Можеби работат совршено, можеби намерно во јавноста обелоденуваат гафови, можеби намерно презентираа лоши докази, бесмислени настапи, еве и обвинителката во завршниот збор, на некој начин се обидуваат да добивааат што повеќе реакции од двете страни, но повеќе од албанците, кои во последно време многу лесно протестираат и реагираат, можеби затоа што овој случај беше најлош досега. И порано имаше судски процеси кои за секој албанец беа монтажи, но никој не протестираше, можеби роднини само.
Можеби овие се невини, ако се, има многу законски начини како да стигнат до правда.
Не се пењавам, немам ни причина, јас како човек сакам такви монструми да скапат или да се погубат, ниту едно општество нема аир од нив.
Но искрено сакам да се уверам дека тие се тие, трагедија би било вистинскиот сторител да шета слободен. А да се затворат некои само за да се задоволи општеството.
Не се пењавам затоа што немам, ни не треба да чувстувам одговорност ако сторителите се албанци, тој или тие ќе се осудат како поединци, мене како човек само ми останува да се надевам дека институциите ќе спроведат правда.