Формула 1 - сезона 2014

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Јас би сакал да се повтори 2007 година кога Алонсо и хамилтон со супериорни болиди на крај го делеа второто место со ист број на бодови,а Кими им ја зема титулата во последната трка

Јас би сакал да се повтори 2007 година кога Алонсо и хамилтон со супериорни болиди на крај го делеа второто место со ист број на бодови,а Кими им ја зема титулата во последната трка
Точно дека Мекларен 2007 имаа најбрз болид но неможе да се рече дека беа супериорни, Ферарито сепак се држеше блиску со перформанс.
Сега е сосема друг случај, Мерцедесот е ептен доминантен и не верувам дека ке го стигне некој.

КЕНАДА! Oмилената и најјака патека на календарот :love:! Луис со просечни болиди на МекЛарен кинеше таму, не па сега ..
yawn-17813658465.jpeg

Денес се појави информација дека РБ и Торо Росо имале нелегален тест од 5-6 дена пред почетокот на сезоната и тоа во внатрешноста на некоја фабрика во Грац.тука се гледа цаката на освоеното второ место(покасно одземено од судиите) на Рикаирдо,а на тестирањата неможеа да завртат ни 5 круга.

јес да е РБ јак тим ,но секогаш муљаат нешто.Или флекси крила,или продувани дифузори,или мапирање на моторот во режим на спори кривини(Сингапур),или гумен нос.....полни се со далавери.но тоа е одлика на голем тим.

губитнички тим незнае да прави ни далавери ни ништо

Утре прв ред ист како во Монако, Росберг и Луис. Фетел на 3то место. Изненадувањето во квалификациите се вика Ботас, па и Маса кои стартуваат на 4то и 5то место. После то идат Рикиардо, Верн и Батон, а Ферари ги има двата болиди во топ 10 и тоа Алонсо на 7мо и Кими на 10то место.

Мои претпоставки се дека утре Хамилтон ќе победи на оваа трка која е тотална спротивност од Монте Карло, има неколку места за престиргнување и еден долг правец, пред последната шикана од кругот, каде што е „ѕидот на шампионите“. Очекувам и Маса да се најде во топ 3, а Батон со добра тактика да заврши во топ 5. Алонсо мислам дека ќе биди 4ти, а Луис и Нико повторно со 1-2 победа.[DOUBLEPOST=1402191084][/DOUBLEPOST]

Вилијамс одлични а и мислам дека перформансот на болидот на Вилијамс е уште појак од тоа што го покажаа Ботас и Маса.
Ферари пак слабо и Кими разочарување, досега мислам ни еднаш го нема победено Алонсо на квалификации.
Но сепак ова е Канада и нуди многу претекнување и возбудувања, ако ништо друго сигурно ке гледаме добар дуел измеѓу Розберг и Хамилтон.

Моментално се гледа дека искуството на Мерцедес, и годините наназад, парите кои компанијата ги има дадено за развивање на турбо мотори(макар дизели), инжинерите и се останато излегува на виделина со доминантноста сезонава. Додека Рено или Ферари ајде може догодина Хонда и Мекларен ќе направат квалитетен болид од аспект пред се на моторот, и сите негови делови, поставеност.

Во Ферари се гледа деа целата екипа е скоро распадната, единствено добро нешто им се лугето во боксот кои ги менуваат гумите, кои се сепак со најдобра обука од сите тимови, а ферари има традиција да ги има секогаш едни од најбрзите пит-стопови со некои исклкучоци.

Тоа што Мерцедес има вложено милјарди евра во истражувања, едноставно мораше да донесе резултат во Ф1.

Излезот од доминацијата на Мерцедес го гледам, ако добие квалитетен мотор Адријан Њуи во Ред Бул, па да комбинира аеродинамичен систем подобар од оној на Мерцедес...

Моментално се гледа дека искуството на Мерцедес, и годините наназад, парите кои компанијата ги има дадено за развивање на турбо мотори(макар дизели), инжинерите и се останато излегува на виделина со доминантноста сезонава. Додека Рено или Ферари ајде може догодина Хонда и Мекларен ќе направат квалитетен болид од аспект пред се на моторот, и сите негови делови, поставеност.

Во Ферари се гледа деа целата екипа е скоро распадната, единствено добро нешто им се лугето во боксот кои ги менуваат гумите, кои се сепак со најдобра обука од сите тимови, а ферари има традиција да ги има секогаш едни од најбрзите пит-стопови со некои исклкучоци.

Тоа што Мерцедес има вложено милјарди евра во истражувања, едноставно мораше да донесе резултат во Ф1.

Излезот од доминацијата на Мерцедес го гледам, ако добие квалитетен мотор Адријан Њуи во Ред Бул, па да комбинира аеродинамичен систем подобар од оној на Мерцедес...
Така е. Кој си работел си работел, кој одмарал сега нека се чуди. Многумина ми велат дека се смениле моториве за Мерцедес да биде шампион, а РБ и Рено да се најдат на опашката. Според мене не е така. Овие се труделе, и фрлени се многу пари на истажувања и квалитет.

Така е. Кој си работел си работел, кој одмарал сега нека се чуди. Многумина ми велат дека се смениле моториве за Мерцедес да биде шампион, а РБ и Рено да се најдат на опашката. Според мене не е така. Овие се труделе, и фрлени се многу пари на истажувања и квалитет.

Некои велат дека постојат Мерцедес и останатите автомобили.
Сепак за мене не е точно тоа и ги почитувам сите марки автомобили, ама спореди најлуксузно Рено со некој Мерцедес, ќе видиш дека мерцецесот е барем 10К до 20К евра поскап, а со тие пари одат за реклами, финансирање на Ф1, брендот и за развојни проекти, е затоа се таму каде шо се...

Некои велат дека постојат Мерцедес и останатите автомобили.
Сепак за мене не е точно тоа и ги почитувам сите марки автомобили, ама спореди најлуксузно Рено со некој Мерцедес, ќе видиш дека мерцецесот е барем 10К до 20К евра поскап, а со тие пари одат за реклами, финансирање на Ф1, брендот и за развојни проекти, е затоа се таму каде шо се...
Така е.

Исто како со парфемите на Антонио Бандреас. Во Веро да ги купиш се 1000 денари, оти го има ликот на Антонио на нив. Без него не би вределе ништо. Ели друг пример, ко бев во Франција во гратчето Ез се наоѓаат најголемите парфимерии, каде што се продаваат оригинални парфеми. Таму, наместо да се користи брендот Долче и Габана имаат ставено друго име, но да ги прашаш вработените ќе те насочат кон тестер од Долче, оригинал, под тоа име за да го осетиш мирисот. Ќе увидиш дека е истиот парфем, но, разликата е во тоа што тој парфем без името на Долче е дупло поефтин од овој со името на Долче. А исти се.

Тоа е тој бренд во формула 1. Запримети новите реклами на Рено се стриктно ориентирани кон Формула 1. Пошто е огромна авотмобилска индустрија, а пошто во Ф1 одат големи пари, целиот маркетинг е ориентиран кон то. Затоа Берни е столбот на Ф1 и со него на чело Ф1 ќе просперира и ќе оди само напред. Не знам човек кој после неговата смрт би го заменил него.

Дечки каде гледате на нет? Jас секогаш гледам на RTL со коментар од Ники Лауда, но сега не сум дома и немам RTL тука...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom