Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ја само ке кажам едно нешо брака.
Ништо не губиш ако веруваш во госпот.
Аааа, лотарија варијантата: дај јас да си верувам пошто ако го има ќе ме пушти во рајо а ако го нема никому ништо.

Е не... хаха

Г

Господ

Гостин
И до дечково што ми пиша кој се компетентни, епа сигурно некој попаметен од мене и од тебе што студира теологија и теолошки науки.
Значи само некој што има студирано теологија е доволно паметен и само на таквите им е дозволено да имаат мислење:toe:

Аааа, лотарија варијантата: дај јас да си верувам пошто ако го има ќе ме пушти во рајо а ако го нема никому ништо.

Е не... хаха

Мислам дека педерски и хипокризија се зборовите што ги бараш:smir:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Ја само ке кажам едно нешо брака.
Ништо не губиш ако веруваш во госпот.
Веруваш во некој, т.е. му се потчинуваш на некој од страв ? Ти си роб пријателе....

Вакви како тебе се 99% од верниците! Барем за православните зборам... Еднаш годишно у црква, за молитва да не праиме муабет... постови ? што беше тоа ? Ама затоа сите се христијани..... :tapp:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Веруваш во некој, т.е. му се потчинуваш на некој од страв ? Ти си роб пријателе....

Вакви како тебе се 99% од верниците! Барем за православните зборам... Еднаш годишно у црква, за молитва да не праиме муабет... постови ? што беше тоа ? Ама затоа сите се христијани..... :tapp:
pravoslavnite ne, kako sto razmisluvas,ima luge od pravoslavnite koi odat seekogas vo nedelite na liturgija, na praznici , na akatisti , ja pocituvaat verata koja od bog im e dadena i go pocituvaat i sakaat boga ,a so toa i lugeto,kako svoi blizni,

Г

Господ

Гостин
Накратко Ха-Це религиски фанатици...
Добро што ги имаше малкумина,иначе секој ден по два три авиони ќе слетува у облакодери

Miss Right

happiness machine
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.308
Поени од реакции
142
pravoslavnite ne, kako sto razmisluvas,ima luge od pravoslavnite koi odat seekogas vo nedelite na liturgija, na praznici , na akatisti , ja pocituvaat verata koja od bog im e dadena i go pocituvaat i sakaat boga ,a so toa i lugeto,kako svoi blizni,
Да, има луѓе, ама на прсти можат да се избројат. Другите се религиозно ама од дома. Ко тој погоре што напиша нема ништо да изгубиш ако не веруваш. Веруваат во тоа што ги научиле мама и тато. Веруваат за во секој случај. Ако случајно постои тогаш да не сум пишман, а ако не постои тогаш ништо не изгубив нели? -.-

Г

Господ

Гостин
Да, има луѓе, ама на прсти можат да се избројат. Другите се религиозно ама од дома. Ко тој погоре што напиша нема ништо да изгубиш ако не веруваш. Веруваат во тоа што ги научиле мама и тато. Веруваат за во секој случај. Ако случајно постои тогаш да не сум пишман, а ако не постои тогаш ништо не изгубив нели? -.-
Сега ќе ти се впушти некој лоботом и ќе ти објасни дека тие не се вистински рисјани и дека тие никогаш нема да влезат во царството божјо и ќе горат во пеколот затоа што верувале само за да се
спасат....а ја ќе речам

Хи-по-кри-зи-ја:vozbud:

kako e srusena teorija na evolucijata i kako e toa najgolemata izmamna ideologija koj se pojavila nekogas ,sto go odrekuva bog , kako sozdatel, bog postoihttp://www.youtube.com/watch?v=f5vTTbnQFFM&feature=related
И кога слушнав...То је Алах...ми стана се јасно:toe:
Сето тоа за ова мора да е планирано,ова мора да е организирано,ова мора некој да бркнал рацете,ова не може да не е дело на виша сила е поттикнато од потребата на човекот да си даде смисла на своето постоење.
Секое човечко суштество длабоко во себе знае дека кога се раѓа нема никаква цел,туку дека целите доаѓаат по пат,но стравот од ова ги тера да измислуваат богови и со тоа да си олеснат на душата и постепено си веруваат на сопствените лаги.
Сите богови се создадени со иста цел,да се објасни необјаснивото.
Потоа религиите ги користат за да ја контролираат масата.

