McDonald’s FIFA World Cup™ Fantasy

• Креатор на темата Креатор на темата Uli Hoeneß
  • Време на започнување Време на започнување
Одамна не сум играл фантази - промена на играчите т.е. од клупа ставање некој - секое коло може да го правиш или секој ден?

Одамна не сум играл фантази - промена на играчите т.е. од клупа ставање некој - секое коло може да го правиш или секој ден?
"You can change every player in your line-up that has already played during the current round for any other relevant player in your squad that hasn’t already played."
Ваљда можеш да мењаш колку сакаш.
Од тука, нели е боље наместо 11 добри и остаток срање, тимот да ти биде со сите изедначени по вредност играчи?

"You can change every player in your line-up that has already played during the current round for any other relevant player in your squad that hasn’t already played."
Ваљда можеш да мењаш колку сакаш.
Од тука, нели е боље наместо 11 добри и остаток срање, тимот да ти биде со сите изедначени по вредност играчи?

Тешко може да составиш толку балансиран тим со играчи кои играат во прв тим во тим кој победува и постигнуваат голови.

Ништо посебно...и јас малку да се позаебавам :pos:

12.png

Ме интересира дали капитенот можеш да го менуваш? Инаку еве го тимот.234.jpg

Прв тим барем за сега: Lloris; Mertesacker, Zabaleta, Verthongen, Achillier; Yaya, William, Ricky Alvarez; Lukaku, Giroud, Bacca.
Резерви: Zemmamouche, Haghigi (најјаките, сигурно на по еден меч нема да примат гол, ни Алжир, ни Иран); Mannolas, Duarte, Figueroa; Mostefa, Bentaleb (од се за едно евро е во Алжир), Pallacios, Kone, Nguemo; Podolski, Okubo.

Овие заменти ги зедов предвид дека на пријателските играа интензивно и Коне и Нгуемо беа стрелци, исто и Манолас изигра 90 минути за Грција со клин шит. Бенталеб ми е познат од Премиер Лигата, некни го даде дебитантскио гол за Алжир, па си велам дека ќе игра 90 минути. Манолас со Грција мислам дека нема да примат гол од Јапонија, оти се негде еднакво јаки или еднакво слаби, барем статистички очекувам Грција да биди подобра. Подолски ќе влегва од клупа, а Бака не е за потценување оти игра во Колумбија и беше прв напаѓач на Севиља цело време.

Ајде и ја да си се пробам. Значи ова е за од 12-17 Јуни, после тоа од корен можи да се менува тимот? Или како?

pUonJR4.png

Значи за да ми биди целосно јасно, имам три голмани, едниот брани за 6, вториот за 7, третиот за 8 дена. Си го клавам прво во прв тим тој што брани за 6, па тој за 7 па тој за 8 дена, за сите да земат евентуални поени, така?

Последно уредено:
зошто кога идам у My leagues ја нема лигата

Ајде и ја да си се пробам. Значи ова е за од 12-17 Јуни, после тоа од корен можи да се менува тимот? Или како?
Не. после групите имаш право на целосен ремонт, пред секоја рунда. Пред тоа, првиот тим кој ќе го регистрираш (имаш уште три дена да се заебаваш), тој ти е за целото натпреварување по групи.[DOUBLEPOST=1402324589][/DOUBLEPOST]
зошто кога идам у My leagues ја нема лигата
ма не знам и кај мене исто, а у лига сум

Не. после групите имаш право на целосен ремонт, пред секоја рунда. Пред тоа, првиот тим кој ќе го регистрираш (имаш уште три дена да се заебаваш), тој ти е за целото натпреварување по групи.[DOUBLEPOST=1402324589][/DOUBLEPOST]
ма не знам и кај мене исто, а у лига сум
1 рунда трај од 12-17 Јуни, втора рунда е остатокот од групите. Групите се поделени на две рунди, затоа прашав. А за тоа второто што прашав, измените можам да си ги ставам од ден во ден така?

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
1 рунда трај од 12-17 Јуни, втора рунда е остатокот од групите. Групите се поделени на две рунди, затоа прашав. А за тоа второто што прашав, измените можам да си ги ставам од ден во ден така?
Имаш еден тим во групите (до задутре имаш време да го направиш) и нула трансфери.

После групите, пред секоја рунда можеш целосен ремонт да правиш.
тоа е.

За измените, мислам дека измеѓу денови кога ги праиш ти важат за наредната утакмица. Не верувам дека можеш, на пример, за утакмицата од 9 саат да стаиш некој кој ќе игра, на местото на играч кој ти играл истиот ден од 6 саат.

24 Играјачи
Тактика:4-4-2

Goalkeepers-3
Ке земаш 2 Гк со по 2 м
Defenders-7
Ке земаш 3 Деф со по 1 м
Midfielders- 8
Ке земаш 2 Мид со по 1.5 м 1 Мид со 2 м и другиот мид со 2.5 м
Forwards-5
Ке земаш 2 Атт со по 1 м и 1 атт со по 1.5 м

Тоа ти се 17 м од буџетот ти остануваат 83 м
83 ке го поделиме со 11 и ке ти испадне 7.5 што значи сите 11 играјачи ке ти бидат по 7.5 м.
Ама ако сакаш да ги замениш играјачите ке можеш ама ке бидат многу слаби.
Јас ќе го испробам ова. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom