Кушадаси

• Креатор на темата Креатор на темата >>LadY<<
  • Време на започнување Време на започнување
Во Ајма јадев само доручек, така да за останатото не можам да коментирам. Инаку, доручекот беше за степен поквалитетен од поевтините хотелчиња кои агенциите ги нудат за ~180 евра - имаш нешто поголем избор, се јаде во попријатна атмосфера, но за да ги начекаш поатрактивните јадења треба да си станеш порано. Јас обично одев покасно, па половина одмор јадев путер од кикиритки на леб со кафе - што воопшто и не беше лошо.

А во собата имаше фрижидерче така?

А во собата имаше фрижидерче така?
Имаше, ама слабо нешто ладеше :D А да се разбереш со персоналот за такво нешто, богами, треба дебели живци - англиски се многу тенки, а и некои културолошки разлики има: пример, за да сменат постелнина и да ти донесат нова ролна тоалет хартија треба сам да им кажеш - и тогаш ако те разберат, заради горенаведениот англиски. Ако не им кажеш, се што ќе направи рум сервисот е што ќе ја изнесе ќесата за ѓубре.

kade na obali Jonskoj tachnije ? Ubav pomin , da vi se pogodi vremeto i zdravi zivi nazad.

Кефалонија, Порос...село невесело:D
Евхаристо филараки!
Убо е, се погоди времето, амин! Оттука одиме Занте иншала!
Поздрав!

Здраво,
на сите кои одите некаде на одмор Ви посакувам пријатен одмор.

Имам неколку прашања во врска со Кушадаси:
1. Каков е престојот во Hotel Kusadasi Inn, храната, домаќините, собите?
2. Дали има фрижидер и клима?
3. Какви се цените за храната, пијалоците, рестораните, сендвичарите и маркетите?
4. Кои места е добро да ги посетам и која е цената на истите?

Благодарам однапред.

Здраво,
на сите кои одите некаде на одмор Ви посакувам пријатен одмор.

Имам неколку прашања во врска со Кушадаси:
1. Каков е престојот во Hotel Kusadasi Inn, храната, домаќините, собите?
2. Дали има фрижидер и клима?
3. Какви се цените за храната, пијалоците, рестораните, сендвичарите и маркетите?
4. Кои места е добро да ги посетам и која е цената на истите?

Благодарам однапред.

За хотелот незнам да ти кажам ама за сите други прашања имаш одговори на претходните страници;)
И да, во секој хотел има клима, а фрижидер мн ретко.( за хотели со 2 и 3*)

Разгледував понуди денес и има примамливи, 189 евра 10 ноќи + превоз + доручек. Е сега, прашањето ми е во просек колку буџет ви требало за нормален одмор? Значи не мислам за секојдневно журкање, пошто јас ни во Скопјево не одам по дискотеки нешто многу многу, туку онака без луксузирање, али и без стискање. Нормално нема секоја вечер во ресторан да јадам...
200 евра доста се? :) Знам дека е индивидуално прашањево, ама немам некој поблизок што бил во Кушадаси, па одприлика ме интересира.:)

Разгледував понуди денес и има примамливи, 189 евра 10 ноќи + превоз + доручек. Е сега, прашањето ми е во просек колку буџет ви требало за нормален одмор? Значи не мислам за секојдневно журкање, пошто јас ни во Скопјево не одам по дискотеки нешто многу многу, туку онака без луксузирање, али и без стискање. Нормално нема секоја вечер во ресторан да јадам...
200 евра доста се? :) Знам дека е индивидуално прашањево, ама немам некој поблизок што бил во Кушадаси, па одприлика ме интересира.:)
Сосем доволно, ќе можеш дури и да прошеташ до памук кале и останатите атрактивни места што сигурно ќе ви ги понудат

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Еден совет: не ги прифаќај понудите за разно разни екскурзии (прошетка со брод, Памук Кале, Ефес итн..) кои ќе ти ги понудат луѓето од агенцијата веднаш штом се сместиш во хотелот. Наместо тоа, прошетај низ градот, има многу туристички агенции кои ги нудат истите понуди по помала цена (плус со нив можеш и да се ценкаш). Башка, за прошетка со брод (ова го препорачувам да го направиш барем еднаш или двапати бидејќи плажите во Кушадаси и не се баш нај нај, а цената за овој аранжман е доста поволна) агенциите од хотелот редовно ти ги даваат најкрш бротчињата - кај независните агенции можеш да си бираш со кое бротче сакаш да одиш.

