да докажеш. 100 пути више ти е кажано.
Ако тебе не ти држи г'зот да живееш во неизвесност, јас го немам тој проблем.
Хипокризија, инаку, е кога тврдиш нешто во кое не веруваш. Јас не го правам тоа. Од друга страна, ти (и сите други „агностици“ демек) го правите токму тоа. Ем не верувате, ем сакате да се извлечете со „не знам баш, ама ај да не зборам, за секој случај“. Е тоа е хипокризија!