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
Сега ќе ти се впушти некој лоботом и ќе ти објасни дека тие не се вистински рисјани и дека тие никогаш нема да влезат во царството божјо и ќе горат во пеколот затоа што верувале само за да се
спасат....а ја ќе речам

Хи-по-кри-зи-ја:vozbud:

И кога слушнав...То је Алах...ми стана се јасно:toe:
Сето тоа за ова мора да е планирано,ова мора да е организирано,ова мора некој да бркнал рацете,ова не може да не е дело на виша сила е поттикнато од потребата на човекот да си даде смисла на своето постоење.
Секое човечко суштество длабоко во себе знае дека кога се раѓа нема никаква цел,туку дека целите доаѓаат по пат,но стравот од ова ги тера да измислуваат богови и со тоа да си олеснат на душата и постепено си веруваат на сопствените лаги.
Сите богови се создадени со иста цел,да се објасни необјаснивото.
Потоа религиите ги користат за да ја контролираат масата.
a sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel...То је Алах...ми стана - nema vrska eden bog , celta mi bese da mu dokazam na nekoji deka ima bog igospod a deka nestata sami nemozat da nastanat

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
kako e srusena teorija na evolucijata i kako e toa najgolemata izmamna ideologija koj se pojavila nekogas ,sto go odrekuva bog , kako sozdatel, bez razlika na imeto , posto eden e gospod , za muslimanite alah, za hristijanite isusa, za neki drugi drug ,eden e bog tvorec na neboto i zemjata postoihttp://www.youtube.com/watch?v=f5vTTbnQFFM&feature=related
Zosto nekoj drug osven vernicite bi veruval vo ova video? Vie vernicite izgleda ziveete vo drug svet, kade prestavata za vistinata ima druga forma.
Imas eden kup informacii, procitaj na net i ke vidis kolku mnogu ima dokazi i naucni fakti koi govorat deka taa evolucija se slucila, i sega ti so edno video ke pobies stotici godini istrazuvanja, eksperimenti i fakti???
Zarem prikaznata kako Bog go sozdal covekot ne e sama po sebe smesna i glupava? Za nea ne mi treba video za da vidam deka e nelogicna i smesna.

Ne e den Bog (spored site vas), ne mozi eden Bog da sozdal povekje veri, bez razlika vie sto kazuvate, covekot ne e mokjen da go izvrti Bozjiot zbor (dokolku Bog go stvoril se razbira) Ne svakjate deka tie vasi knigi soodejstvuvaat so vremeto koga se pisuvani. Zalam za site isprani mozoci, no barem ne im gi perete mozocite na mladinata.
Zarem mislis deka nekoj bi poveruval vo tie vasi prikazni ako ne e uste od mal zadoen so prikaznata za Bog, za raj i pekol itn? Tolku vasite religii se "apsolutna" vistina, sto duri morate od mali godini na decata da im gi truete mozocite........zalno :toe:

Г

Господ

Гостин
a sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel
Теоријата на еволуцијата е теорија:toe:
А Маркс малкумина го сфатија и затоа се распадна тој систем.
Рече типот религијата е опиум за народот и одма ајдееее религијата
кини.
Не може батко тоа така,до денес едно од утре јово на ново.
Религијата не можеш така лесно преку ноќ да ја укинеш.
Секуларност на некој начин ти е најдобра работа али треба да се случи постепено.

оф-топик:Само мене ми се ретардира странава?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Neli vi rekov deka Bog umre od sida!

Treba nov, ajde, smislete,dosta samo so toj, sidasot, umreniot.

Член од
24 јули 2008
Мислења
666
Поени од реакции
134
a sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel...То је Алах...ми стана - nema vrska eden bog , celta mi bese da mu dokazam na nekoji deka ima bog igospod a deka nestata sami nemozat da nastanat
Mnogu raboti izgleda ne si naucil od vremto koga si bil vo klupa....... procitaj del od taa teorija na evolucija sto e denes, pa posle kazi sto mislis...... detalni objasnuvanja i dokazi, za razlika od vasata "vistina" so 10-15 zborovi Bog sozdal se sto postoi....... ma nemoj ......... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom