Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дали некој знае колку одприлика кошта оваа маска[DOUBLEPOST=1402318265][/DOUBLEPOST]Здраво дали некој знае колку одприлика кошта оваа маска

Attachments

• DSC_0057.JPG
    DSC_0057.JPG
    482,3 KB · Прегледи: 25
Здраво дали некој знае колку одприлика кошта оваа маска[DOUBLEPOST=1402318265][/DOUBLEPOST]Здраво дали некој знае колку одприлика кошта оваа маска
800 денари во Мотопартс во Велес.

А колку е местење мајстор да ти намести

Дај бе не се заебавај за два штрафа бараш мајстор ?:facepalm: ..... вклучиго мозокот малце , не ти одзема повеќе од 2 мин

Алспуси Гинели каде има наефтино во Скопје?

Последно уредено:
Имам кинеска веспа Баотиан 50цц со сменет клип од 60цц. Веспата одлично си оди, си качува угорнини, но некни ја возев на малце подолга релација (некои 7-8 км угорнина, за накај Плетвар), и изгуби снага и изгасна. Почекав 4-5 минути, ја запалив, ја повозив уште 1 километар и повторно истото. Ништо, се вратив назад, на враќање супер си тераше, брзина од 65-70 км. Брат ми вчера ја возел на угорнина низ град (големка да речеме), и повторно истото. Исто така се осеќа некој чуден мирис како на загорено. Инаку ова се случи откако турив бензин од Макпетрол, но малечка бензинска, од старите, ретко посетувана (ако има тоа врска). Дали некој знае што може да е проблемот, и решение.. дури не сум тргнат по мајстори.

Може да ми кажете од моторот клучевите што ми се на приверзок и до нив имам метална мала плочка и 4бројчан код, за што служи кодот?

Имам кинеска веспа Баотиан 50цц со сменет клип од 60цц. Веспата одлично си оди, си качува угорнини, но некни ја возев на малце подолга релација (некои 7-8 км угорнина, за накај Плетвар), и изгуби снага и изгасна. Почекав 4-5 минути, ја запалив, ја повозив уште 1 километар и повторно истото. Ништо, се вратив назад, на враќање супер си тераше, брзина од 65-70 км. Брат ми вчера ја возел на угорнина низ град (големка да речеме), и повторно истото. Исто така се осеќа некој чуден мирис како на загорено. Инаку ова се случи откако турив бензин од Макпетрол, но малечка бензинска, од старите, ретко посетувана (ако има тоа врска). Дали некој знае што може да е проблемот, и решение.. дури не сум тргнат по мајстори.

Провери ги кариките и маслото, исто види да не ти прави проблем нешто палењето. Ако е пробиена бобината може да прави така.

Земав половен скутер и го префрливме на мое име се тоа и отидов да вадам нова сообраќајна и на неа не пишува дека регистрацијата е трајна туку дека е една година од денеска.На старата пишуваше дека е трајна.И кога се вратив да го прашам човекот кој ги средуваше документите ми кажа дека на новите не пишува веќе трајна туку еднаш се регистрира и после секоја година вадиш само осигурување.Дали е така и кај други некој членови или кај некој што вадел нова сообраќајна му пишува дека е трајна.Некој повеќе да каже нешто за ова?Фала однапред

Значи сега секоја година ке мора да идеш за печат... Намерно го направија ова за да зимаат по 150-200 ден за административна такса ( или како и да го викаат ) ... Секоја година ново осигурување ке вадиш и ке идеш да ти удараат печат инаку ке ти се качуваат џандариве кога ке те сопрат... Ја така мислам, некој што има 50ка ке знае поубаво... Исто како што направија со ова лепенкиве на регистрација, ке видиш од есен натаму како ке се лепат честитки на шофершајбна на паркинг за нерегистрирано возило, а те нема контролирано никој ...[DOUBLEPOST=1402789252][/DOUBLEPOST]
Сакам да знам мисленје за Benelli quattronove x49 (нов модел) 50cc. дали некој возел, максимална брзина и потрошувачка.

Едно пријателче има вакво, еднаш го возев и што да ти кажам - малецко, тромо малце, мали тркала , максимална мислам дека викаше он била околу 60-65 со залет нормално, потрошувачка пошто е двотактна сигурно не е испод 3.5 литри[DOUBLEPOST=1402789426][/DOUBLEPOST]
Алспуси Гинели каде има наефтино во Скопје?

Кај Јове имаш, незнам дали се најевтини, мада види и јави се у Велес у Мото Партс и за 100 ден со карго ти го прака, за цена нормално и таму и ваму ке се ценкаш малце ...

Последно уредено:
Здраво планирам да земам баотиан реплика на априлија хамачи 2010 год. дво тактен со дигитален километраж. Што мислите за овие моторчиња дали се добри..

со скутер од 50цц колку км најмногу може да се извозат без да прегрее,пошто планирам малце на поголема релација да го возам?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom