Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Точно дека Мекларен 2007 имаа најбрз болид но неможе да се рече дека беа супериорни, Ферарито сепак се држеше блиску со перформанс.Јас би сакал да се повтори 2007 година кога Алонсо и хамилтон со супериорни болиди на крај го делеа второто место со ист број на бодови,а Кими им ја зема титулата во последната трка
Тренинг 1:Има некое инфо од тренинзите во Канада?
Така е. Кој си работел си работел, кој одмарал сега нека се чуди. Многумина ми велат дека се смениле моториве за Мерцедес да биде шампион, а РБ и Рено да се најдат на опашката. Според мене не е така. Овие се труделе, и фрлени се многу пари на истажувања и квалитет.Моментално се гледа дека искуството на Мерцедес, и годините наназад, парите кои компанијата ги има дадено за развивање на турбо мотори(макар дизели), инжинерите и се останато излегува на виделина со доминантноста сезонава. Додека Рено или Ферари ајде може догодина Хонда и Мекларен ќе направат квалитетен болид од аспект пред се на моторот, и сите негови делови, поставеност.
Во Ферари се гледа деа целата екипа е скоро распадната, единствено добро нешто им се лугето во боксот кои ги менуваат гумите, кои се сепак со најдобра обука од сите тимови, а ферари има традиција да ги има секогаш едни од најбрзите пит-стопови со некои исклкучоци.
Тоа што Мерцедес има вложено милјарди евра во истражувања, едноставно мораше да донесе резултат во Ф1.
Излезот од доминацијата на Мерцедес го гледам, ако добие квалитетен мотор Адријан Њуи во Ред Бул, па да комбинира аеродинамичен систем подобар од оној на Мерцедес...
Така е. Кој си работел си работел, кој одмарал сега нека се чуди. Многумина ми велат дека се смениле моториве за Мерцедес да биде шампион, а РБ и Рено да се најдат на опашката. Според мене не е така. Овие се труделе, и фрлени се многу пари на истажувања и квалитет.
Така е.Некои велат дека постојат Мерцедес и останатите автомобили.
Сепак за мене не е точно тоа и ги почитувам сите марки автомобили, ама спореди најлуксузно Рено со некој Мерцедес, ќе видиш дека мерцецесот е барем 10К до 20К евра поскап, а со тие пари одат за реклами, финансирање на Ф1, брендот и за развојни проекти, е затоа се таму каде шо се...