Еден совет: не ги прифаќај понудите за разно разни екскурзии (прошетка со брод, Памук Кале, Ефес итн..) кои ќе ти ги понудат луѓето од агенцијата веднаш штом се сместиш во хотелот. Наместо тоа, прошетај низ градот, има многу туристички агенции кои ги нудат истите понуди по помала цена (плус со нив можеш и да се ценкаш). Башка, за прошетка со брод (ова го препорачувам да го направиш барем еднаш или двапати бидејќи плажите во Кушадаси и не се баш нај нај, а цената за овој аранжман е доста поволна) агенциите од хотелот редовно ти ги даваат најкрш бротчињата - кај независните агенции можеш да си бираш со кое бротче сакаш да одиш.
Ти благодарам на советот. Прочитав слично мислење на претходните страни. :)
А како се движат цените на пиво/текила/коктели и сл?

ај дај линк до агенцијата ако може?
него, ценава ко што те разибрам е само за 10 ноќи, ама за превоз и доручек се доплаќа?

него, ценава ко што те разибрам е само за 10 ноќи, ама за превоз и доручек се доплаќа?
Во цената е вклучено и патот и доручекот, претпоставувам се работи за вардар експрес, они ги имаат овие цени

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Не, цените се дадени по лице за 10 ноќевања со појадок и вклучен превоз
Исто и клима и Wifi се вклучени во цената.
Вака ми изгледа одлично, ваљда нема скриени трошоци.
http://www.mediteran.mk/index.php/2...-18-19-31/item/240-лето-2014-кушадаси-автобус

Не, цените се дадени по лице за 10 ноќевања со појадок и вклучен превоз
Исто и клима и Wifi се вклучени во цената.
Вака ми изгледа одлично, ваљда нема скриени трошоци.
http://www.mediteran.mk/index.php/2014-02-11-22-57-31/leto2014/2014-02-10-18-19-31/item/240-лето-2014-кушадаси-автобус
сега вака, прво ќе прокоментирам за последниот, сани хил. од панорамата на салата за јадење се гледа дека е хотелот на брдото. е тоа навистина НЕ чини. има душа да излезе додека се качуваш. со бензинец едвај се качуваш. така да, не е лошо човек да се распраша дали се и другите хотели на брдо (а некако познат ми е Пак) ко да сум ноќевал таму. тоа дали си близу до центар или некоја плажа ИЧ не е проблем. автобускиот сообраќај е ептен добро организиран и има мали бусови на секои 5-10 мин. како и да е, ми ја удривте чивијата да размислувам да идам пак. ......... а немам никаква намера (y)

сега вака, прво ќе прокоментирам за последниот, сани хил. од панорамата на салата за јадење се гледа дека е хотелот на брдото. е тоа навистина НЕ чини. има душа да излезе додека се качуваш. со бензинец едвај се качуваш. така да, не е лошо човек да се распраша дали се и другите хотели на брдо (а некако познат ми е Пак) ко да сум ноќевал таму. тоа дали си близу до центар или некоја плажа ИЧ не е проблем. автобускиот сообраќај е ептен добро организиран и има мали бусови на секои 5-10 мин. како и да е, ми ја удривте чивијата да размислувам да идам пак. ......... а немам никаква намера (y)
Епа пишува дека е на 1 километар од центарот на градот. Како и да е, мене не ми е проблем ако е на брдо. Лани во Црна Гора бев сместена исто на брдо и добро ми беше дека хамбургерите ги компензирав со пешачење по угорници. :D Плус ова шо викаш дека има бусови на секои 5-10мин, не би требало да претставува проблем брдото. :) Иначе Сани Хил ми изгледа најдобро среден, само што базенот е мал.
И да отидеш пак, не му ја мисли многу. :cool:

Епа пишува дека е на 1 километар од центарот на градот. Како и да е, мене не ми е проблем ако е на брдо. Лани во Црна Гора бев сместена исто на брдо и добро ми беше дека хамбургерите ги компензирав со пешачење по угорници. :D Плус ова шо викаш дека има бусови на секои 5-10мин, не би требало да претставува проблем брдото. :) Иначе Сани Хил ми изгледа најдобро среден, само што базенот е мал.
И да отидеш пак, не му ја мисли многу. :cool:
ај со ред, бусови има али не застануваат ни прибллижно на тоа брдото, него во подножјето. а тоа со ЦГ, хмммм,, ги знам тие ридови и ова е кратка али ептен стрма. мене лично многу би ми сметало, осбено кога ќе се враќам вечерта, али ти си помлада па имаш повеќе енергија:cautious:
лејдис бич е на повеќе од 1км, али со бусот нема никакви проблеми за да стигнеш до центарот. а веруј, центарот е интересен само навечер.
но ценава е навистина топ, баш денес на собиранката коментиравме и ќе видиме како ќе биде летово .............
ако не си била до сега во турција, ........ веруј дека се 4 класи над црногорците, и 2 над грците. позитивни до даска се, спремни да те услужат на секаков можен начин. е сега, биди спремна за “разбирање“ со нив, ..... појма немаат од англиски или некој друг јазик, ....... можда малку германски, али ............... почни да ги користиш туррцизмите во нашиот јазик и ќе се разбереш ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom