krstenik
first things first
- Член од
- 24 август 2009
- Мислења
- 525
- Поени од реакции
- 21
Епа како тогаш поповите пливаат у пари? хахаЈа само ке кажам едно нешо брака.
Ништо не губиш ако веруваш во госпот.
Епа како тогаш поповите пливаат у пари? хахаЈа само ке кажам едно нешо брака.
Аааа, лотарија варијантата: дај јас да си верувам пошто ако го има ќе ме пушти во рајо а ако го нема никому ништо.Ја само ке кажам едно нешо брака.
Значи само некој што има студирано теологија е доволно паметен и само на таквите им е дозволено да имаат мислењеИ до дечково што ми пиша кој се компетентни, епа сигурно некој попаметен од мене и од тебе што студира теологија и теолошки науки.
Аааа, лотарија варијантата: дај јас да си верувам пошто ако го има ќе ме пушти во рајо а ако го нема никому ништо.
Е не... хаха
Веруваш во некој, т.е. му се потчинуваш на некој од страв ? Ти си роб пријателе....Ја само ке кажам едно нешо брака.
pravoslavnite ne, kako sto razmisluvas,ima luge od pravoslavnite koi odat seekogas vo nedelite na liturgija, na praznici , na akatisti , ja pocituvaat verata koja od bog im e dadena i go pocituvaat i sakaat boga ,a so toa i lugeto,kako svoi blizni,Веруваш во некој, т.е. му се потчинуваш на некој од страв ? Ти си роб пријателе....
Вакви како тебе се 99% од верниците! Барем за православните зборам... Еднаш годишно у црква, за молитва да не праиме муабет... постови ? што беше тоа ? Ама затоа сите се христијани.....
Да, има луѓе, ама на прсти можат да се избројат. Другите се религиозно ама од дома. Ко тој погоре што напиша нема ништо да изгубиш ако не веруваш. Веруваат во тоа што ги научиле мама и тато. Веруваат за во секој случај. Ако случајно постои тогаш да не сум пишман, а ако не постои тогаш ништо не изгубив нели? -.-pravoslavnite ne, kako sto razmisluvas,ima luge od pravoslavnite koi odat seekogas vo nedelite na liturgija, na praznici , na akatisti , ja pocituvaat verata koja od bog im e dadena i go pocituvaat i sakaat boga ,a so toa i lugeto,kako svoi blizni,
Сега ќе ти се впушти некој лоботом и ќе ти објасни дека тие не се вистински рисјани и дека тие никогаш нема да влезат во царството божјо и ќе горат во пеколот затоа што верувале само за да сеДа, има луѓе, ама на прсти можат да се избројат. Другите се религиозно ама од дома. Ко тој погоре што напиша нема ништо да изгубиш ако не веруваш. Веруваат во тоа што ги научиле мама и тато. Веруваат за во секој случај. Ако случајно постои тогаш да не сум пишман, а ако не постои тогаш ништо не изгубив нели? -.-
И кога слушнав...То је Алах...ми стана се јасноkako e srusena teorija na evolucijata i kako e toa najgolemata izmamna ideologija koj se pojavila nekogas ,sto go odrekuva bog , kako sozdatel, bog postoihttp://www.youtube.com/watch?v=f5vTTbnQFFM&feature=related
a sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel...То је Алах...ми стана - nema vrska eden bog , celta mi bese da mu dokazam na nekoji deka ima bog igospod a deka nestata sami nemozat da nastanatСега ќе ти се впушти некој лоботом и ќе ти објасни дека тие не се вистински рисјани и дека тие никогаш нема да влезат во царството божјо и ќе горат во пеколот затоа што верувале само за да се
спасат....а ја ќе речам
Хи-по-кри-зи-ја
И кога слушнав...То је Алах...ми стана се јасно
Сето тоа за ова мора да е планирано,ова мора да е организирано,ова мора некој да бркнал рацете,ова не може да не е дело на виша сила е поттикнато од потребата на човекот да си даде смисла на своето постоење.
Секое човечко суштество длабоко во себе знае дека кога се раѓа нема никаква цел,туку дека целите доаѓаат по пат,но стравот од ова ги тера да измислуваат богови и со тоа да си олеснат на душата и постепено си веруваат на сопствените лаги.
Сите богови се создадени со иста цел,да се објасни необјаснивото.
Потоа религиите ги користат за да ја контролираат масата.
Zosto nekoj drug osven vernicite bi veruval vo ova video? Vie vernicite izgleda ziveete vo drug svet, kade prestavata za vistinata ima druga forma.kako e srusena teorija na evolucijata i kako e toa najgolemata izmamna ideologija koj se pojavila nekogas ,sto go odrekuva bog , kako sozdatel, bez razlika na imeto , posto eden e gospod , za muslimanite alah, za hristijanite isusa, za neki drugi drug ,eden e bog tvorec na neboto i zemjata postoihttp://www.youtube.com/watch?v=f5vTTbnQFFM&feature=related
Теоријата на еволуцијата е теоријаa sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel
Mnogu raboti izgleda ne si naucil od vremto koga si bil vo klupa....... procitaj del od taa teorija na evolucija sto e denes, pa posle kazi sto mislis...... detalni objasnuvanja i dokazi, za razlika od vasata "vistina" so 10-15 zborovi Bog sozdal se sto postoi....... ma nemoj .........a sto ako teorijata na evolucijata e zagovor protiv boga , marksizmor ateisticko kumunistickiot period, socijalizam, mnogu imana isto lice,ista cel...То је Алах...ми стана - nema vrska eden bog , celta mi bese da mu dokazam na nekoji deka ima bog igospod a deka nestata sami nemozat da nastanat